Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 28, Μαρτίου, 2014

  • Σε νέους ελέγχους σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα, και τα οποία δεν θα επιτρέψει πιθανόν να αποπλεύσουν, προχωρά και την Παρασκευή κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
  • Σκληραίνει το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς με διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης που συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Μέτρα επιείκειας εισάγονται για όσους αποκαλύψουν υποθέσεις διαφθοράς είτε αποκαλύπτοντας οι ίδιοι οι ενεχόμενοι στοιχεία.
  • Επίθεση στο Ποτάμι εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη, πρώτο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Επιπλέον, ο κ. Κουβέλης εξήγησε ποια θα είναι η στάση του κόμματος του στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.
  • Με σταυρό προτίμησης, σε μέχρι τέσσερις υποψηφίους, θα γίνει η εκλογή των ευρωβουλευτών, όπως προβλέπεται στο σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή. Ποσόστωση 1/3 για γυναίκες υποψηφίους στους συνδυασμούς, άρση της απαγόρευσης δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων.
  • Αίσθηση προκαλούν δύο νέα βίντεο για τη Χρυσή Αυγή, μέρος των οποίων δόθηκε στη δημοσιότητα. Στα βίντεο, τα οποία καταγράφουν νυχτερινή συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής, παραδίδονται «μαθήματα» για τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι.

Κόσμος

  • Αποκαλυπτικούς διάλογους απίστευτης επιπολαιότητας, πέραν από κάθε διπλωματική διακριτικότητα, με στόχο το «στήσιμο» πολεμικής προβοκάτσιας, γεγονός που θα μπορούσε να ανάψει τη φωτιά του πολέμου σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή κρύβουν τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο YouTube και οδήγησαν την κυβέρνηση Ερντογάν στο να απαγορεύσει τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Το σλόγκαν «Yes, we can», που είχε χρησιμοποιήσει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην πρώτη του προεκλογική εκστρατεία το 2008, ισχύει και για την Ιταλία, όπου «μια αλλαγή είναι δυνατή» εκτίμησε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έπειτα από τη συνάντησή του με τον Ομπάμα στη Ρώμη. «Δεν είμαστε η Σταχτοπούτα της Ευρώπης, ας σταματήσουμε να υποτιμούμε τους εαυτούς μας» πρόσθεσε ο Ρέντσι.
  • Το κτίριο του ουκρανικού Κοινοβουλίου πολιόρκησαν υποστηρικτές του ακροδεξιού «Δεξιού Τομέα», σε αντίδραση για το θάνατο του Ολ.Μουζίτσκο, ενός από τα ηγετικά στελέχη της ουκρανικής ακροδεξιάς, που πυροβολήθηκε από την αστυνομία. Η ακροδεξιά ζητά την παραίτηση του μεταβατικού υπουργού Εσωτερικών.
  • Σκληρή κριτική δέχεται στη Γερμανία ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ για την επιλογή του να σταθεί στο πλευρό του στενού του φίλου Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποιώντας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την πολιτική απομόνωση του ρώσου πρόεδρου εξ αιτίας της κρίσης στην Ουκρανία. Στόχος των επικρίσεων είναι η προσωπική του σχέση με τον Πούτιν, καθώς και η επιχειρηματική του συνεργασία με τη Gazprom.
  • Τη ζωή σε τουλάχιστον 19 άτομα στοίχησαν δύο βομβιστικές επιθέσεις σε ξεχωριστά σημεία στην ίδια περιοχή της Βαγδάτης. Οι βόμβες εξερράγησαν με διαφορά ελάχιστων λεπτών.

Οικονομία

  • Νομοσχέδιο-σκούπα του ΥΠΕΚΑ εισήχθη την Πέμπτη προς συζήτηση στη Βουλή. Μεταξύ άλλων, νομιμοποιεί αυθαίρετα βιομηχανικά κτίρια, προωθεί κατασκευή ΧΥΤΑ με μια απλή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, προβλέπει δόμηση στα τυφλά οικόπεδα, επιτρέπει την επέκταση ή δημιουργία βιομηχανικών ή βιοτεχνικών δραστηριοτήτων σε προστατευόμενες περιοχές.
  • Τα πάνω κάτω στην αγορά φέρνουν οι 50 αλλαγές-κλειδιά που προωθούνται, βάσει της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, με το πολυνομοσχέδιο το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση την Κυριακή. Τι ισχύει για καύσιμα, βιβλία, ψωμί, λάδι, λάδι, περίπτερα, κυλικεία και καπνό. Πιλοτική εφαρμογή σε τρεις τουριστικές περιοχές της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές.
  • Αυτόματο συμψηφισμό του ΦΠΑ που οφείλεται από επιχειρήσεις στο δημόσιο με τον ΦΠΑ που πρέπει να καταβάλλουν σε αυτές φορείς της γενικής κυβέρνησης προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου