Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2014

  • Την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ως επίκεντρο οι θέσεις του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη για την εξωτερική πολιτική που αναρτήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην ιστοσελίδα του. Το Ποτάμι τάσσεται υπέρ της ΕΕ και απορρίπτει το ενδεχόμενο εξόδου απο την Ευρωζώνη. Ταυτόχρονα όμως αποφεύγει να ξεκαθαρίσει σε ποια πολιτική ομάδα του Eυρωκοινοβουλίου θα ενταχθούν οι υποψήφιοί του, αν εκλεγούν ευρωβουλευτές.
  • Tην αποχή όλου του προσωπικού των φυλακών της χώρας από τη λειτουργία των τακτικών επισκεπτηρίων των συγγενών των κρατουμένων έως και την Κυριακή 30 Μαρτίου αποφάσισε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 46χρονου υπαρχιφύλακα από βαρυποινίτη στις φυλακές Μαλανδρίνου.
  • Σημαντικές ρυθμίσεις για την απελευθέρωση της αγοράς τόσο των ταξί, όσο και των φορτηγών δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο - «σκούπα» του υπουργείου Οικονομικών με όλα τα προαπαιτούμενα της τρόικας, που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή.
  • Συντριπτικό ήταν το ποσοστό υπέρ της αποχής από τις εκλογές του Μαΐου που έβγαλε το άτυπο δημοψήφισμα των κατοίκων στον Βελβεντό Κοζάνης. Στη διαδικασία προσήλθαν 1.433 άτομα. Υπέρ της συμμετοχής («ναι») ψήφισαν 371, κατά της συμμετοχής («όχι») 1.026, ενώ καταμετρήθηκαν 36 λευκά και άκυρα.
  • Έως τις 2:30 μετά το μεσημέρι θα παραμείνουν την Τετάρτη τα φαρμακεία της πρωτεύουσας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ). Οι φαρμακοποιοί ξεκινούν αμέσως μετά απεργία διαρκείας, οπότε θα λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα.

Κόσμος

  • Καθώς ο αριθμός όσων ζητούν άσυλο στην Ευρώπη έχει αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών και υπό την πίεση του λαϊκίστικου αντιμεταναστευτικού κομματος των Σουηδών Δημοκρατών, ο υπουργός Μετανάστευσης της Σουηδίας τόνισε ότι πολλά κράτη - μέλη της ΕΕ προτιμούν να αγνοούν αυτή την κρίση, προειδοποιώντας ότι χρειάζεται το βάρος για την εισδοχή των μεταναστών, ειδικά από τη Συρία, να κατανεμηθεί πιο δίκαια.
  • Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από την κατολίσθηση που σημειώθηκε σε περιοχή της πολιτείας της Ουάσινγκτον. Ήδη, οι Αρχές μιλούν για 24 νεκρούς, ενώ από τις έρευνες που έγιναν το τελευταίο 24ωρο δεν βρέθηκαν αγνοούμενοι.
  • Λίγες ώρες μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο της Χάγης για μεγαλύτερη «πυρηνική ασφάλεια» στον πλανήτη, η Β.Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς με κατεύθυνση τη Θάλασσα της Ιαπωνίας.
  • Αύξηση φόρων και μείωση δαπανών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας σε μια προσπάθεια περιορισμού του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού. Οι αποφάσεις προκάλεσαν τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό με την αποχώρηση του κόμματος της Αριστερής Συμμαχίας.
  • Ηγετικό στέλεχος του ουκρανικού ακροδεξιού κινήματος «Δεξιός Τομέας» σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον συλλάβουν. Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Ρόβνο. Πρόκειται για τον Ολεξάντρ Μουζίτσκο, γνωστό και ως «Σάσκο Λε Μπλαν».

Οικονομία

  • Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) με νέα συνάντηση μεταξύ της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών φορέων την Τετάρτη το πρωί στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.
  • Σημαντικές εξελίξεις για την ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού αναμένονται την Τετάρτη, οπότε η Lamda Development θα καταθέσει νέα βελτιωμένη οικονομική προσφορά. Με αφορμή αυτό το ΤΑΙΠΕΔ αναλύει τις θέσεις του, απαντώντας εμμέσως στις επικρίσεις που έχει δεχθεί, για τα αναπτυξιακά οφέλη του έργου, την επιλογή του τρόπου αξιοποίησης της έκτασης, τη διαγωνιστική διαδικασία που ακολουθήθηκε, αλλά και την περιβαλλοντική διάσταση της αξιοποίησης.
  • Με επιτυχία έκλεισε την Τρίτη το διεθνές βιβλίο προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι προσφορές ξεπέρασαν τα 2,7 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας 1,5 φορά το ποσό που ζήτησε η Πειραιώς. Το πρωί της Τετάρτης θα εκδοθεί ανακοίνωση από την τράπεζα.

Αθλητισμός

  • Ο Εντιν Τζέκο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο εξ αναβολής ντέρμπι του Μάντσεστερ, καθώς σημείωσε δύο τέρματα, και μαζί με ένα τέρμα του Τουρέ, έδωσε τη νίκη στη Σίτι με το επιβλητικό 3-0 απέναντι στη συμπολίτισσα της, Γιουνάιτεντ, μέσα στο «Ολντ Τράφορντ».
  • Τα γενέθλιά της συμπλήρωσης των 100 χρόνων του Άρη έλαβαν χώρα στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο, όπου ο κόσμος της ομάδας κατέκλυσε τις κερκίδες και αποθέωσε ορισμένες από τις μεγαλύτερες μορφές του συλλόγου, όπως οι Νίκος Γκάλης και Παναγιώτης Γιαννάκης, ενώ παράλληλα, έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση με κατακραυγή των πολιτικών, ακόμα και όσων παραβρέθηκαν στη γιορτή του Άρη, η οποία συνεχίστηκε στον Λευκό Πύργο.
  • Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του πλανήτη, για πολλούς ο μεγαλύτερος, η Μίλαν, ευχήθηκε στην Ελλάδα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο twitter. Οι Μιλανέζοι δεν ξέχασαν την ελληνική επανάσταση και ήταν ίσως ο μόνος σύλλογος στον κόσμο που έστειλε τις ευχές του και μάλιστα έγραψε και στα ελληνικά!
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου