Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Πάτρα: Νέα επεισόδια για το μεταναστευτικό

Πέμπτη, 24 Μαΐου, 2012

Διαβάστε για την εξέλιξη στο θέμα της "πολιορκίας" της Πειραϊκής Πατραϊκής και των επεισοδίων που ακολούθησαν τη δολοφονία 30χρονου από αλλοδαπούς. Νέα ένταση το βράδυ της Τετάρτης
Νέες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν από κατοίκους της Πάτρας, οι οποίοι προχώρησαν σε κλείσιμο του λιμανιού, ζητώντας να φύγουν οι μετανάστες από την περιοχή τους.
Τεταμένη παρέμενε η κατάσταση έξω από τις εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου της Πειραϊκής - Πατραϊκής στην Πάτρα, μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης.
Ομάδες των αγνώστων πετούσαν αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικοί απαντούσαν με χρήση χημικών.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην λεωφόρο Ακτή Δυμαίων, μπροστά από το νέο λιμάνι, παραμένει αποκλεισμένη. Η βροχή που έπεσε νωρίτερα, βοήθησε στο να μην πάρουν μεγαλύτερη έκταση τα επεισόδια, αλλά οι δυνάμεις των ΜΑΤ, που έχουν ενισχυθεί με διμοιρίες από την Αθήνα, παραμένουν σε επιφυλακή.
Νωρίτερα επικράτησε ένταση όταν ομάδα 50 περίπου ατόμων επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις με βόμβες μολότοφ.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ προχώρησαν και σε προσαγωγές.
Νέα πορεία διαμαρτυρίας
Σύμφωνα με το patrastimes.gr νέα κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία 30χρονου Έλληνα από τρεις Αφγανούς παράνομους μετανάστες. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από Μεσσηνία, Κορινθία, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία επιστρατεύτηκαν υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε πορεία των κατοίκων των Ιτιών από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο προς την Πειραϊκή Πατραϊκή.
Οι κάτοικοι κατευθύνθηκαν στο χώρο του πρώην εργοστασίου του Λαδόπουλου όπου στην αίθουσα συνεδριάσεων βρισκόταν σε εξέλιξη το Δημοτικό Συμβούλιο που συζήτησε, προ ημερησίας διατάξεως λόγω κατεπείγοντος, το μεταναστευτικό ζήτημα.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας, συνέχισαν τις περιπολίες γύρω και από αντιεξουσιαστικούς χώρους για προληπτικούς λόγους.
Σφραγίστηκε η Πειραϊκή Πατραϊκή
Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη, αποχώρησαν και οι ελάχιστοι μετανάστες που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής και μεταφέρθηκαν με πούλμαν στην Αθήνα.
Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας, Κώστας Πλατυκώστας, όλα τα κτίρια σφραγίστηκαν, ενώ εδώ και καιρό έχει διακοπεί η παροχή ύδρευσης ως μέσο πιέσεις προς τους μετανάστες να εγκαταλείψουν τον χώρο.
Συμπλήρωσε ότι οι εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής φυλάσσονται καθημερινά από υπαλλήλους εταιρείας σεκιούριτι και εργαζόμενους του ΟΛΠΑ, ενώ γίνονται και εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί κυρίως στην περίφραξη.
O δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, χαρακτήρισε εκρηκτική την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πόλη της Πάτρας κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκπροσώπων φορέων που πραγματοποιήθηκε.
Ο κ. Δημαράς ανέφερε τα εξής: "Οφείλουμε όλοι να δείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα για να κατευνάσουμε τα πνεύματα και να απομονώσουμε όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, την αγωνία και την ανησυχία των κατοίκων του νοτίου διαμερίσματος της πόλης, ασκώντας βία και μετατρέποντας την περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη".
Για την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος αποφασίστηκε η ενίσχυση της αστυνόμευσης σε όλο το μήκος της περιοχής του νοτίου διαμερίσματος όπου κινούνται μετανάστες, με συνεχείς περιπολίες καθ’ όλο το 24ωρο.
Επίσης οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ζητούν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την άμεση ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην Πάτρα με επιπλέον προσωπικό, για να μπορεί να ανταποκριθεί η ΕΛ.ΑΣ. στις αυξημένες απαιτήσεις. Ακόμη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε "να απαιτηθεί από τη νέα κυβέρνηση, αμέσως μόλις αναλάβει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, να δώσει λύση στο πρόβλημα των μεταναστών".
Ενίσχυση της αστυνόμευσης μέσα και έξω από το λιμάνι της Πάτρας και περιπολίες αστυνομικών, σε μόνιμη βάση, τόσο στην περιοχή των Ιτεών, όπου έγιναν τα επεισόδια, όσο και στις γειτονικές περιοχές των Ζαρουχλέικων και της Παραλίας, όπου έχει καταγραφεί αυξημένη παρουσία μεταναστών, ζήτησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.
Πηγή: news 247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου