Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Με πολικό κρύο η παρέλαση του Lowell, Massachusetts










Μειωμένος ήταν ο αριθμός που συμμετείχε φέτος στην ελληνική παρέλαση/πορεία από το ναό της Αγίας Τριάδος προς το Δημαρχείο της πόλης.
Ο εορτασμός 
άρχισε στο ναό της Αγίας Τριάδος χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βοστώνης κ.κ. Μεθοδίου τη βοήθεια των τεσσάρων ιερέων των Ελληνικών Κοινοτήτων/Ενοριών και του πρωτοσύγκελλου πατρός Θεοδώρου Μπάρμα.  Παρούσα και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος κ. Ιφιγένεια Καναρά την οποία κάλεσε ο Μητροπολίτης να πει λίγα λόγια εντός του Ναού, πράγμα που έγινε.
Παρόντες και παρούσες ήσαν και οι τέσσερις πρόεδροι των Ελληνικών Ενοριών/Κοινοτήτων εξαμελή αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας (Βασίλειος Καυκάς Α' Αντιπρόεδρος, Μίλτος Αθανασόπουλος Β' Αντιπρόεδρος, ο βοηθός Ταμίας Γεώργιος Ζαχαρούλης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: Δημήτρης Ματθαίος, Γεώργιος Παπαδόπουλος και Γιάννης Κερατσόπουλος).Ακόμη τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της πόλης Rodney Elliot, η Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Rita Mercier, o πρώην Δήμαρχος Bud Caufield, ο σερίφης του Merrimack County Peter Koutojianian και πολλοί άλλοι.
Στην πορεία προς το Δημαρχείο 
παιάνιζε η φιλαρμονική του Lowell High School και έγιναν δύο στάσεις στα μνημεία των πεσόντων ελληνικής καταγωγής και στο μνημείο των πρωτοπόρων Ελλήνων.

Στο Δημαρχείο της πόλης λόγο του ψύχους η εκδήλωση μεταφέρθηκε εντός του κτιρίου ενώ έγινε και η ύψωση της Ελληνικής σημαίας δίπλα από την Αμερικάνικη στον ιστό που είναι μπροστά στο κτίριο  Ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ.κ. Μεθόδιος έκανε την προσευχή και στη συνέχεια ο Δήμαρχος έδωσε την διακήρυξη εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ιστορία της Ελλάδας, τι έχει προσφέρει η Ελλάδα στον κόσμο και τι έχει προσφέρει η Ελληνική Κοινότητα στην πόλη του Lowell.Στην συνέχεια μίλησε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη κ. Ιφιγένεια Καναρά, ο πρώην πολιτιακός Γερουσιαστής κ. Παναγιωτάκος και ο Α' Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στην Παρέλαση της Βοστώνης. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Φιλέλληνας Σερίφης του Middlesex County Peter J. Koutoujian. Μία μαθήτρια και ένας μαθητής του μοναδικού Ημερήσιου Σχολείου απήγγειλαν ποιήματα.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου