Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Κ. Παπούλιας: «Ο λαός μας δίνει μάχη για να σπάσει τον κλοιό των δανειστών»

Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2014

Κάτω από έναν λαμπρό ανοιξιάτικο Αττικό ουρανό, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι, η στρατιωτική και εντυπωσιακή παρέλαση στο Σύνταγμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
«Πριν από 193 χρόνια, ένας ολιγάριθμος λαός με εξαιρετική γενναιότητα ξεδίπλωσε αρετές για τη λευτεριά του και κέρδισε. Σήμερα, ο λαός μας δίνει μάχη και αγώνα για να σπάσει τον κλοιό των δανειστών και αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος», δήλωσε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, μετά το πέρας της παρέλασης.
«Σήμερα στείλαμε ένα μήνυμα ισχύος, ένα μήνυμα ειρήνης. Η Ελλάδα πέρασε τα χειρότερα. Ας παλέψουμε για τα καλύτερα που έρχονται», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Με σταθερά βήματα αφήνουμε πίσω την Ελλάδα της μιζέριας και των μνημονίων», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Στην παρέλαση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00 συμμετείχαν μηχανοκίνητα τμήματα του στρατού και εναέρια μέσα.
Παρουσία ισχυρής αστυνομικής παρουσίας η πρόσβαση στην πλατεία Συντάγματος, όπου είχαν τοποθετηθεί κλούβες της αστυνομίας και στον χώρο της παρέλασης επιτρεπόταν μόνο με προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις.
Νωρίς το πρωί είχε πραγματοποιηθεί δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να συγχαρώ τους Αρχηγούς των Επιτελείων, όλα τα Στελέχη, τους Άνδρες και τις Γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την μεγαλειώδη παρέλαση.
Αυτή η παρέλαση στέλνει το μήνυμα ότι σιγά σιγά αφήνουμε πίσω μας με σταθερά βήματα την Ελλάδα της κρίσης, της μιζέριας, των μνημονίων και προχωράμε σταθερά, αργά, αλλά με τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών και με την εμπνευσμένη ηγεσία μας, προς την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, την Ελλάδα του κύρους. Μια Ελλάδα ισχυρή, που μπορεί να δώσει και πάλι τα νέα μηνύματα που πρέπει. Σήμερα με την παρέλαση αυτή πήραμε ένα μήνυμα ότι πραγματικά μπορούμε να ελπίζουμε, μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία και να εμπνεόμαστε από τους άντρες και τις γυναίκες που συμμετείχαν στην σημερινή παρέλαση. Χρόνια πολλά».
Αμέσως μετά δήλωση έκανε και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ιωάννης Τραγάκης: «Συγχαρητήρια στα νιάτα της Ελλάδας που μας γέμισαν σήμερα υπερηφάνεια και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, για τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα μας και μας απέδειξαν ότι όταν οι Έλληνες ομονοούν, πετυχαίνουν τα πάντα. Γι αυτό και σ΄ αυτή τη δύσκολη περίοδο εκείνο το οποίο χρειάζεται η χώρα μας είναι ενότητα, ελπίδα, προοπτική. Χρόνια πολλά σε όλους».
Το πρωί ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρέστη στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κυρίου Ιερώνυμου Β΄. Αμέσως μετά ο κ. Μεϊμαράκης υποδέχθηκε και φιλοξένησε σύμφωνα με τα καθιερωμένα στο γραφείο του στη Βουλή, την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβράμοπουλο, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Σγουρό, εκπροσώπους των κομμάτων και μέλη των διπλωματικών αποστολών.
Mε λαμπρότητα οι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη
Με την καθιερωμένη παρέλαση στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Πολιτικά και στρατιωτικά τμήματα, μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, πολιτιστικοί σύλλογοι και οργανώσεις, σύλλογοι αναπήρων πολέμου και απογόνων Μακεδονομάχων, εθελοντές, πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα του στρατού παρέλασαν κατά μήκος της νέας παραλίας, περνώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.
Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, ενώ παρέστησαν ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, βουλευτές και στελέχη των κομμάτων, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, πρόξενοι ξένων χωρών, στρατιωτικοί, κ.α.

Το πρωί εψάλλη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας χοροστατούντος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του Γ’ ΣΣ.

«Εκπέμπεται μέσα από αυτή την εθνική επέτειο ένα διαρκές μήνυμα. Όταν ο ελληνικός λαός είναι μονιασμένος τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο. Οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι κερδίζουν, δε χάνουν» δήλωσε με τη λήξη της παρέλασης,ο κ. Καλαφάτης, ευχόμενος χρόνια πολλά σε όλους και πρόσθεσε : «Κι αυτό το μήνυμα είναι επίκαιρο σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, γιατί όπως υπήρξε η επανεκκίνηση της νεώτερης ιστορίας μας το 1821 μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει και μια επανεκκίνηση σήμερα, πάλι μέσα από θυσίες των σύγχρονων Ελλήνων για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας στις δικές μας δυνάμεις για ένα αύριο που χαράζει καλύτερο».

«Το παράδειγμα, που μεταφέρεται σε μας από αυτή τη σημαντική εορτή μνήμης είναι ότι όλοι οι Έλληνες μαζί με ομοψυχία, θέληση και αλληλεγγύη μπορούμε να τα καταφέρουμε» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τζιτζικώστας.

«Παρακολουθήσαμε την καθιερωμένη παρέλαση, ευχαριστηθήκαμε τη νεολαία» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης. Απαντώντας σε ερώτηση για τα μέτρα ασφαλείας, λόγω των οποίων ο κόσμος παρακολούθησε την παρέλαση σε κάποια απόσταση απάντησε ότι «τα φράγματα για τον κόσμο δεν είναι και το καλύτερο δυνατόν», σημειώνοντας πάντως ότι έχει "εκφρασμένη άποψη" για τις παρελάσεις.
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων
Συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο και πορεία με κατεύθυνση το σημείο, όπου πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την 25η Μαρτίου έκαναν εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα.
Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Αμανατίδης, Τ. Κουράκης, Δ. Χαραλαμπίδου), ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Τρ. Μηταφίδης, συνδικαλιστές, μέλη αριστερών κινήσεων, κ.α.
Οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι το μπλόκο της αστυνομίας, σε απόσταση περίπου διακοσίων μέτρων από την εξέδρα των επισήμων και δεν τους επιτράπηκε να πλησιάσουν, αλλά παρέμειναν εκεί μέχρι το τέλος της παρέλασης, φωνάζοντας συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Χωρίς απρόοπτα οι εκδηλώσεις στην Πάτρα
Με την παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων ολοκληρώθηκαν, χωρίς απρόοπτα, οι εκδηλώσεις στην Πάτρα για την εθνική επέτειο.
Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Γιώργος Διδασκάλου. Το πρωί εψάλη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας και στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η παρέλαση, επί της οδού Αγίου Ανδρέου.
Η Αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας γύρω από την πλατεία Τριών Συμμάχων, όπου είχε στηθεί η εξέδρα των επισήμων και απαγορευόταν η πρόσβαση σε όσους δεν είχαν πρόσκληση. Επίσης, διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου και στην οδό Ερμού, ενώ αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν και σε άλλους γειτονικούς δρόμους. Όμως, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την εξέδρα των επισήμων, διαμαρτυρόμενοι για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
Στα Καλάβρυτα, οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο πραγματοποιήθηκαν στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. Μάλιστα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγινε η καθιερωμένη αναπαράσταση της ορκωμοσίας των αγωνιστών και της κήρυξης της Επανάστασης του 1821.
Στο μεταξύ, τόσο στον Πύργο, όσο και στο Αγρίνιο οι επετειακές εκδηλώσεις και οι παρελάσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα, ενώ και στις δύο πόλεις η Αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
Σε ήρεμο κλίμα η παρέλαση στα Χανιά
Με την καθιερωμένη παρέλαση στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου ολοκληρώθηκαν και στα Χανιά οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Μετά από τρία χρόνια η παρέλαση πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα απόλυτης ηρεμίας ενώ το μόνο μέτρο που προληπτικά είχε ληφθεί ήταν ο αποκλεισμός του χώρου απέναντι από την εξέδρα των επισήμων καθώς σε απόσταση 50 μέτρων δεξιά και αριστερά από αυτήν είχαν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα και δεν επιτρεπόταν η πρόσβαση σε πολίτες.
Στην παρέλαση συμμετείχαν σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, παραδοσιακοί και εθελοντικοί σύλλογοι, τμήματα προσκόπων, παραδοσιακά στρατιωτικά οχήματα που συντηρούν ιδιώτες και στρατιωτικά τμήματα των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων.
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης στον ουρανό των Χανίων πραγματοποίησαν δυο διελεύσεις σε σχηματισμό, 3 πολεμικά αεροσκάφη f16 block 52 που ανήκουν στην 340 μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης που εδρεύει στα Χανιά.
Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργος Δεικτάκης.
«Οι Έλληνες ενωμένοι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες», δήλωσε ο κ. Δεικτάκης.
Το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.
Πηγή: ΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου