Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2015

  • Σε καθεστώς καθυστέρησης πληρωμής -όχι πάντως χρεοκοπίας- έθεσε το ΔΝΤ την Ελλάδα, καθώς δεν αποπλήρωσε τη δόση των περίπου 1,5 δισ. ευρώ που όφειλε. Το ΔΣ του Ταμείου ενημερώθηκε σχετικά, όπως και για το αίτημα της ελληνικής κυβέρνηση για παράταση. Με ανακοίνωση τού EFSF έληξε και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και η χώρα βρίσκεται πλέον χωρίς χρηματοδοτική κάλυψη. Σε επιφυλακή ο πολιτικός κόσμος, εν αναμονή ραγαδαίων εξελίξεων. Ο Γιάννης Δραγασάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί το δημοψήφισμα.
  • «Θα κερδίσουμε τη μάχη του δημοψηφίσματος. Το "ναι" θα κερδίσει γιατί έχει μπει πλέον στη μάχη η νέα γενιά, η οποία δεν θέλει να ζήσει σε μια βαλκανική χώρα» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
  • Η εκτύπωση των ψηφοδελτίων για το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής έχει ήδη ξεκινήσει. Το ψηφοδέλτιο έχει προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις τόσο για το περίπλοκο του ερωτήματος, όσο και για το γεγονός ότι στις απαντήσεις προηγείται το «όχι». Το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι το ψηφοδέλτιο «σχεδιάστηκε με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία αποτελεί και απόφαση της Βουλής». Πείτε μας τη γνώμη σας...
  • Εγκρίθηκαν από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής οι νέες διοικήσεις της ΕΡΓΟΣΕ και της ΕΥΔΑΠ. Για την ΕΥΔΑΠ προτείνονται στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων για τη θέση του πρόεδρου ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο κ. Γιάννης Μπενίσης. Αντίστοιχα, για την ΕΡΓΟΣΕ εγκρίθηκε ο ορισμός του κ. Χρήστου Δουκάκη στη θέση του πρόεδρου της ΕΡΓΣΟΕ και του κ. Θανάση Βούρδα στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
  • Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, παρά την καταρρακτώδη βροχή, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν υπέρ του «ναι στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Οι συγκεντρωμένοι υπολογίζονται σε περισσότερους απο 20.000 και υπήρχε διαρκής ροή πολιτών προς το Σύνταγμα.

Κόσμος

  • Δηλώσεις για την ελληνική κρίση έκανε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Ενθάρρυνε τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να βρεθεί λύση. Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει περάσει δύσκολες στιγμές και πρέπει να βρει το δρόμο προς την ανάπτυξη, παραμένοντας στην Ευρωζώνη. Τόνισε ότι η ελληνική κρίση προκαλεί «σημαντική ανησυχία» στην Ευρώπη. Σημείωσε, πάντως, ότι είναι σημαντικό να υπάρξει προετοιμασία για κάθε έκτακτη ανάγκη. Τηλεφωνικές συνομιλίες Λιού με ευρωπαίους αξιωματούχους.
  • H Ελλάδα δεν πρέπει να προχωρήσει σε περιστολή των αμυντικών της δαπανών, καθώς διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη νότια Ευρώπη ως κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ μιλώντας σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
  • Η Ελλάδα έχει άμεση ανάγκη από μετρητά. Η διορία του ΔΝΤ εκπνέει σε λίγες ώρες και ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε κατηγορηματικά ότι η δόση του 1,6 δισ. ευρώ δεν θα αποπληρωθεί. Φύσει αισιόδοξος ωστόσο, ένας φιλέλληνας επιχειρηματίας από το Λονδίνο αποφάσισε να δώσει τη δική του μάχη, καλώντας τους χρήστες του Διαδικτύου να δώσουν τον οβολό τους για την Ελλάδα μέσω της ιστοσελίδας crowdfunding Indiegogo.
  • Στρατιώτες του Νοτίου Σουδάν βίασαν και στη συνέχεια έκαψαν ζωντανά κορίτσια και γυναίκες μέσα στα σπίτια τους, καταγγέλλει ο ΟΗΕ, αναφερόμενος σε μια «νέα κτηνωδία» στην αιματηρή αυτή εμφύλια σύγκρουση που μαίνεται εδώ και ενάμιση χρόνο στη χώρα. Σε έκθεση που έδωσαν την Τρίτη στη δημοσιότητα, ερευνητές της Αποστολής του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν καταγγέλλουν «γενικευμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
  • Εάν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη θα σταλεί το μήνυμα ότι το κοινό νόμισμα είναι αναστρέψιμο και αυτή είναι η πλέον σοβαρή συνέπεια ενός Grexit, δηλώνει o Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος εντός Ισπανίας βρίσκεται αντιμέτωπος με την ανοδική πορεία του Podemos. Υπογραμμίζει ότι εάν το δημοψήφισμα διεξαχθεί και ο Αλέξης Τσίπρας το χάσει θα είναι θετική εξέλιξη για την Ελλάδα -«καθώς οι Έλληνες θα έχουν πει 'ναι', θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ, και θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε με μία άλλη κυβέρνηση».

Οικονομία

  • Σε υποβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου κατά μια βαθμίδα, σε CC από CCC προχώρησε ο οίκος Fitch, ο οποίος μείωσε αντίστοιχα και το «πλαφόν χώρας» (Country Ceiling) κατά μία βαθμίδα σε CCC από B-.
  • Ανοιχτό ενδεχόμενο για την ακύρωση του δημοψηφίσματος άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. «Είναι πολιτικό το θέμα, η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό» είπε, ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να υπάρξει απόσυρση του δημοψηφίσματος. Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι η Ελλάδα ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περισσότερο χρόνο για την αποπληρωμή των δόσεων των 1,56 δισ. ευρώ.
  • Η Ελλάδα δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να αναστείλει το δημοψήφισμα εάν ξαναρχίσουν οι συνομιλίες, υπάρξει κάποια πρόταση και συμφωνία πάνω σε προαπαιτούμενα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Γιόζεφ Μούσκατ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας του. Αλλά και σύμφωνα με το Reuters, η ελληνική κυβέρνηση είπε στο Eurogroup ότι θα μπορούσε να προτείνει θετική ψήφο στο δημοψήφισμα ή να το ακυρώσει εάν υπάρξει συμφωνία για νέο δάνειο. Διαψεύδει ο αυστριακός ΥΠΟΙΚ ότι υπήρξε τέτοια πρόταση.

Αθλητισμός

  • Ο Γρηγόρης Γεωργάτος θα είναι ο νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού. Ο παλαίμαχος άσος των «ερυθρολεύκων», με καριέρα στην Ιντερ και την ΑΕΚ, αναλαμβάνει να αντικαταστήσει τον Πιέρ Ισά ο οποίος έλυσε χθες τη συνεργασία του με τους πρωταθλητές και κυπελλούχους Ελλάδας. Στο μεταξύ, ο Φελίπε Σαντάνα αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό, όπως και αναμενόταν δηλαδή, με μήνυμά του στο Facebook.
  • Ο Ολυμπιακός κρατάει προς το παρόν τη θέση του στο Champions League, παρά την έρευνα σε βάρος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο «ισχυρός άνδρας» του πειραϊκού συλλόγου είναι αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και, σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν προετοιμάσει προσφυγές στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία, οι οποίες αμφισβητούν το αν θα πρέπει να επιτραπεί στον Ολυμπιακό να μετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
  • Αρνητική, όπως αναμενόταν, ήταν η απάντηση της Σούπερ Λιγκ στον ΟΠΑΠ, όσον αφορά επιχορήγηση της επόμενης σεζόν με το ποσό να φτάνει τα 17 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 11 εκατ. ευρώ θα ήταν για διαφήμιση στη φανέλα και τα υπόλοιπα 6 εκατ. ευρώ για χορηγία.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου