Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2014

  • Σήμερα, Πέμπτη ανακοινώνεται ο αριθμός των εφετινών εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά ψαλιδίζονται κατά 4% οι εισακτέοι στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, οι οποίοι ήδη είχαν μειωθεί κατά 16% την προηγούμενη χρονιά. Αντίστοιχα αυξάνονται κατά 3% με 5% οι εισακτέοι στις σχολές Θετικών Επιστημών και στα Πολυτεχνεία. Συνολικά, ο αριθμός των εισακτέων εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στις 70.000.
  • Μπλόκα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στήθηκαν από τα ξημερώματα της Πέμπτης σε όλα τα πλοία των εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα στα πληρώματά τους. Στο «στόχαστρό» τους πλοία που εκτελούν δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό. Τα πλοία, στα οποία οι ναυτικοί έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους, φεύγουν κανονικά.
  • Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές από την κυβερνητική πλειοψηφία στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου διατύπωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει αναλαμβάνει και την ευθύνη να μην βγει η χώρα από το Μνημόνιο. «Ο πρωθυπουργός δεν εκβιάζεται ούτε θα παραμείνει εκβιαζόμενος» τόνισε.
  • Τη θέση ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη τους κτηνοτρόφους κι όχι τις εισαγωγές γάλακτος διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την περιοδεία που πραγματοποιεί στην Ήπειρο. Τόνισε, παράλληλα, ότι το φρέσκο γάλα δεν μπορεί να έχει διάρκεια ζωής πάνω από 5 ημέρες.
  • Ξεκινά την Πέμπτη η λειτουργία των μονάδων υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) στην Αττική. Μέχρι όμως να στελεχωθούν με περισσότερο ιατρικό προσωπικό οι μονάδες θα θα είναι δυνατή μόνο η συνταγογράφηση φαρμάκων και η κλινική εξέταση των ασθενών. Για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων θα ξεκινήσει προμήθεια αντιδραστηρίων.

Κόσμος

  • Δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της μάχης που έδιναν με τις φλόγες σε πολυώροφο κτίριο στη Βοστώνη. Αλλοι 13 πυροσβέστες τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων φέρουν σοβαρά τραύματα εξαιτίας καταγμάτων και εγκαυμάτων που υπέστησαν μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο κτίριο.
  • Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ και ο ευρωσκεπτικιστής ηγέτης του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, στο πρώτο ντιμπέιτ εν όψει των Ευρωεκλογών. Τα βασικότερα θέματα ήταν η μετανάστευση, αλλά και η στάση της Βρετανίας στο θέμα της Ουκρανίας. Οι πρώτες έρευνες μετά την τηλεμαχία έβγαλαν νικητή τον Φάρατζ.
  • Συνεχίζονται οι έρευνες στην πολιτεία της Ουάσιγκτον για τον εντοπισμό αγνοουμένων μετά την καταστροφική κατολίσθηση που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 24 ανθρώπους. Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 90 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφή, σε σχέση με τους 176 που είχαν αρχικά αναφερθεί.
  • Ανεστάλησαν την Πέμπτη, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, οι έρευνες για τον εντοπισμό των κομματιών που έχουν ήδη «δει» οι δορυφόροι, ώστε να διαπιστωθεί αν ανήκουν στο μοιραίο Boeing. «Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας έκανε λόγο για παγετό, ισχυρές αναταράξεις και σχεδόν μηδενική ορατότητα» δήλωσε ο πλωτάρχης Άνταμ Σαντζ.
  • Εναρκτήριο λάκτισμα στον αγώνα για την «ευρωπαϊκή ψυχή» των Βρετανών: Ο αρχηγός των συγκυβερνώντων Φιλελεύθερων Δημοκρατών (LibDem) κονταροχτυπήθηκε σε ντιμπέιτ με τον αρχηγό του ευρωσκεπτικιστικού UKIP για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Κλεγκ επικεντρώθηκε στα οφέλη που έχει για το Λονδίνο η συμμετοχή στην ΕΕ, με πρώτη τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ ο Φάρατζ στη μετανάστευση από τις φτωχότερες χώρες. Η πρώτη δημοσκόπηση θεωρεί τον Φάρατζ νικητή της μονομαχίας.

Οικονομία

  • Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τα φορολογικά έσοδα ανήλθαν τον Ιανουάριο 2014 στα 3,356 δισ. ευρώ, έναντι 3,269 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2013. Τα έσοδα από τους φόρους στην περιουσία ανήλθαν στα 333 εκατ. ευρώ και ήταν αυξημένα κατά 85 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις εισπράξεις από το φόρο περιουσίας του Ιανουαρίου 2013 (248 εκατ. ευρώ). Τα έσοδα από τον ΦΠΑ ανήλθαν στα 1,587 δισ. ευρώ και ήταν αυξημένα κατά 40 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις εισπράξεις από το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας του Ιανουαρίου 2013 (1,547 δισ. ευρώ).
  • Η μείωση μισθών και συντάξεων και η αυξημένη φορολογία που επιβλήθηκε τα τελευταία 4 χρόνια απεικονίζεται περίτρανα στην αδυναμία εκατομμυρίων πολιτών να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές υποχρεώσεις. Μόνο τον πρώτο μήνα του έτους τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ και οι οφειλέτες -πολίτες και επιχειρηματίες- έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου