Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 23 Μαρτίου, 2014

  • Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί και φέτος -όπως τα τελευταία χρόνια- η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας. Για την ημέρα εκείνη θα επιστρατευτούν 3.000 αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων.
  • «Οι δημοσιονομικοί στόχοι που επιτεύχθηκαν, κυρίως το πρωτογενές πλεόνασμα, εγκαινιάζουν μια νέα εποχή όπου η Ελλάδα δεν θα έχει πια ανάγκη να ζητεί κάθε τόσο δανεικά, για να αντιμετωπίζει τις τρέχουσε ανάγκες της. Και σηματοδοτούν μιας Ελλάδα πολύ πιο ανεξάρτητη απ' ό,τι υπήρξε ποτέ στο παρελθόν...» αναφέρει σε αποκλειστική του δήλωση στο Βήμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός.
  • Την οδύνη της εκφράζει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας για τον ξαφνικό θάνατο του υπουργού Αμυνας της Κύπρου Τάσου Μητσόπουλου. Τριήμερο εθνικό πένθος στην Κύπρο, ενώ η κηδεία του Τάσου Μητσόπουλου θα γίνει δημοσία δαπάνη την ερχόμενη Δευτέρα.
  • Τη Δευτέρα θα γίνει η κηδεία του υπουργού Αμυνας της Κύπρου Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι του Σαββάτου. Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως υπό τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και αποφάσισε την κήρυξη τριήμερου πένθους στο νησί.
  • Για πραγματικότητες στην Κύπρο μίλησε και πάλι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, υποστηρίζοντας πως εάν οι Ελληνοκύπριοι αποδεχθούν ότι οι πραγματικότητες αυτές δεν μπορούν να αλλάξουν, τότε είναι δυνατό να υπάρξει συμφωνία για λύση του Κυπριακού.

Κόσμος

  • Στην ισπανική πρωτεύουσα κατέληξε το Σάββατο η λεγόμενη «πορεία για την αξιοπρέπεια», μια πρωτοβουλία πολιτών που διέσχιζε εδώ και ένα μήνα τη χώρα με στόχο να φτάσει στη Μαδρίτη, να διαμαρτυρηθεί για τις περικοπές και να ζητήσει «ψωμί, δουλειά, στέγη για όλους και όλες». Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Μαδρίτης, από την Ατότσα μέχρι την Πλάθα Κολόν.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα πάρει μέρος στη σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια στη Χάγη την επόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρωσική διπλωματία. Θα είναι η πρώτη συνάντηση του ρώσου ΥΠΕΞ με δυτικούς αξιωματούχους μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.
  • «Η ΕΕ πρέπει να συνάψει συμφωνία σύνδεσης με τη Μολδαβία, προκειμένου να αποτρέψει το να γίνει η χώρα αυτή ο επόμενος στόχος του προέδρου Πούτιν» δήλωσε ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Αυξημένη παρουσία των ΗΠΑ σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη ζητά η Πολωνία.
  • Δύο ακόμα στρατιωτικές βάσεις που τελούσαν υπό ουκρανικό έλεγχο πέρασαν στα χέρια των φιλορωσικών δυνάμεων της Κριμαίας. Στην αεροπορική βάση του Μπέλμπεκ οι φιλορώσοι εισέβαλαν με τεθωρακισμένα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας ουκρανός αξιωματικός. Στη δευτέρη βάση, δυτικά της Χερσονήσου, δεν σημειώθηκαν επεισόδια.
  • Παραδόθηκε στις αρχές της Λιβύης το δεξαμενόπλοιο «Morning Glory», στο οποίο πριν από λίγες ημέρες είχαν κάνει έφοδο αμερικανοί πεζοναύτες, καθώς μετέφερε πετρέλαιο που πωλήθηκε παράνομα από λίβυους αντάρτες. Η επιχείρηση των αμερικανών έγινε ανοικτά της Κύπρου σε διεθνή ύδατα.

Οικονομία

  • Πλησιάζει απειλητικά η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών, συντάξεων, εισοδημάτων από ελευθέρια επαγγέλματα και εμπορικές επιχειρήσεις. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 28η Μαρτίου 2014.
  • Ο οίκος αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της Κύπρου σε «θετική», από αρνητική ως τώρα, λόγω των καλύτερων των αναμενόμενων επιδόσεων της οικονομίας και την πειθαρχία που επιδεικνύει η κυπριακή κυβέρνηση έναντι της διεθνούς τρόικας των πιστωτών.
  • «H συμφωνία με την τρόικα σφραγίζει την ανατροπή του μεταπολιτευτικού οικονομικού 'παραδείγματος' διαμορφώνοντας ένα νέο σκηνικό μετά την τετραετή εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της Τράπεζας.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου