Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» στους Ανεξάρτητους Έλληνες

Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2014

Η «ομάδα Νταβρή»Άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» στους Ανεξάρτητους Έλληνες

Η ηγεσία του κόμματος αναμένει και τρίτη αποχώρηση «φωτογραφίζοντας» την Σταυρούλα Ξουλίδου - Αλληλοκαρφώματα και ίντριγκες ταλαιπωρούν το κόμμα του κ. Π. Καμμένου

Νέες ισχυρές εσωτερικές αναταράξεις ταλαιπωρούν την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά την απρόσμενη αποχώρηση των δραστήριων βουλευτών Κώστα Γιοβανόπουλου και Χρυσούλας Γιαταγάνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του κόμματος αναμένει και νέα ανεξαρτητοποίηση με τις υποψίες των περισσοτέρων να εστιάζουν στην κυρία Σταυρούλα Ξουλίδου η οποία απέφυγε να προέλθει στην χθεσινή κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ.
Κύκλοι που πρόσκεινται στον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο σημειώνουν ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές «συγκροτούν την “ομάδα Νταβρή”». Πρόκειται για τον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαΐας Γ. Νταβρή που αποχώρησε πριν από περίπου 2,5 μήνες από τους Αν.Ελ.
Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι η κυρία Ραχήλ Μακρή υποστήριξε πως «η ομάδα που έφυγε με αρχηγό τον κ. Νταβρή υπονόμευε το κίνημα με μεθοδεύσεις και υπόγειες διαδικασίες και προσπαθούσε να ευνουχίσει με κάθε τρόπο όσους ασκούσαμε αντιπολιτευτικό έργο».
Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι το πρώτο χτύπημα της «ομάδας Νταβρή» ήταν επιστολή που είχαν στείλει 7 βουλευτές του κόμματος τον περασμένο Ιανουάριο με την οποία ενημέρωναν τον κ. Καμμένο ότι δεν θα προσέρχονταν στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ζητώντας παράλληλα σύγκληση της ΚΟ. Την επιστολή υπόγραφαν τότε οι: Γ. Νταβρής. Κ. Γιοβανόπουλος, Χρ. Γιαταγάνα, Στ. Ξουλίδου, Μαρ. Χρυσοβελώνη, Β. Καπερνάρος και Π. Χαϊκάλης ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη ομάδα «εκβίαζε» τον κ. Καμμένου προκειμένου αυτός να διαγράψει την κα. Ρ. Μακρή.

Γιαταγάνα-Γιοβανόπουλος: Γιατί αποχωρήσαμε από τους Ανεξάρτητους Ελληνες
Πάντως, από την πλευρά τους οι Γιοβανόπουλος – Γιαταγάνα με κοινή επιστολή εξηγούν τους λόγους της αποχώρησης τους. Σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «Όταν και η παρουσία σου ακόμη ενοχλεί, όταν οι ιδέες σου δεν εμπνέουν, οι πρωτοβουλίες σου ευνουχίζονται, τότε απλά αναχωρείς. Χωρίς ηγεσία ασκητισμού, δίχως χαρά διακονίας, ποιο το νόημα! Αν ήμασταν βαρίδια και συνωμότες, εσωστρεφείς και ανύπαρκτοι, αν μεροληπτούσαμε και διαλύαμε εποφθαλμιώντας θώκους, ορίστε, λευτερώνεται πια το κίνημα» και υποστηρίζουν σε άλλο σημείο πως «Τυχόν τερατολογίες για "προδοσία" κλπ , τις ξεπερνάμε με μία και μόνη σκέψη: από τον ατιμωτικό εκφυλισμό της συνείδησης επιλέγουμε το πολιτικό Φως της αληθινής αντίστασης».
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων που κάνει λόγο για αποστασία που «αποδεικνύει πόσο μας φοβούνται». «μετά τη δημόσια αποδοχή της πρόσκλησης Σαμαρά από τον ρίψασπι Νταβρή, η αποστασία των βουλευτών Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποδεικνύει πόσο μας φοβούνται» αναφέρει το κόμμα επισημαίνοντας ότι δεν «εκβιαζόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε, δεν φοβόμαστε».

Αλληλοκαρφώματα
Πέραν αυτών, η ανεξαρτητοποίηση των δύο βουλευτών προκάλεσε και νέο γύρο αλληλοκαρφωμάτων αποδεικνύοντας ότι η ΚΟ των Αν.Ελ. δεν είχε αποκτήσει ποτέ ισχυρή ομοιογένεια.
Ο κ. Μαρίνος Ουζουνίδης απαντώντας σε δημοσιογράφους επέκρινε την ενέργεια των δύο πρώην «συντρόφων» του λέγοντας: «αν δεν ήταν ο Πάνος Καμμμένος θα μας ήξερε μόνο η μάνα μας και μερικοί φίλοι μας. Θα ήμασταν στο μηδέν».
Η κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη σημείωσε: «Πραγματικά δεν κατανοώ τι εννοούν οι συνάδελφοι με την «πορεία προς το φως» την οποία υποτίθεται πως συνεχίζουν… Θα πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους να σας εξηγήσουν. Οφείλουν άλλωστε δημόσια και με σαφήνεια να δικαιολογήσουν γιατί αρνούνται να παραδώσουν τις έδρες τους. Κατά τη γνώμη μου κανείς δεν πρέπει να μένει κολλημένος σε μια καρέκλα, ιδιαίτερα όταν είναι δανεική… Εγώ θα σας πω χωρίς αοριστολογίες και μισόλογα τι λένε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Εμείς στην πολιτική θέλουμε ειλικρινείς και καθαρές κουβέντες. Και πάνω από όλα θέλουμε ειλικρινείς πολιτικούς».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου