Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Χάος με τα αποτελέσματα στις περιφερειακές εκλογές στην Τουρκία

Δευτέρα, 31 Μαρτίου, 2014

Χάος με τα αποτελέσματα στις περιφερειακές εκλογές στην ΤουρκίαΟκτώ νεκροί κατά τη διάρκεια των εκλογών  

Μεγάλα προβλήματα ως προς τη μετάδοση και την εκτίμηση των αποτελεσμάτων προκαλεί στην Τουρκία το γεγονός ότι τα αποτελέσματα μεταδίδονται από δύο πηγές, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» και το ιδιωτικό πρακτορείο «Τζιχάν», με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δύο διαφορετικές εικόνες.
Το μεν «Αναντολού» στις 10 το βράδυ εμφάνιζε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης να έχει συγκεντρώσει συγκεντρωτικά ποσοστό 47,9%, το δεύτερο πρακτορείο έδινε το ποσοστό 44,2%.
Ακόμη πιο σοβαρά είναι τα πράγματα στους δύο μεγαλύτερους νομούς της χώρας, την Κωνσταντινούπολη και την 'Αγκυρα. Το πρακτορείο «Ανατολή» εμφανίζει τον υποψήφιο δήμαρχο του κυβερνώντος κόμματος περίπου στο 50% και τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος στο 38%. Ωστόσο μεταδίδονται και αποτελέσματα που εμφανίζουν τους δύο υποψηφίους να έχουν μεταξύ τους πολύ μικρή διαφορά.
Στην 'Αγκυρα, ενώ εμφανιζόταν προπορευόμενος ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μανσούρ Γιαβάς με συνέντευξη τύπου που έδωσε κατήγγειλε τη «δημιουργία εντυπώσεων με λανθασμένα στοιχεία», υποστηρίζοντας ότι θα κερδίσει με ποσοστό περίπου 50%. Στις 10 το βράδυ, όλες οι πηγές έδιναν μικρό προβάδισμα στον Γιαβάς.
Είναι βέβαιον ότι αντιπροσωπευτική εικόνα τόσο για τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, όσο και για αυτά της Κωνσταντινούπολης και της 'Αγκυρας θα διαμορφωθεί αρκετά μετά τα μεσάνυχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου