Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 30 Μαρτίου, 2014

  • Την Κυριακή 30 Μαρτίου θα τεθεί σε εφαρμογή η θερινή ώρα. Έτσι, στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα μπροστά και να δείχνουν 4. Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.
  • Άμεση ρύθμιση για το χρέος όπου θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις του ΔΝΤ για νέο «κούρεμα» ζητά ο Αν.Σαμαράς. «Η συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι γίνει άμεσα, με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη -προφανώς- και τις ιδιαιτερότητες όλων των δανειστών. Κύριο μέλημά μας είναι να γίνει σύντομα» δηλώνει.
  • Στη σκια της παραίτησης Χαρακόπουλου, αλλά και της ξεκάθαρης θέσης βουλευτών ότι δεν ψηφίζουν το άρθρο για το γάλα, οι Κ.Χατζηδάκης και Αθ.Τσαυτάρης φαίνεται ότι κατέληξαν σε νέα συνταγή για το γάλα, ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις. Το πολυνομοσχέδιο εγκρίθηκε στην Επιτροπή και εισάγεται την Κυριακή στην Ολομέλεια. Η σύζητηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με την ψηφοφορία. Επί ποδός τα συνδικάτα.
  • Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας Άμφισσας για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της κακοποίησης του βαρυποινίτη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το πρωί της Παρασκευής στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών. Υπενθυμίζεται ότι ο Ίλι Καρέλι κατηγορείται για τη δολοφονία με μαχαίρι του υπαρχιφύλακα στις φυλακές Μαλανδρίνου.
  • Σχεδόν ισοδύναμοι εμφανίζονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας την Κυριακή με τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί ένα προβάδισμα της τάξης του 0,5%. Στην τρίτη θέση το Ποτάμι με σχεδόν διψήφιο ποσοστό, ενώ σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται η Χρυσή Αυγή.

Κόσμος

  • Για απώλεια δεκάδων πόλεων και κοινοτήτων ετοιμάζονται στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών οι γάλλοι Σοσιαλιστές, ενώ η δημοτικότητα του προέδρου Φρανσουά Ολάντ έχει πέσει στο ναδίρ και πληθαίνουν οι φωνές πως το πλήγμα στην κάλπη θα επιφέρει ανασχηματισμό προς «εξευμενισμό» -ενδεχομένως ακόμη και με θυσία του πρωθυπουργού, Ζαν Μαρκ Ερό. Τουλάχιστον, οι Σοσιαλιστές εμφανίζονται να κρατούν, ακόμη και με δυσκολία, τον δήμο του Παρισιού.
  • Για πρώτη φορά μετά τις περυσινές διαδηλώσεις διαδηλώσεις που είχαν πάρει διαστάσεις εξέγερσης και ξέσπασμα του σκανδάλου με τις μίζες του κυβερνώντος AKP, οι Τούρκοι καλούνται να μιλήσουν στην κάλπη: Οι περιφερειακές εκλογές γίνονται με χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από έναν πολιτικά θυελλώδη χρόνο.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα συναντηθεί με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ την Κυριακή στο Παρίσι για να συζητήσουν τρόπους για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.
  • Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή οι τούρκοι πολίτες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον πρωθυπουργό της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τον οποίο η εκλογική διαδικασία θα αποτελέσει «στοίχημα», λίγο μετά την απαγόρευση του YouTube και του Twitter.
  • Έντονες οι πιέσεις που δέχεται ο Ολάντ, μετά τις απώλειες στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Γάλλων δηλώνει δυσαρεστημένη από την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ο γαλλικός Τύπος εκτιμά ότι μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών αναμένεται ανασχηματισμός και ένα από τα «θύματά» του δεν αποκλείεται να είναι και ο πρωθυπουργός, Ζαν Μαρκ Ερό.

Οικονομία

  • To παράδειγμα της Bank of Ireland θα ακολουθήσουν οι Αρχές για την ιδιωτικοποίηση της Eurobank, της μόνης συστημικής τράπεζας που ελέγχεται πλήρως από το ΤΧΣ. Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, ιδιώτες επενδυτές αναμένεται να αποκτήσουν ποσοστό της τάξης του 60%-65% με αντίστοιχη μείωση της συμμετοχής του ΤΧΣ στο 30%-35%.
  • «Oι θεσμοί των τριετιών διατηρούνται. Την Κυριακή θα αναλύσω το πώς η μισθοδοσία του Απριλίου, όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, όχι μόνον δεν θα μειωθεί, αλλά αντίθετα θα αυξηθεί» δήλωσε στην Βουλή ο Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε παρατήρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου για διάταξη του πολυνομοσχεδίου.
  • Μέσα σε διάστημα πέντε μηνών δεν έχει φανεί καμία βελτίωση στους οικονομικούς δείκτες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την εφαρμογή της Κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ, με αφορμή τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για την απελευθέρωση του ωραρίου σε τρεις τουριστικές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου