Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση Public Issue: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 30%


Πρώτος με το εντυπωσιακό ποσοστό του 30% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Public Issue. Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων.

Πρώτο κόμμα και μάλιστα με το εντυπωσιακό ποσοστό του 30% αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σε δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή, αφήνοντας πίσω του τη Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 26%.
Έπειτα στην τρίτη θέση ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 15%, ενώ το ΚΚΕ με ποσοστό 5% καταγράφει σημαντικές απώλειες.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνουν από 7% έκαστος. Εντός Βουλής διατηρείται η Χρυσή Αυγή αν και με σημαντικά μειωμένο ποσοστό (4,5%).
Ωστόσο, όσον αφορά την παράσταση νίκης η ΝΔ έρχεται πρώτη καθώς στην ερώτηση "ποιο κόμμα θα έρθει πρώτο στις εκλογές", το 54% απαντά την ΝΔ, το 35% ο ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 1% το ΠΑΣΟΚ.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, 54%, θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας, το 26% θα επιθυμούσαν αυτοδύναμες κυβερνήσεις και το 12% οικουμενική. Κυβέρνηση τεχνοκρατών επιθυμεί μόλις το 1%.
Από το 26% που θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 11% θέλει αυτοδύναμη ΝΔ και το ίδιο ακριβώς ποσοστό θέλει αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις το 1% θέλει αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ.
Από το 54% που θέλει κυβέρνηση συνεργασίας, το 22% επιθυμεί κυβέρνηση κομμάτων αριστεράς και μόλις το 4% θέλει συνεργασία δεξιών κομμάτων. Το 13% θα επιθυμούσε τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Το 6% θα ήθελε έναν ευρύτερο συνασπισμό με βάση τα δύο μεγάλα κόμματα και το 5% θα ήθελε μία κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΩΝ.
Στην ερώτηση "ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό", οι πολίτες προτίμησαν με 24% τον Αλέξη Τσίπρα και με 19% τον Αντώνη Σαμαρά. Ακολουθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 17%, ο Φ. Κουβέλης με 11%, ο Π. Καμμένος με 7%, η Αλέκα Παπαρήγα και ο Ν. Μιχαλολιάκος με 2% ο καθένας.
Σύμφωνα με το βαρόμετρο της public issue, το οποίο διενεργήθηκε την περίοδο 18-23/5/2012, υπέρ του ευρώ τάσσσεται το 85% των Ελλήνων πολιτών έναντι 15% που τάσσεται κατά. Κατά του νέου μνημονίου τάσσεται το 62% των πολιτών και υπέρ το 28%.
Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία
Ειδικότερα, τα ποσοστά των κομμάτων στη δημοσκόπηση της Public Issue έχουν ως εξής:
1. ΣΥΡΙΖΑ: 30%
2. Νέα Δημοκρατία: 26%
3. ΠΑΣΟΚ: 15%
4. Δημοκρατική Αριστερά: 7%
5. Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%
6. ΚΚΕ: 5%
7. Χρυσή Αυγή: 4,5%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου