Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Νεκρός ο βαρυποινίτης που σκότωσε τον αρχιφύλακα

Κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές-εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του, έφερε ο βαρυποινίτης Αλβανός Ιλι Καρέλι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, το βράδυ της Πέμπτης, στο κελί όπου κρατείτο στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Αυτό έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
 Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι ιατροδικαστές, Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγγελίδου, τα τραύματα αυτά προήλθαν από κάποιο όργανο -κι όχι από χέρια- ενώ προσδιορίζονται χρονικά πριν από περίπου τρία 24ωρα. Παραγγέλθηκαν περαιτέρω ιστολογικές-τοξικολογικές εξετάσεις.
Η σορός του Αλβανού κακοποιού, ο οποίος πριν από λίγες μέρες δολοφόνησε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον 46χρονο αρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργο Τσιρώνη, αναμένεται να επιστρέψει στη Νιγρίτα, προκειμένου να παραληφθεί από τους συγγενείς του.
Σημειώνεται πως ο Αλβανός βαρυποινίτης είχε μεταφερθεί στη Νιγρίτα Σερρών για λόγους ασφαλείας αμέσως μετά την απόφαση για την εκ νέου προσωρινή του κράτηση. Μέσα στο κελί ήταν μόνος του και οι υπεύθυνοι της φυλακής είχαν τοποθετήσει κάμερα ασφαλείας για να ελέγχουν τις κινήσεις του.
 fylakes-malandrinou-EPARXIA
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο Καρέλι μπήκε στο κελί στις 15:42 το μεσημέρι. Στις 18:32 φαίνεται πως κοιμήθηκε και στις 11:30 το βράδυ, όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι πήγαν να τον δουν, διαπίστωσαν πως ήταν νεκρός.
Από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του κρατούμενου.
Η είδηση του θανάτου του Ιλι Καρέλι προκάλεσε αναστάτωση στις φυλακές Κορυδαλλού, Τρικάλων, Μαλανδρίνου, Δομοκού και Πάτρας όπου χθες οι κρατούμενοι αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατό του.
 Σύμφωνα με πληροφορίες από «Το Βήμα», ο Καρέλι όταν μεταφέρθηκε στις φυλακές έφερε στο σώμα του εμφανή τραύματα. Σε επικοινωνία του «Βήματος» με το υπουργείο Δικαιοσύνης, η πληροφορία αυτή ούτε επιβεβαιώθηκε, ούτε διαψεύστηκε αλλά υπήρξε η ενημέρωση ότι διενεργείται ιατροδικαστική έρευνα και θα συνταχθεί σχετικό πόρισμα για τις αιτίες θανάτου του βαρυποινίτη.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας, Χάρης Κονσολίδης, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του «Βήματος» ότι το σώμα του Ιλι Καρέλι ήταν γεμάτο μώλωπες και κατά άλλες πληροφορίες αποδίδεται στην προσπάθεια να αφοπλιστεί ο δράστης της δολοφονίας του σωφρονιστικού υπαλλήλου.
 Αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος» αναφέρουν πως έχουν σταλεί στο υπουργείο φωτογραφίες από τους μώλωπες που έφερε ο Καρέλι στην πλάτη και στο μάτι του. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που τον παρέλαβαν του σύστησαν να τον δει γιατρός για να εξετάσει τα τραύματά του, αλλά εκείνος αρνήθηκε, όπως αρνήθηκε να φάει και να πάρει νερό. Μονολογούσε συνεχώς «φέρτε μου ένα σχοινί να κρεμαστώ», ενώ κατηγορούσε τον εισαγγελικό λειτουργό που δεν τον άφησε ελεύθερο πριν από την δολοφονία.
 Πάντως, πηγές ανέφεραν ότι από τις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών είχε ειδοποιηθεί γιατρός για να τον εξετάσει και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έλεγαν πως «ούτε εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με αυτήν την εξέλιξη γιατί εμείς δεν απαντάμε με τη βία σε τέτοια τραγικά περιστατικά».
Στο επίκεντρο των ερευνών των ιατροδικαστών είναι πλέον το αν ο θάνατος του βαρυποινίτη επήλθε μετά τον δεδομένο ξυλοδαρμό του, αλλά και ποιος ήταν ο δράστης.
 Από τα πλάνα στις κάμερες ασφαλείας καταγράφεται ότι μπήκε στο κελί νεοεισερχομένων, όπως προβλέπει ο κανονισμός των φυλακών γι’ αυτές τις περιπτώσεις, στις 8:30 το βράδυ. Από τις κάμερες οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατάλαβαν ότι ο Καρέλι από ένα σημείο και μετά δεν κουνιόταν καθόλου. Φύλακας μπήκε στο κελί του στις 11:30 και διαπίστωσε ότι ήταν ακίνητος.
Ο Αλβανός κακοποιός ήταν κρατούμενος, πριν δολοφονήσει τον αρχιφύλακα και μεταφερθεί στις Σέρρες, στη Β’ πτέρυγα των φυλακών Μαλανδρίνου, εκεί δηλαδή που φιλοξενούνται οι κρατούμενοι οι οποίοι εργάζονται και η κάθε ημέρα φυλάκισης μετράει για δυο. Με την προσφορά εργασίας ο Αλβανός δράστης είχε κατά συγχώνευση (από τις δυο καταδίκες του) ποινή περίπου 20 ετών και 9 μηνών, θεμελίωνε έτσι δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους.
 Ο Καρέλι υπέβαλλε το αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο όμως (αφού συνεκτιμήθηκαν, όπως επιβάλλει το νόμος τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και η συμπεριφορά του στις φυλακές) στις 11.2.2014 απορρίφθηκε. Αιτία για τον μοιραίο διαπληκτισμό του Γιώργου Τσιρώνη με τον Ιλι Καρέλι απετέλεσε η άρνηση χορήγησης άδειας στον τελευταίο, ο οποίος επιθυμούσε να επισκεφθεί τη μητέρα του που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση.
 «Θα πάρω μαζί μου έναν από εσάς», φέρεται να φώναξε ο Καρέλι δευτερόλεπτα πριν επιτεθεί πισώπλατα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στον Γιώργο Τσιρώνη, καταφέροντάς του τρία χτυπήματα με αυτοσχέδιο μαχαίρι στην καρωτίδα.
 Πηγές: «ΑΜΠΕ», «Το Βήμα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου