Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Καμία συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για την ουκρανική κρίση

Δευτέρα, 31 Μαρτίου, 2014

Άκαρπες οι τετράωρες συνομιλίες στο Παρίσι

Καμία συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για την ουκρανική κρίσηΟ Σεργκέι Λαβρόφ επέμεινε στη λύση της ομοσπονδιοποίησης της Ουκρανίας - «Δεν θα δεχτούμε λύση που αφήνει εκτός τη νόμιμη κυβέρνηση της Ουκρανίας» δήλωσε ο αμερικανός ΥΠΕΞ

Από πλήρες αδιέξοδο στέφθηκε η τετράωρη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Κυριακής στο Παρίσι οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις και των δύο μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών.
Σε ξεχωριστές συνεντεύξεις τύπου που παραχώρησαν Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν πως... διαφωνούν.
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία συμφωνία μετά τις «ειλικρινείς» συνομιλίες με το Ρώσο ομόλογό του. Επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι οι πράξεις της Ρωσίας στην Κριμαία είναι παράνομες και παράτυπες προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα δεχθούν λύση που αφήνει εκτός τη νόμιμη κυβέρνηση της Ουκρανίας και ζήτησε την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας.
Από την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ επέμεινε στη λύση της ομοσπονδιοποίσης της Ουκρανίας λέγοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει ως «ένα ενωμένο κράτος» αλλά ως μια χαλαρή ομοσπονδία κοινοτήτων που θα επιλέξουν οι ίδιες το οικονομικό μοντέλο, τη γλώσσα και τη θρησκεία που επιθυμούν. Παρόλα αυτά υποστήριξε ότι οι συνομιλίες για τη λύση αυτή «ήταν επικοδομητικές».
Υποστήριξε, δε, ότι με τον Αμερικανό ομόλογό του συμφώνησαν να συνεργαστούν με την Ουκρανική κυβέρνηση να βελτιώσουν τα δικαίωματα των ρωσόφωνων Ουκρανών και τον αφοπλισμό «τον παράνομων δυνάμεων και των προβοκατόρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου