Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Μικρά - Μικρά και όμως ενδιαφέροντα, Τρίτη, 29 Μαΐου, 2012

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα βρεθεί την Τρίτη στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας αφού ζήτησε εγγράφως ενημέρωση για την Άμυνα της χώρας εφ΄ όλης της ύλης. Ο κ. Τσίπρας που πάει στο Πεντάγωνο συνοδευόμενος από συνεργάτες του, θα ενημερωθεί από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στην αίθουσα τιμών, του υπουργείου, εκεί όπου συνήθως ενημερώνονται οι αρχηγοί κομμάτων.

***
Εκείνο που μαθαίνω είναι ότι η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει προετοιμασθεί πλήρως για την ενημέρωση που πρόκειται να κάνει στον κ. Τσίπρα και τόσο οι αρχηγοί, όσο και οι επιτελείς εμφανίζονται έτοιμοι να απαντήσουν σε κάθε ερώτησή του. Ιδιαίτερη σημασία δίνουν οι επιτελείς σε θέματα προϋπολογισμού, στα οποία πιστεύεται ότι θα ρωτήσει ο κ. Τσίπρας, καθώς και σε θέματα που αφορούν το Αιγαίο. Ήδη, εάν ερωτηθούν (και πιστεύουν ότι θα ερωτηθούν) είναι έτοιμοι να απαντήσουν και στο θέμα της ελληνικής δύναμης στο Αφγανιστάν. Απ΄ ότι γνωρίζω η απάντηση στο θέμα αυτό είναι ότι η ελληνική δύναμη μειώνεται συνεχώς και από τους 220 στρατιωτικούς έχουν μείνει 110 και πρόκειται έως το τέλος του έτους να μειωθεί και άλλο ο αριθμός τους, ώστε να παραμείνουν ελάχιστοι Έλληνες στο Αφγανιστάν.

***
«Δεν αποκλείεται να βγουν και άλλα... φασόλια», ήταν το σχόλιο που έκανε ο υπεύθυνος για οικονομικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Δραγασάκης, όταν συνεργάτης μου του ζήτησε ένα σχόλιο για την απόρρητη έκθεση για την οικονομία του κ. Δ. Παπαδήμου προς τον κ. Κ. Παπούλια: «Δεν είπε κάτι καινούργιο, είναι αυτό το χαρτί που έδωσε να διαβάσουν ο κ. Παπούλιας στους αρχηγούς νομίζω. Αυτά τα ξέραμε», ήταν η απάντησή του, λέγοντας μάλιστα ότι μπορεί η κατάσταση στο μεταξύ να είναι χειρότερη, δεν έχουμε ακόμα ενημερωθεί.

***
Ο κ. Δραγασάκης επιρρίπτει πάντως ευθύνες για την κατάσταση της χώρας στους αρχηγούς της ΝΔ και ΠαΣοΚ λέγοντας χαρακτηριστικά «ο εγκληματίας γύρω από το έγκλημά του» και ανησυχεί εάν προκύψουν επιβαρυντικά θέματα με «κάποια ομόλογα σε ξένο δίκαιο». Εκείνο ωστόσο που διαπίστωσε ο συνεργάτης μου μιλώντας με τον κ. Δραγασάκη είναι ότι δίνει περισσότερη σημασία ποιος και γιατί έφταιξε και όχι πως να βρεθούν λύσεις.

***
Ποιος έφταιξε; Το ίδιο αναρωτιέται και ο κόσμος και θα καταλάβετε γιατί εάν σας περιγράψω την σκηνή που συνέβη τη Δευτέρα το πρωί στην Εφορία Αμαρουσίου. Οι πολίτες που πήγαν να πληρώσουν τους φόρους τους (και το χαράτσι της ΔΕΗ) είχαν μοιραστεί στα δύο. Οι μεν κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μας οδηγεί στη δραχμή (χρησιμοποιώντας μάλιστα τον χαρακτηρισμό ότι «κάνει την επανάσταση του...φραπόγαλου»), οι δε (οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ) κατηγορούσαν νεοδημοκράτες και πασόκους για διαφθορά και ότι αυτοί οδήγησαν την χώρα ένα βηματισμό έξω από την ευρωζώνη. Δημιουργήθηκε κομφούζιο με τον υπάλληλο να τους ζητεί να βγουν έξω να λύσουν τις διαφορές, αφού δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί στον υπολογισμό των φόρων.

***
Αυτό που συνέβη με τον κ. Γ. Κοντογιάννη στα ψηφοδέλτια της Ηλείας μάλλον ασυνήθιστο είναι για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα. Βρισκόταν στο γραφείο του τη Δευτέρα το πρωί, όταν ξαφνικά δέχτηκε τηλεφώνημα από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Αντ. Σαμαρά κ. Κ. Μπούρα: «Γιώργο σε θέλει ο Σαμαράς έρχομαι με το αυτοκίνητο να σε πάρω στο σπίτι του στην Κηφισιά». Ο κ. Κοντογιάννης αιφνιδιάστηκε λέγοντάς του: «τι να πούμε με τον Σαμαρά, αφού το θέμα με την υποψηφιότητα λύθηκε με τη συμφωνία Σαμαρά- Ντόρας».

***
Σε λίγα λεπτά ο κ. Κοντογιάννης βρισκόταν στο αυτοκίνητο του κ. Μπούρα καθ΄οδόν προς την Κηφισιά. Εκεί τον υποδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ο οποίος χωρίς πολλές περιστροφές του είπε: «σε προτείνω επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ηλείας». Ο κ. Κοντογιάννης του εξήγησε ότι η συμφωνία ήταν για τη δεύτερη θέση, αλλά ούτε αυτή θα την πάρει, επειδή όπως εξήγησε «δεν θέλω Πρόεδρε να μου δώσετε μία έδρα, αλλά να φέρω εγώ έδρα στην Ηλεία». Ήταν η σειρά του κ. Σαμαρά να τον κοιτάξει έκπληκτα: «Τι εννοείς;», τον ρώτησε. Και ο κ. Κοντογιάννης του εξήγησε ότι ναι μεν ήταν τιμή του που του πρότεινε την πρωτιά στο ψηφοδέλτιο, αλλά θα ήθελε να είναι τρίτος στη σειρά, ώστε εάν εκλεγεί, να προσθέσει μία έδρα στην περιφέρεια: «Και η έδρα αυτή θα είναι δική μου δεν θα ανήκει σε κανέναν άλλον». Ο κ. Σαμαράς εν συνεχεία τον ρώτησε εάν μπορεί να βγάλει και επίσημη ανακοίνωση για τη νέα... συμφωνία.

***
Πάντως πριν από την έναρξη της συνδιάσκεψης της ΝΔ είχαν σχηματισθεί πολλά πηγαδάκια και το πιο ενδιαφέρον είναι σ΄ αυτό που μετείχαν οι κκ. Κ. Μπούρας, Ευ. Μεϊμαράκης (και σε κάποια στιγμή και ο κ. Μ. Μαυρομάτης). Επειδή ο κ. Μεϊμαράκης ομιλεί ελάχιστα και αποφεύγει συνεντεύξεις, εμφανίσεις κτλ, σας μεταφέρω τι άκουσε να λέει συνεργάτης μου. Έκανε λόγο για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η ΝΔ έως τις εκλογές, εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από την αλλαγή που επήλθε στην εικόνα του κόμματος. Όταν μίλησε στη συνδιάσκεψη απέσπασε πολλά χειροκροτήματα. Όχι όμως περισσότερα από τον κ. Κ. Καραμανλή κατά την είσοδό του στο ΣΕΦ. Ο πρώην Πρωθυπουργός μάλιστα έκανε νεύμα να σηκωθούν οι πρωτοκλασάτοι στην πρωτολογία του κ. Σαμαρά.

***
Ήταν συγκινημένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας και το έδειχνε όταν δέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία καθηγητών και φοιτητών που μετέχουν στο 1ο Θερινό Σχολείο που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος στη Μάνη. Και όταν Και όταν λέμε καθηγητές και φοιτητές εννοούμε από τα πανεπιστήμια της Κολούμπια, της Γενεύης, της Βιρτζίνια, αλλά και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

***
Ο κ. Παπούλιας αφού είπε για τις επιστήμες, που τα ελληνικά ονόματα διαπρέπουν και είναι στις πρώτες δεκάδες της παγκόσμιας επιστήμης τους τόνισε: «Όλοι εμείς που σπουδάσαμε σε ξένα πανεπιστήμια, ξεκινήσαμε, θα έλεγα " ξυπόλυτοι" και ανταγωνιστήκαμε αυτούς που ήταν πολύ πιο μπροστά από εμάς, αλλά δεν πτοηθήκαμε. Είπαμε, εδώ είμαστε και θα τα βγάλουμε πέρα. Και τα βγάλαμε πέρα...»
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου