Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 25η Μαρτίου, 2014

  • Ένταση επικράτησε τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας σε ορισμένα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας με τους κρατούμενους να αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.
  • Βολές εκατέρωθεν για τη διαχείριση της κρίσης στη χώρα εξαπολύουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στα μηνύματά τους, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
  • Κοινή πρόταση για την υπόθεση του «φρέσκου» γάλακτος καταθέτουν ο Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Ελλάδος, η «Ένωση Φυλής Χολστάιν» και ο συναιτερισμός ΘΕΣγάλα. «Θεωρώ ότι κάθε εποικοδομητική πρωτοβουλία είναι καλοδεχούμενη και οφείλουμε να την εξετάσουμε ενδελεχώς» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.
  • «Η επέτειος του αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας, ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού, λειτουργεί κυρίως ως σύμβολο και υπόμνηση για το τι μπορεί να πετύχει ένας λαός, χάρη στην ενότητα και την ομοψυχία, όταν οι περιστάσεις επιβάλλουν και το ιστορικό καθήκον επιτάσσει» τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
  • Ως εκπρόσωπος «μιας νέας, αλληλέγγυας Γερμανίας» επισκέφθηκα την Ελλάδα και ζήτησα συγγνώμη για τις θηριωδίες των προγόνων του, δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοαχίμ Γκάουκ, σε συνέντευξή του στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ενώ μίλησε με ιδιαίτερο σεβασμό για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Παραδέχτηκε, επίσης, ότι δεν γνώριζε το μέγεθος των ναζιστικών εγκλημάτων στην Ήπειρο.

Κόσμος

  • Μετά από δύο βασανιστικές εβδομάδες για τους συγγενείς των 239 επιβαίνοντων στο άφαντο Boeing της Malaysia Airlines, οι χειρότεροι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν: Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πέραν πάσης αμφιβολίας οι επιβαίνοντες είναι νεκροί και το αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα. Ορισμένα στοιχεία έχουν επιβεβαιωθεί, το μυστήριο όμως παραμένει και ο αγώνας για τη διαλεύκανσή του γίνεται μάχη με τον χρόνο.
  • Τρένο εκτροχιάστηκε στο σταθμό του διεθνούς αεροδρομίου O'Hare του Σικάγο, τραυματίζοντας 32 ανθρώπους, ευτυχώς όχι σοβαρά. Ο συρμός δεν κατάφερε να σταματήσει στο τέλος του σταθμού, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί και τα δύο πρώτα βαγόνια να «σκαρφαλώσουν» μέχρι τις κυλιόμενες σκάλες.
  • Σε μία κίνηση με στόχο να δείξουν την απομόνωση της Μόσχας, οι ηγεσίες της G7 αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος στη Σύνοδο στο Σότσι τον Ιούνιο, αλλά να συναντηθούν χωρίς τη Ρωσία στις Βρυξέλλες, καταδικάζοντας ως παράνομο το δημοψήφισμα και ως αντίθετη στο διεθνές δίκαιο την προσάρτηση της Κριμαίας. Νωρίτερα, η Μόσχα είχε διαμηνύσει πως ακύρωση της συνόδου στο Σότσι «δεν θα ήταν μεγάλο πρόβλημα». Οι Επτά προαναγγέλλουν επίσης συνάντηση των υπουργών Ενέργειας για ενίσχυση της «συλλογικής ενεργειακής ασφάλειας».
  • Μαίνεται ο διπλωματικός πόλεμος Δύσης και Ρωσίας εξαιτίας της Κριμαίας, με την σύνοδο της G8 στο Σότσι να ναυαγεί ενώ οι ΗΠΑ θέτουν εν αμφιβόλω ακόμη και τη συμμετοχή της Μόσχας στην Ομάδα. «Δεν πιστεύουμε πως θα είναι μεγάλο πρόβλημα, εάν δεν γίνει η συνάντηση» απαντά η Μόσχα. O πόλεμος κυρώσεων και αντικυρώσεων συνεχίζεται, με την Ρωσία να αντεπιτίθεται και στις κυρώσεις από τον Καναδά, ενώ ο κινέζος πρόεδρος επεσήμανε, από την Ολλανδία, τη σημασία του «σεβασμού της αρχής της εδαφικής ακεραιότητας». Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας και Ουκρανίας στη Χάγη.
  • Τηλεφωνική συνομιλία που αποδίδεται στην Γιούλια Τιμοσένκο διέρρευσε στο ρωσόφωνο Διαδίκτυο και θέλει την πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας να λέει ότι «πρέπει να εξολοθρεύσουμε με πυρηνικά τους Ρώσους» μετά την προσάρτηση της Κριμαίας. «Ώρα να πάρουμε τα όπλα και να τους σκοτώσουμε, αυτούς και τον ηγέτη τους» ακούγεται να λέει η φωνή που αποδίδεται στην Τιμοσένκο, υποστηρίζοντας πως εάν η ίδια βρισκόταν στην ηγεσία, η χερσόνησος της Κριμαίας δεν θα είχε προσαρτηθεί.

Οικονομία

  • Στις αγορές της Ελλάδας και της Πορτογαλίας επιστρέφουν οι επενδυτές, μετά από τέσσερα χρόνια αποχής, αναζητώντας υψηλές αποδόσεις, καθώς βελτιώνονται οι προοπτικές των οικονομιών στο Νότο της ευρωζώνης, σημειώνει το Reuters. Οι μετοχές και τα ομόλογα των δύο χωρών καταγράφουν τις υψηλότερες αποδόσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών από τις αρχές του έτους.
  • Σημαντικές εξελίξεις για την ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού αναμένονται την Τετάρτη, οπότε η Lamda Development θα καταθέσει νέα βελτιωμένη οικονομική προσφορά. Με αφορμή αυτό το ΤΑΙΠΕΔ αναλύει τις θέσεις του, απαντώντας εμμέσως στις επικρίσεις που έχει δεχθεί, για τα αναπτυξιακά οφέλη του έργου, την επιλογή του τρόπου αξιοποίησης της έκτασης, τη διαγωνιστική διαδικασία που ακολουθήθηκε, αλλά και την περιβαλλοντική διάσταση της αξιοποίησης.
  • Ξεκινά ουσιαστικά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 1,75 δισ. ευρώ καθώς άνοιξε το βιβλίο προσφορών για τους θεσμικούς επενδυτές.

Αθλητισμός

  • Το πολύ μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ ανάμεσα στη Γιουνάιτεντ και τη Σίτι, διεξάγεται την Τρίτη στο «Ολντ Τράφορντ». Ζήτημα τιμής για τους γηπεδούχους να «φράξουν» το δρόμο τον αντιπάλων τους προς των τίτλο και το χρονικό σημείο είναι ιδανικό για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόιες. Για πρώτη φορά μέσα στο 2014 πέτυχε δύο σερί νίκες χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ, ενώ έμεινε «ζωντανή» στο μοναδικό στόχο που της έχει απομείνει φέτος, το Champions League, αποκλείοντας τον Ολυμπιακό.
  • Άκυρη η κόκκινη κάρτα στον Κίεραν Γκιμπς, καθώς έγινε δεκτή η έφεση της Άρσεναλ κατά της λανθασμένης απόφασης του διαιτητή, Αντρέ Μάρινερ. Ο αμυντικός της Άρσεναλ αποβλήθηκε το Σάββατο στο ντέρμπι με την Τσέλσι σε μια φάση όπου πρωταγωνιστής ήταν ο συμπαίκτης του, Αλεξ Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν. Πάντως, η αρμόδια επιτροπή της Premier League ανακοίνωσε ότι συμπεριέλαβε τον Μάρινερ στο πρόγραμμα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου και του ανέθεσε την αναμέτρηση Σαουθάμπτον - Νιούκαστλ.
  • Το μπελά της στα γήπεδα της Bundesliga έχει βρει η Γερμανίδα αθλητικογράφος του Sky Sports, Τζέσικα Κάστροπ, καθώς τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια των μεταδόσεων και ρεπορτάζ στους αγωνιστικούς χώρους... την βάζουν σημάδι! Όχι δεν εννοούμε κάποιους «άτακτους» οπαδούς, άλλωστε τα ελληνικά φαινόμενα ρίψης αντικειμένων δεν είναι και τόσο διαδεδομένα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αλλά τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές που άθελά τους την χτυπούν με μπάλες στο κεφάλι.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου