Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ηλεία: "Γαλάζια σημαία" σε εφτά παραλίες του νομού

Προστέθηκαν Αρκούδι και Θίνες
galaziaΠέμπτη, 24 Μαΐου, 2012
Εφτά ακτές με γαλάζια σημαία διαθέτει φέτος η Ηλεία. Τα τελευταία δύο χρόνια οι παραλίες που βραβεύονταν ήταν πέντε, με την περιοχή της Ζαχάρως να χάνει το 2010 τη δική
της σημαία. Φέτος ο αριθμός τους αυξήθηκε και πλέον ο δήμος Πηνειού είναι αυτός που διαθέτει δύο παραλίες με την ύψιστη περιβαλλοντική διάκριση. Στην λίστα προστίθεται το Αρκούδι και οι Θίνες Βαρθολομιού. Έτσι οι καθαρότερες ακτές της Ηλείας βρίσκονται στο κεντρικό παραλιακό τμήμα του νομού, από τη Σκαφιδιά έως την Κυλλήνη.Οι εφτά παραλίες με Γαλάζια Σημαία στο νομό είναι στο Δήμο Πύργου η Σκαφιδιά, στο Δήμο Ήλιδας η Κουρούτα, στο Δήμο Πηνειού το Αρκούδι και οι Θίνες Βαρθολομιού, στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης το Κάστρο/Χρυσή Ακτή 2 και οι παραλίες Λουτρά Κυλλήνης 1 και 2.
Στην Ελλάδα για το 2012 βραβεύτηκαν συνολικά 394 ακτές, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας στη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 48 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου