Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Πιο κοντά στον πόλεμο Ουκρανία και Ρωσία.

Δευτέρα, 24 Μαρτίου, 2014

Η διαταγή, που δεν ακολούθησαν οι πλοίαρχοι

Για μεγάλο "κίνδυνο ένοπλης σύρραξης", κάνει λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας. Το πολεμικό της ναυτικό είχε εντολή να ανοίξει πυρ
Ο κίνδυνος να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία αυξάνεται, προειδοποίησε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της νέας μεταβατικής κυβέρνησης του Κιέβου Αντρέι Ντεστσίτσια, καταγγέλλοντας την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά σύνορα της χώρας του.
"Αυξάνονται" απάντησε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας ερωτηθείς κατά την διάρκεια μιας εκπομπής του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC για τους "κινδύνους" να ξεσπάσει ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία.
"Η κατάσταση έχει γίνει πιο εκρηκτική από ό,τι ήταν πριν από μία εβδομάδα", εκτίμησε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο από την ουκρανική πρωτεύουσα.
"Αυτή η στιγμή, εάν τα ρωσικά στρατεύματα εισβάλουν στην Ουκρανία, στις ανατολικές περιοχές, θα είναι δύσκολο να ζητήσουμε από τους Ουκρανούς οι οποίοι ζουν εκεί να μην αντιδράσουν σε αυτή τη στρατιωτική εισβολή", δήλωσε ο υπουργός.
Ο ίδιος βεβαίωσε ότι η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας λαμβάνει "όλα τα διπλωματικά και άλλα οικονομικά και χρηματοοικονομικά μέτρα για να σταματήσει τους Ρώσους", προσθέτοντας πάντως ότι η ουκρανική κυβέρνηση "δεν γνωρίζει τι έχει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο μυαλό του και τι θα αποφασίσει".
Χιλιάδες Ουκρανοί διαδήλωσαν σήμερα στο Κίεβο και εξέφρασαν το φόβο ότι η Ρωσία θα επαναλάβει στο ανατολικό τμήμα της χώρας τους την επιχείρηση που εξαπέλυσε στην Κριμαία.
Οι ρωσικές δυνάμεις είναι έτοιμες να επιτεθούν στην Ουκρανία "ανά πάσα στιγμή", δήλωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας και υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Αντρέι Παρούμπι από το βήμα της Μαϊντάν, της πλατείας Ανεξαρτησίας στο Κίεβο.
Ταυτόχρονα όμως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Μόσχα "τηρεί όλες τις διεθνείς συμφωνίες για τον περιορισμό των στρατευμάτων στις παραμεθόριες περιοχές οι οποίες γειτνιάζουν με την Ουκρανία".
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου είχε διαβεβαιώσει την 20ή Μαρτίου τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ ότι η Μόσχα δεν θα εισβάλει στην ρωσόφωνη ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.
Το πολεμικό ναυτικό της χώρας είχε λάβει διαταγή να ανοίξει πυρ
Οι πλοίαρχοι των ουκρανικών πολεμικών, πολλά εκ των οποίων καταλήφθηκαν εξ εφόδου από τις ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες στην Κριμαία, είχαν διαταγή να ανοίξουν πυρ, αλλά δεν το έπραξαν, παραδέχθηκε σήμερα ο υπουργός Αμύνης της Ουκρανίας Ιγκόρ Τενιούκ.
"Η κατάσταση στην Κριμαία είναι περίπλοκη. Γνωρίζετε ότι αυτές τις τελευταίες ημέρες πλοία αποκλείστηκαν και κατόπιν καταλήφθηκαν από τους Ρώσους παρά το γεγονός ότι όλοι οι πλοίαρχοι είχαν τη διαταγή να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους", είπε ο Τενιούκ στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο.
"Δυστυχώς, οι πλοίαρχοι πήραν την απόφαση επιτόπου", πρόσθεσε. "Για να αποφευχθεί μια αιματοχυσία, δεν κατέφυγαν στα όπλα".
Ρωσικές και φιλορωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τις τελευταίες ημέρες χωρίς οι ουκρανικές δυνάμεις να προβάλουν αντίσταση ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία και πολλά πολεμικά του ουκρανικού ΠΝ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ναυλοχεί από τα λιμάνια της χερσονήσου της Μαύρης Θάλασσας που πλέον έχει προσαρτηθεί στη Ρωσία.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου