Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 29 Μαρτίου, 2014

  • Κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή το τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου, το οποίο θα συζητηθεί, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το Σάββατο στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και την Κυριακή θα εισαχθεί στην Ολομέλεια, όπου θα τεθεί προς ψήφιση τα μεσάνυχτα.
  • Το 3ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα ««Κ.Π. Καβάφης: Ο Έλληνας οικουμενικός ποιητής» διοργανώνει το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Απριλίου η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης. Στόχοι του συνεδρίου είναι να γνωρίσουν οι μαθητές το έργο ενός έλληνα ποιητή με οικουμενική απήχηση και διαχρονική αξία και να ανακαλύψουν τους λόγους για τους οποίους θεωρείται οικουμενικός και διαχρονικός.
  • Σκληρή κριτική ασκεί η Αντιπολίτευση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, με την Αριστερά να μιλά για άλλον ένα μνημονιακό οδοστρωτήρα των εργασιακών δικαιωμάτων και της παραγωγικής βάσης της χώρας, που θα αποτελειώσει τη λαϊκή χρεοκοπία. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί ότι το πολυνομοσχέδιο αποτελεί προοίμιο ενός νέου μνημονίου που θα έρθει μετά τις ευρωεκλογές. Πυρά δέχεται η κυβέρνηση και για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, κατηγορούμενη για εκβιασμό των βουλευτών. Όλα δείχνουν ότι η μάχη στη Βουλή την Κυριακή θα είναι σφοδρή.
  • Βέλη εναντίον του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Χατζηδάκη εξαπέλυσαν βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της υπόθεση του γάλακτος. Βουλευτές της συμπολίτευσης εξέφρασαν επίσης δυσφορία και για τον τρόπο με τον οποίο έρχεται το πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση.
  • Υποψήφια ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα είναι η Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ η οποία είναι γνωστή από τις καταγγελίες της περί παραποίησης των δημοσιονομικών μεγεθών του 2009, βάσει των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου.

Κόσμος

  • Επρόκειτο για πραγματικό κολαστήριο: Τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 εκατοντάδες παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στο κέντρο κράτησης Μέντομσλεϊ στην επαρχία Ντάρχαμ της Βρετανίας. Τα εγκλήματα που αποδίδονταν μέχρι σήμερα σε έναν μεμονωμένο βασανιστή, φαίνεται ότι είχαν σχέση με οργανωμένο κύκλωμα παιδοφιλίας. Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα και εκτιμούν ότι τα πιθανά θύματα ανέρχονται σε 500.
  • Παρά το κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το περυσινό καλοκαίρι, το σκάνδαλο με τις μίζες του ΑΚΡ και τις πολιτικές ισλαμιστικής ατζέντας, τα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης δεν έχουν καταφέρει να πλησιάσουν το κόμμα του Ερντογάν εν όψει των περιφερειακών εκλογών της Κυριακής. Τα συνολικά ποσοστά του AKP παρουσιάζουν μόνο ελαφρά κάμψη ενώ η αντιπολίτευση δεν εμφανίζεται να ενισχύεται σημαντικά σε σύγκριση με τις τελευταίες κοινοβουλευτικές εκλογές -αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Κυριακή θα είναι σίγουρα ανέμελη για τον Ερντογάν.
  • Η κατάσταση στην Τουρκία «πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο με μια τάση να καταστεί φρικτή» είπε την Παρασκευή στον βρετανικό «Guardian» ο νομπελίστας συγγραφέας Ορχάν Παμούκ, αναφερόμενος στην πρόσφατη απόπειρα της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποκλείσει την πρόσβαση στο Twitter για τους εκατομμύρια χρήστες στην γείτονα χώρα.
  • Δάκρυα προκάλεσαν στην Αντζελίνα Τζολί οι αφηγήσεις γυναικών που έπεσαν θύματα βιασμού στη διάρκεια πολέμου. Η Τζολί επισκέφθηκε το κοιμητήριο Ποτοτσάρι, όπου έχουν ταφεί τα θύματα της σφαγής της Σρεμπρένιτσα. Εκεί η αμερικανίδα ηθοποιός και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες συζήτησε με μέλη της οργάνωσης «Μητέρες των θυλάκων Σρεμπρένιτσα και Ζεπ». «Ο βιασμός είναι ένα από τα χειρότερα εγκλήματα εναντίον αμάχων» δήλωσε.
  • Με δικές της κυρώσεις απαντά στις κυρώσεις της Δύσης η Μόσχα, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Εξωτερικών. «Η ρωσική πλευρά έχει λάβει μέτρα ως απάντηση, που σε μεγάλο βαθμό αντικατοπτρίζουν (τις δυτικές κυρώσεις)» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

Οικονομία

  • Προειδοποίηση προς την κυβέρνηση για τήρηση των συμφωνηθέντων απευθύνει η τρόικα, μέσω του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ματίας Μορς, ο οποίος φέρεται να διαμηνύει ότι η συμφωνία για την απελευθέρωση της αγοράς του γάλακτος είναι προαπαιτούμενο και χωρίς αυτήν δεν ισχύει ολόκληρη η συμφωνία.
  • Υπέρ ενός Ευρωπαίου Επιτρόπου με αυξημένες αρμοδιότητες στα θέματα των εθνικών προϋπολογισμών αλλά και υπέρ της αναθεώρησης της Συνθήκης της ΕΕ το συντομότερο δυνατόν μετά τις ευρωεκλογές τάχθηκε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε ομιλία του στο Κολέγιο της Ευρώπης στην πόλη Μπριζ του Βελγίου.
  • Βελτιώσεις στο φόρο υπεραξίας των ακινήτων και στο φόρο υπεραξίας μετοχών ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ενώ επανέλαβε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μειώσει σταδιακά το φόρο εισοδήματος σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα με απώτατο στόχο το 15%.

Αθλητισμός

  • Με ένα πολύ σπουδαίο ματς συνεχίζεται το Σάββατο το πρωτάθλημα της Premier League. Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι στο «Εμιρεϊτς», επτά «στροφές» πριν από το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, με τους «κανονιέρηδες» να παίζουν το τελευταίο χαρτί τους για να παραμείνουν ζωντανοί στη μάχη του τίτλου. Στην Ισπανία, η Ατλέτικο, η οποία από την Τετάρτη απολαμβάνει τη... μοναξιά της κορυφής, δοκιμάζεται στο νέο «Σαν Μαμές» απέναντι στη Μπιλμπάο, η Μπαρτσελόνα έχει μπροστά της το τοπικό ντέρμπι με την Εσπανιόλ, ενώ η Ρεάλ έχει την ευκαιρία να ανακάμψει υποδεχόμενη τη Ράγιο Βαγεκάνο. Η αναμέτρηση της Νάπολι με την Γιουβέντους στο «Σαν Πάολο» ξεχωρίζει απο το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος.
  • Με τις αναμετρήσεις της 32ης αγωνιστικής, συνεχίζεται το προσεχές τριήμερο, το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και το ενδιαφέρον είναι στραμμένο αποκλειστικά στην μία ομάδα που θα ακολουθήσει τον Αρη στον υποβιβασμό και την ομάδα που θα παίξει μπαράζ παραμονής με τον τρίτο της Β' Εθνικής. Ο Απόλλων Σμύρνης που μέχρι στιγμής υποβιβάζεται, έχει δύσκολο έργο στην Κομοτηνή με αντίπαλο τον Πανθρακικό, που είναι βαθμολογικά αδιάφορος, αλλά έχει ως στόχο την κατάκτηση της 6ης θέσης.
  • Το μήνυμα εστάλη και ήταν ξεκάθαρο: Όταν θέλει, η Ελλάδα μπορεί! Τον μεγαλύτερο αγώνα της καριέρας τους έδωσαν πολλοί πρώην ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στο ειδικά διαμορφωμένο κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου ελληνικά και ξένα «αστέρια» του ποδοσφαίρου σκόραραν στον φιλανθρωπικό σκοπό «Rebuild Kefalonia». Σε ένα πανέμορφο γήπεδο 7x7 από τη μία πλευρά οι παίκτες του Κώστα Τσάνα και από την άλλη η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα και στη μέση ο Τάσος Κάκος, βοήθησαν για την ενίσχυση των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό του νησιού.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου