Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

.Το Boeing έπεσε, όλοι νεκροί

Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2014
Συγγενείς επιβατών του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών θρηνούν στο Πεκίνο αμέσως μετά την αναγγελία ότι συνετρίβη.
Συγγενείς επιβατών του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών θρηνούν στο Πεκίνο αμέσως μετά την αναγγελία ότι συνετρίβη.
Το αεροσκάφος των Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου, έπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό. Η ανάλυση των δορυφορικών στοιχείων, από τη βρετανική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων, δείχνει ότι η τελευταία θέση του αεροσκάφους ήταν δυτικά του Περθ της Αυστραλίας, μακριά από κάθε διάδρομο προσγείωσης, στην περιοχή όπου εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες διάφορα ευρήματα, δήλωσε συντετριμμένος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίπ Ραζάκ. Η εταιρεία, σχεδόν ταυτόχρονα, ενημέρωσε τους συγγενείς των επιβαινόντων ότι το αεροσκάφος συνετρίβη και δεν υπάρχει κανείς επιζών. Τώρα πρόκειται να μεταφερθούν στην Αυστραλία προκειμένου να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της έρευνας.
Και χθες συνεχίστηκαν οι έρευνες της περιοχής του νότιου Ινδικού Ωκεανού όπου έπεσε το Boeing. Οπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ μιλώντας στο Κοινοβούλιο, τα αυστραλιανά αεροσκάφη που χτενίζουν την περιοχή εντόπισαν ένα «γκρι ή πράσινο κυκλικό αντικείμενο και ένα πορτοκαλί ορθογώνιο αντικείμενο», περίπου 2.500 χλμ. δυτικά του Περθ. Αμέσως έσπευσε προς την περιοχή σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας, το HMAS Success προκειμένου να τα περισυλλέξει.
Λίγο νωρίτερα, το πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε ότι ένα κινεζικό Ilyushin IL- 76 εντόπισε «λευκά αντικείμενα» να πλέουν στην ίδια ευρύτερη περιοχή. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χονγκ Λέι τόνισε ότι δεν είναι γνωστό κατά πόσον τα αντικείμενα συνδέονται με το χαμένο αεροσκάφος. Στην περιοχή που εντοπίστηκαν τα λευκά αντικείμενα πλέει το κινεζικό παγοθραυστικό «Δράκος του Χιονιού», έξι άλλα πλοία και πολλά αλιευτικά προκειμένου να συνδράμουν στην έρευνα. Ομως, όπως ανέφερε η Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας της Αυστραλίας, που συντονίζει και εποπτεύει το σύνολο των επιχειρήσεων στην περιοχή, ένα αμερικανικό ερευνητικό σκάφος τύπου Poseidon P8 δεν βρήκε το παραμικρό στην περιοχή. Το Σαββατοκύριακο φωτογραφίες από κινεζικό και γαλλικό δορυφόρο που υποδεικνύουν την ύπαρξη μεγάλων αντικειμένων που πλέουν στην ευρύτερη περιοχή των ερευνών αναπτέρωσαν τις ελπίδες ότι το αεροσκάφος και τα μαύρα κουτιά του βρίσκονται κάπου στην περιοχή. Ηδη, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό πρόκειται να προωθήσει στην περιοχή έναν ανιχνευτή υψηλής τεχνολογίας που μπορεί να εντοπίσει τα μαύρα κουτιά σε βάθος ακόμα και 6.500 μέτρων.
Ενώ η πολυεθνική προσπάθεια εντοπισμού του αεροσκάφους και των μαύρων κουτιών συνεχίζεται και το μυστήριο σχετικά με το τι συνέβη πυκνώνει εν μέσω αντιφατικών πληροφοριών από την κυβέρνηση της Μαλαισίας, η Malaysia Airlines ανακοίνωσε ότι ο συγκυβερνήτης του εξαφανισμένου Boeing 777-200ER πετούσε για πρώτη φορά μόνος του αυτόν το τύπο αεροσκάφους χωρίς την παρουσία «επόπτη συγκυβερνήτη». Ο Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ είχε ολοκληρώσει με επιτυχία τις πέντε πτήσεις σε αεροσκάφος του ίδιου τύπου υπό την εποπτεία άλλου συγκυβερνήτη. Ο Αχμάντ Ζαουχάρι, διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, τόνισε ότι ο κυβερνήτης της πτήσης ΜΗ370 ήταν εξεταστής για τους πιλότους των Boeing 777, όποτε η απειρία του συγκυβερνήτη δεν άλλαζε την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου