Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 31 Μαρτίου, 2014

  • Κλυδωνισμούς στην ΔΗΜΑΡ προκαλεί η απόφαση των Ψαριανού και Οικονόμου να μην συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, ώστε να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις διαδικασίες-εξπρές, αλλά κυρίως στην απόφαση Κουβέλη να καταψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο χωρίς να έχουν συνεδριάσει τα όργανα.
  • Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 6 το πρωί προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορά στα σκάφη αναψυχής. Απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, από ναυτεργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ· διαμαρτυρία στο λιμάνι έξω από το πλοίο «European express» και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας.
  • Απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Ευ.Βενιζέλος έδωσε ο Γ.Παπανδρέου με αφορμή την καταψήφιση του άρθρου του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες. «Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση» σημειώνει, μεταξύ άλλων, και καταλήγει: «Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον ελληνικό λαό».
  • Τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί η κίνηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να καταψηφίσει το άρθρο 2 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών του πολυνομοσχεδίου. Οργισμένη αντίδραση του Ευ.Βενιζέλου που καταγγέλλει τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για «υποκρισία και προσωπικά πολιτικά παιχνίδια».
  • Δεκτό κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής έγινε την Κυριακή το πολυνομοσχέδιο, με τα συμφωνηθέντα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, ανοίγοντας τον δρόμο για το «πράσινο φως» του Eurogroup στην δόση των 10 δισ. ευρώ. Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ψηφίστηκε από 152 βουλευτές και το άρθρο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζων από 151 βουλευτές. Ηχηρές διαφοροποιήσεις από Γ.Παπανδρέου, Ν.Κακλαμάνη και Απ.Κακλαμάνη.

Κόσμος

  • Παρά τα σκάνδαλα διαφθοράς, τις διαμαρτυρίες για τη φίμωση του Διαδικτύου και τις μαζικές διαδηλώσεις του περασμένου καλοκαιριού στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατηρεί την εκλογική του δύναμη στα επίπεδα του 45%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών. Ολονύκτιο θρίλερ και ένταση στην αμφίρροπη μάχη της Αγκυρας. Υπέρ του Ερντογάν ξεκθάρισε αργά το βράδυ το τοπίο στην Κωνσταντινούπολη. Ανάκαμψη των Γκρίζων Λύκων, κυρίαρχοι οι Κούρδοι στις νοτιοανατολικές επαρχίες. Τι λένε τα αποτελέσματα...
  • Πανηγυρίζει η Μαρίν Λεπέν του Εθνικού Μετώπου μετά το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία, εκτιμώντας ότι το κόμμα της επικράτησε σε τουλάχιστον 14 πόλεις. Απώλειες μετρούν οι Σοσιαλιστές της κυβέρνησης, οι οποίοι όμως πως διατηρούν τη δημαρχία του Παρισιού. Προ των πυλών φαίνεται ότι βρίσκεται ο ανασχηματισμός.
  • Έξι άτομα σκοτώθηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία σε δύο ξεχωριστά περιστατικά συγκρούσεων μεταξύ υποστηρικτών διαφορετικών υποψηφίων στις εκλογές αυτοδιοίκησης. Στις δύο συγκρούσεις, που ξεκίνησαν από διαμάχη και κατέληξαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών, τραυματίστηκαν άλλα 14 άτομα.
  • Επίσημη συγγνώμη από τις αρχές της Μαλαισίας απαιτούν εξοργισμένοι κινέζοι συγγενείς των επιβατών του άφαντου Boeing, που ταξίδεψαν στην Κουάλα Λουμπούρ για να διαμαρτυρηθούν για τους χειρισμούς της μαλαισιανής κυβέρνησης. Παράλληλα, οι έρευνες στα δυτικά της Αυστραλίας συνεχίζονται και το Σίδνεϊ ευελπιστεί πως με τον εντοπισμό αντικειμένων στη θάλασσα θα υπάρχει σύντομα κάποιο απτό στοιχείο.
  • Οι κινεζικές αρχές έχουν κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία ύψους τουλάχιστον 90 δισ. γουάν -περίπου 10,5 δισ. ευρώ- από συγγενείς και συνεργάτες του πρώην «τσάρου» των υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας της Κίνας Ζου Γιονγκάνγκ ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο του μεγαλύτερου σκανδάλου διαφθοράς που έχει γνωρίσει η χώρα τα τελευταία εξήντα χρόνια, όπως υποστηρίζει το Reuters επικαλούμενο πηγές στις κινεζικές αρχές.

Οικονομία

  • Δεν θίγονται οι τριετίες, ο θεσμός παραμένει αναλλοίωτος και η μόνη αλλαγή αφορά τους μακροχρόνια άνεργους, τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γ.Βρούτσης, που στην ομιλία του προσπάθησε να απαντήσει στην κριτική που έχει δεχθεί για ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου με τα βέλη του να κατευθύνονται κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη καθησύχασε ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητα των Ταμείων από τη μείωση των εισφορών, ενώ μίλησε για αναγκαίο εξορθολογισμό των επικουρικών συντάξεων. Το πολυνομοσχέδιο βάζει βάσεις για την νέα Ελλάδα, τόνισε.
  • Δεκαεπτά ερωτήματα προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ με σημείωμά του, στο οποίο καταγγέλλει «την καταστρεπτική για την ελληνική οικονομία υιοθέτηση της "εργαλειοθήκης" του ΟΟΣΑ». Ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται «μήπως οι ακραία μεροληπτικές νεοφιλελεύθερες "αναδιαρθρώσεις" έχουν και... ιδιοτελή υλική βάση» και αναφέρεται στις «Επιτροπές Υψηλού Επιπέδου» και στους «Συντονιστές Εργου».
  • Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι υποστηρίζει ένα κίνημα υπέρ της ακρίβειας, εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης, στη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου. Υποστηρίζοντας τις ρυθμίσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, χρησιμοποίησε ειρωνικό ύφος, λέγοντας ότι ίσως πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του, ή να του υποβληθεί πρόταση μομφής, επειδή θέλει φθηνότερες τιμές για τους καταναλωτές... Στις 7 ημέρες το παστεριωμένο γάλα, σύμφωνα με νομοτεχνική βελτίωση που εισήχθη στο πολυνομοσχέδιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου