Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 24 Μαρτίου, 2014

  • Το ύστατο χαίρε λέει η Κύπρος τη Δευτέρα στον υπουργό Αμυνας Τάσο Μητσόπουλο, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή το περασμένο Σάββατο. Η κηδεία του θα γίνει στις 12 το μεσημέρι από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού Λάρνακας. Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Αμυνας Δ.Αβραμόπουλος.
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε ισχύ από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, λόγω των παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Διαβάστε αναλυτικά τι ισχύει.
  • Λόγω εργασιών στις σιδηροτροχιές, τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στην Αθήνα θα διακοπούν έως και τη Δευτέρα στο τμήμα Φάληρο - Πειραιάς από τις 6 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
  • Καθώς πλησιάζει η ώρα για την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής σχετικά με το ενδεχόμενο άρσης της ασυλίας των υπόλοιπων εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι κραδασμοί γίνονται ισχυρότεροι. Ο διαγραφείς βουλευτής της ΧΑ Στάθης Μπούκουρας απαντά στους πρώην συναγωνιστές του ότι η Χρυσή Αυγή του χρωστάει κι όχι ο ίδιος σε αυτήν, ενώ συνεχίζεται η φημολογία ότι θα αποχωρήσει κι άλλος βουλευτής της ΧΑ.
  • Να κάνουν στην άκρη για να φανεί ο ήλιος κάλεσε τους μαθουσάλες της πολιτικής ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την ομιλία του στη Χαλκίδα. Επισήμανε, δε, ότι θέλει Το Ποτάμι να έχει ρόλο πρωταγωνιστή, λέγοντας: «Θέλουμε το Ποτάμι μπροστά. Θέλουμε το Ποτάμι να είναι η μαγιά για το καινούργιο».

Κόσμος

  • Προβάδισμα σε πολλούς δήμους καταγράφει το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Γαλλία. Η κεντροδεξιά ηγείται, ενώ το Σοσιαλιστικό κόμμα έχει σημαντικές απώλειες. Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα χαμηλή και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία κυμάνθηκε στο 54,72%, έναντι του 56,25% το 2008.
  • Στο «κόκκινο» επιστρέφει η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Συρίας με την κατάρριψη συριακού μαχητικού αεροσκάφους MIG-23 από τις τουρκικές δυνάμεις στη μεθόριο, κοντά σε συριακή περιοχή όπου μαίνονται συγκρούσεις με τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις. Παραβίαση του εναέριου χώρου της κατήγγειλε η Τουρκία με τον Ερντογάν να διαμηνύει ότι η Συρία «άξιζε σκληρή απάντηση». Για «ωμή επιθετικότητα» μιλά από την πλευρά της η Δαμασκός, λέγοντας ότι το αεροσκάφος κατερρίφθη ενώ βρισκόταν επάνω από συριακή επικράτεια. Φωτορεπορτάζ και βίντεο.
  • Συναγερμός έχει σημάνει σε ΗΠΑ και Ευρώπη εξαιτίας της συγκέντρωσης μεγάλης ρωσικής στρατιωτικής δύναμης στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας. «Στόχος του Πούτιν είναι ολόκληρη η Ουκρανία» λέει η μεταβατική κυβέρνηση στο Κίεβο προειδοποιώντας ότι αυξάνεται ο κίνδυνος σύρραξης, ενώ την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ διαβλέπει απειλή για την Υπερδνειστερία στη Μολδαβία. Η Ρωσία ίσως άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας με την απόπειρα επαναχάραξης συνόρων, δηλώνει ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας...
  • Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών ο Αδόλφο Σουάρεθ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας που ηγήθηκε της χώρας τα ταραγμένα χρόνια από το 1977 έως το 1981, σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ισπανικής πολιτικής ιστορίας μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φράνκο.
  • Θύμα ληστείας έπεσε η γιαγιά του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, Άννα Μαρία, η οποία ζει λίγο έξω από την Φλωρεντία, στην περιοχή Ρετζέλο.

Οικονομία

  • Έξι είναι οι υποψήφιοι που συνεχίζουν στον διαγωνισμό του έργου ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι τρεις προσφυγές των υποψηφίων για τον διαγωνισμό του συγκεκριμένου έργου, με δημοπρατούσα Αρχή τον δήμο Αλεξανδρούπολης.
  • Δημοσιεύθηκε η υπ'αριθμ. 1204/2014 απόφαση του 6ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία ανέτρεψε αντίθετη απόφαση του Ζ' κλιμακίου του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου και έτσι επέτρεψε την υπογραφή της σύμβασης πώλησης και μίσθωσης 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, έναντι του ποσού των 261,31 εκατ. ευρώ.
  • Τι γίνεται όταν μια ασφαλιστική επιχείρηση χρεοκοπήσει; Ποια είναι η τύχη των ασφαλισμένων και τι προβλέπεται για τις αποζημιώσεις; Το sansimera.gr σας δίνει απαντήσεις για τα παραπάνω ερωτήματα, ειδικά για τις ασφάλειες αυτοκινήτου και τις ασφάλειες ζωής.

Αθλητισμός

  • Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι στην Πάρμα μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Τζένοα, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος. Σοκ για την Ίντερ που ηττήθηκε με 2-1 στην έδρα της με γκολ του Μποναβεντούρα στο 92', ενώ ο Χριστοδουλόπουλος με πέναλτι χάρισε τη νίκη στην Μπολόνια με 1-0 επί της Κάλιαρι. Εντυπωσιακή η Σαμπντόρια που συνέτριψε 5-0 τη Βερόνα, με τον Βαγγέλη Μόρα να αγωνίζεται σε όλο το ματς για τους ηττημένους, ενώ με 1-0 επικράτησε η Ουντινέζε της Σασουόλο.
  • Με δύο τέρματα του Ερντίντς (46΄, 89΄) και ένα του Ταμπανού (51΄) η Σεντ Ετιέν έκαμψε την αντίσταση της Σοσό με 3-1, σε αναμέτρηση για την 30ή αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Για τους φιλοξενούμενους μείωσε στο 66΄ ο Μπουτέν. Με τον Γκομί να σημειώνει στο 46΄ το μοναδικό τέρμα της συνάντησης, η Λιόν πήρε το «διπλό» με 1-0 στην έδρα της Γκινγκάμπ.
  • Στο -1 από την κορυφή βρίσκεται πλέον η Μπαρτσελόνα, η οποία άλωσε με 4-3 το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» σε ένα ματς - διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, ένα ντέρμπι που είχε τα πάντα, από ανατροπές μέσα από επτά γκολ, διαιτητικά λάθη, δοκάρια και αποβολές. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μέσι στην αναμέτρηση που συγκέντρωσε πάνω από 500 εκατ. τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο, 200 διαπιστευμένα ΜΜΕ και 1,16 δισ. ευρώ στην συνολική αξία των δύο αρχικών 11άδων.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου