Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Αύξηση της χρήσης των χρεωστικών καρτών

Παρασκευή, 25 Μαΐου, 2012
Αλλά και των νέων καρτών, για ανέπαφες συναλλαγές.
Αύξηση της χρήσης χρεωστικών καρτών αλλά και των νέων καρτών για ανέπαφες συναλλαγές παρατηρείται στην χώρα μας.
Ειδικότερα σύμφωνα με στοιχεία της Visa Hellas, σημαντική είναι η άνοδος που παρατηρήθηκε στις συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες Visa στα σημεία πώλησης, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Δεκεμβρίου 2011. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 13,8 εκατομμύρια συναλλαγές, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 19,18% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010, ενώ η δαπάνη με χρεωστικές κάρτες στα σημεία πώλησης αυξήθηκε επίσης κατά 7,08% φτάνοντας τα 920 εκατ. ευρώ.
Όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, η ευρύτερη αποδοχή των ηλεκτρονικών συναλλαγών από τους εμπόρους με παροχή κινήτρων για χρήση στα σημεία πώλησης και η αποφυγή της χρήσης μετρητών αναμένεται να αυξήσουν τη διείσδυση των ηλεκτρονικών πληρωμών, οι οποίες, εκτός από τα οφέλη που προσφέρουν στους καταναλωτές, μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά και στην οικονομία της χώρας. Έχει αποδειχτεί από σχετικές έρευνες ότι μία αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στη χώρα μας κατά 10% μπορεί να επιφέρει μείωση της παραοικονομίας κατά 5%.
Αύξηση επίσης εκτιμάται ότι θα σημειώσουν και οι συναλλαγές με την χρήση καρτών για ανέπαφες συναλλαγές.
Οι ανέπαφες πληρωμές αποτελούν μια πρακτική εναλλακτική στη χρήση μετρητών, κυρίως όσον αφορά αγορές μικρής αξίας. Ο καταναλωτής απλά κρατά την κάρτα ανέπαφων συναλλαγών μπροστά από το τερματικό και η πληρωμή ολοκληρώνεται εύκολα και γρήγορα, σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, μειώνοντας σημαντικά την αναμονή σε ουρές. Οι ανέπαφες πληρωμές αποτελούν την ιδανική λύση για περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός συναλλαγών μικρής αξίας, όπως στα fast food, στα ψιλικατζίδικα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως το μετρό ή σε σημεία χωρίς επίβλεψη, όπως παρκόμετρα.
Η βάση γι΄ αυτές τις συναλλαγές είναι η τεχνολογία EMV chip, η οποία ήδη εφαρμόζεται στην Ελλάδα.
Οι πρώτες ανέπαφες πληρωμές στη χώρα μας πραγματοποιούνται σταδιακά από τον Απρίλιο του 2012, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόζεται με επιτυχία καθώς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, παρατηρείται αύξηση στη χρήση καρτών ανέπαφων πληρωμών για συναλλαγές μικρής αξίας.
Στόχος είναι η εξάπλωση και στην ελληνική αγορά των γρήγορων και τεχνολογικά εξελιγμένων μικρών συναλλαγών, με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ραγδαίες εξελίξεις των ηλεκτρονικών πληρωμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η μεγαλύτερη πρόκληση έγκειται στην προσέγγιση επιχειρήσεων που παραδοσιακά δεν αποδέχονται τη χρήση καρτών για την πραγματοποίηση συναλλαγών (καφέ, περίπτερα κλπ). Έως το τέλος Μαΐου 2012 θα κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά περίπου 2.000 κάρτες τεχνολογίας ανέπαφων πληρωμών.
Στην Ευρώπη υπάρχουν ήδη περίπου 34 εκατ. κάρτες ανέπαφων συναλλαγών Visa και 266.000 τερματικά πραγματοποίησης τέτοιων συναλλαγών.
Πηγή: ΑΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου