Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2015

  • Βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της συμφωνίας, το αμέσως επόμενο διάστημα, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Σχολίασε ωστόσο ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή συνιστά σοβαρή διαίρεση στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Συνεχίζουμε με έναν ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο για να βγούμε από την κρίση, δήλωσε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξερχόμενος της Βουλής μετά την ψηφοφορία επί της συμφωνία με τους δανειστές, στην οποία το κυβερνών κόμμα μέτρησε 39 διαφοροποιήσεις βουλευτών.
  • Με 229 «ναι» από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, έναντι 64 «όχι», πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας. Σημαντικές απώλειες μέτρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού 32 βουλευτές είπαν «όχι» (μεταξύ των οποίων τρεις υπουργοί) και 6 «παρών», ενώ η βουλευτής Καβάλας Αλεξάνδρα Τσανάκα απουσίαζε.
  • Έπειτα από μία τεταμένη συνεδρίαση της Διάσκεψης της προέδρων της Βουλής, η Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 τις εργασίες της προκειμένου να συζητηθούν και να τεθούν τα μεσάνυχτα σε ψηφοφορία τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και εταίρων της ευρωζώνης. Παρακολουθήστε ζωντανά.
  • Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε από το Βήμα της Βουλής ότι «το δικό μας "ναι" είναι χωρίς συναλλαγές, χωρίς ανταλλάγματα», προσθέτοντας ότι δεν εκπλήσσεται που ορισμένοι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν «όχι» και ρώτησε τον πρωθυπουργό: «Εσείς πώς πιστέψατε ότι θα ψήφιζαν "ναι";» Διαμήνυσε δε ότι «η ΝΔ σας δίνει τη στήριξη, αλλά για θέματα Παιδείας και Υγείας θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση».

Κόσμος

  • Το NATO και σύμμαχοι του προγραμματίζουν από τον ερχόμενο Οκτώβριο τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις σε μία δεκαετία, αναπτύσσοντας 36.000 στρατιωτικούς σε όλη τη Μεσόγειο για κάποια από τα πιο σκληρά γυμνάσιά του επί ενός σύνθετου «θεωρητικού σεναρίου απειλής», βάσει του οποίου τζιχαντιστές επιτίθενται από ξηράς, αέρος και θαλάσσης.
  • Τουλάχιστον 2.700 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν την Τετάρτη σε 13 ναυτικές επιχειρήσεις στα ανοικτά της Λιβύης. Το πλοίο Werra του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού και το σκάφος έρευνας και διάσωσης Bourbon Argos της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), καθώς και σκάφη του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και του ιταλικού Λιμενικού Σώματος συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης των μεταναστών, που επέβαιναν σε φουσκωτά και άλλα πλεούμενα.
  • Οι Αρχές «απέτρεψαν αυτήν την εβδομάδα τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ότι συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας -και ο ηγέτης τους είχε επαφές με Γάλλους τζιχαντιστές οι οποίοι βρίσκονται στη φυλακή.
  • Υπεραμυνόμενος της ιστορικής συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι χωρίς αυτήν η Μέση Ανατολή θα κινδύνευε με νέο πόλεμο και μία κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών, και (προ)κάλεσε τους επικριτές της συμφωνίας να παρουσιάσουν μία καλύτερη εναλλακτική -δείχνοντας τους Ρεπουμπλικανούς αντιπάλους του στο Κογκρέσο.
  • Τους 50 ενδέχεται να φθάσουν οι βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), οι οποίοι θα καταψηφίσουν το αίτημα της γερμανικής κυβέρνησης για εξουσιοδότηση στις διαπραγματεύσεις για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Bild. Κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή η ψηφοφορία.

Οικονομία

  • Την ελπίδα ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα συμφωνήσουν να μειώσουν το χρέος της Ελλάδας «με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» εξέφρασε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο CNN. «Έχω κάποια ελπίδα, επειδή τις τελευταίες ώρες υπάρχει μια ευνοϊκή διάθεση για την αναδιάρθρωση του χρέους» σημείωσε.
  • Την μεταφορά πολύ περισσότερων προϊόντων στον ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ 23% προβλέπει το τελικό κείμενο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, που κατατέθηκε στη Βουλή. Με πολλά μάλιστα από τα προϊόντα αυτά να αφορούν τους αγρότες, ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος αναγνωρίζοντας την μεγάλη επιβάρυνση για αυτούς, είπε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τους θεσμούς ώστε να υπάρξει κάποια επιστροφή φόρου. Οι αλλαγές στο τελικό κείμενο για τον ΦΠΑ.
  • Το Eurogroup θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό ζήτημα την Πέμπτη το πρωί ανέφερε o εκπρόσωπος του Γ.Ντάισελμπλουμ. Αντικείμενο θα αποτελέσει η ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων από την ελληνική Βουλή, ώστε να δοθεί το «σινιάλο» σε όσα ευρωπαϊκά κοινοβούλια απαιτείται να εγκρίνουν την έναρξη της διαπραγμάτευσης για το πρόγραμμα στήριξης μέσω ESM.

Αθλητισμός

  • Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 1-0 από την Ντούκλα Πράγας σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας στην Αυστρία. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Γιούρεντιτς στο 87'. Το επόμενο φιλικό για τους «ερυθρόλευκους» είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο απέναντι στην τουρκική Ριζεσπόρ. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα, o οποίος πραγματοποίησε ανεπίσημο ντεμπούτο στην «ερυθρόλευκη» τεχνική ηγεσία, ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά στο τέλος έμεινε από δυνάμεις με αποτέλεσμα οι Τσέχοι να πάρουν την νίκη.
  • Φαβορί έχρισε τον ΠΑΟΚ ο προπονητής του «δικέφαλου» του Βορρά, Ιγκόρ Τούντορ, εν όψει του πρώτου αγώνα με την Λοκομοτίβα την Πέμπτη στο Ζάγκρεμπ για τα προκριματικά του Europa League. «Η πρόκριση είναι στα πόδια μας» ήταν η ατάκα που χρησιμοποίηση ο Κροάτης τεχνικός, που επιστρέφει στην πατρίδα του ως αντίπαλος. Τον ρόλο του φαβορί έδωσε στον ΠΑΟΚ και ο τεχνικός της Λοκομοτίβα Άντε Τσάτσιτς.
  • Τις νέες εμφανίσεις του παρουσίασε την Τετάρτη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, γυρίζοντας σελίδα σε ότι αφορά την εταιρία που τις σχεδιάζει. Οι πράσινοι, σε συνεργασία με την Puma παρουσίασαν τις τρεις εμφανίσεις: η πρώτη είναι πράσινη με άσπρη ρίγα στους ώμους και άσπρο το τριφύλλι, η δεύτερη μπλε και μαύρη με πράσινη ρίγα στους ώμους και επίσης άσπρο το έμβλημα της ομάδας, ενώ η τρίτη είναι λευκή με πράσινο το τριφύλλι.
Πηγή: Σαν Σ'ημερα

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/news#ixzz3g1TuYJwI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου