Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ενθουσιώδης η Γιορτή της 25ης Μαρτίου στο Κυβερνείο του Rhode Island

Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2014

Όσο υπάρχει ο Ραπτάκης...  Γίναμε μάρτυρες της προσπάθειας αλλά και της αποτελεσματικότητας του Γερουσιαστή Ραπτάκη
κ
PROVIDENCE RI, GREEK INDEPENDENCE DAY
Το άστρο του Γερουσιαστή Ραπτάκη για άλλη μία χρονιά "φώτισε" με τα Ελληνικά χρώματα το κυβερνείο του
State Rhode Island. Μέσα στη Γερουσία η ολομέλεια των Γερουσιαστών ψήφισε ομόφωνα και αναγνώρισε την 25η Μαρτίου, 2014 ως "Ημέρα της Ελλάδας".  Προηγουμένως ο Ελληνικής καταγωγής Γερουσιαστής (οι γονείς του από το νησί Άνδρος) είχε καταθέσει πρόταση στην ολομέλεια να αναγνωριστεί Ελλάδα. Η πρόταση του υποστηρίχτηκε και από άλλους Γερουσιαστές και μετά από τυπική διαδικασία έγινε νόμος. Παρόντες μέσα στη Γερουσία η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη και το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Κων. Ιωάννη Ράμμο.
Ακολούθησε το πρόγραμμα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, 1821 σε ειδική αίθουσα όπου συμμετείχαν ο κυβερνήτης Lincoln Chafee, ο υπουργός εσωτερικώνA. Ralph Mollis., ο Υπουργός Δικαιοσύνης και άλλοι αξιωματούχοι. Οι ιερείς και τα προεδρεία των τριών Ελληνικών Κοινοτήτων ενώ μαθητές και μαθήτριες των τριών Ελληνικών κοινοτήτων (Pawtucket, Cranston, Newport) ντυμένα με τις παραδοσιακές στολές απήγγειλαν ποιήματα και ύμνους προς τους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Έγιναν ομιλίες από τους αξιωματούχους γύρω από τον Ελληνισμό, την ιστορία της Ελλάδας, τους αγώνες που κάνει ο λαός μας μέσα στους αιώνες, χιλιετίες.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κύριος William M. Kapos.   Έξω στο μεγάλο ιστό του Κυβερνείου (Αρχαίου Ελληνικού ρυθμού) κυμάτιζε η γαλανόλευκη. Μετά το εορταστικό πρόγραμμα στο Κυβερνείο (State House) το εορταστικό πρόγραμμα συνεχίστηκε στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο της πόλης  Pawtucket όπου συνεχίστηκε η γιορτή με Ελληνικούς χορούς ενώ υπήρχαν νηστίσιμα για όλους. 
Να σημειώσουμε ότι οι κοινότητες του Rhode Island συμμετέχουν κάθε χρόνο στην παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας.

Φώτος:  1η  Μαθητές και μαθήτριες με παραδοσιακές στολές κατά τη γιορτή μέσα στο Κυβερνείο.
2η ο Γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκη, ο Κυβερνήτης και η Γενική Πρόξενος κ. Καναρά.
3η ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ράμμος απευθύνει χαιρετισμό.

Η Σύνταξη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου