Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Πολύ κόσμος να αποχαιρετήσει το Γιάννη Ζγόνη

Πέμπτη, 24 Μαΐου, 2012
H τελευταία σελίδα γράφεται σήμερα το μεσημέρι για την επί γης παρουσία του αδερφικού φίλου Γιάννη Ζγόνη. 
Στις 12:00 το μεσημέρι στον ιερό ναό Αγίου Φιλίππου στην Nashua, New Hampshire θα γίνει η κηδεία του Γιάννη που μέσα σε 15 λεπτά από την ώρα που “μούδιασε” το αριστερό του χέρι έφυγε από τη ζωή.
Χθες το βράδυ το νεκροπομπείο Connor-Healy στην πόλη Manchester ήταν πολύ μικρό αφού ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων γέμισε πολύ πριν τις 5:00 το απόγευμα που άρχισε το προσκύνημα, φόρος τιμής, στον αείμνηστο πλέον Γιάννη Ζγόνη.
Μέσα και δίπλα στο άψυχο σώμα του Γιάννη οι τραγικές φιγούρες των τριών κοριτσιών του Βίκυς, Λίτσας και την Θέμις και της συζύγου του Αφροδίτης. Λίγο ποιο κει οι γονείς του Ευθύμιος και Βασιλική Ζγόνης΄που ήρθαν από τα Γρεβενά το προηγούμενο βράδυ. Κλάματα όλοι, συγγενείς γνωστοί και φίλοι. Η μητέρα του αφού με αγκάλιασε είπε “Βασίλη μου χάθηκε ο φίλος σου”, προσπαθώ να κρατήσω τη συγκίνησή μου αλλά είναι δύσκολο. Κουράγιο κυρία Βασιλική της απαντώ. Γυρίζει ο κ. Ευθύμιος και μου λέει με παράπονο “ο Γιάννης σε μένα έλεγα να προσέχω και να πηγαίνω στο γιατρό αλλά αυτός δεν πήγε”. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόλαβε ο Γιάννης.
Λίγο αργότερα ο συνέταιρος του Αντώνης Σταμάτης, κι αυτός συμφοιτητής μας στο Πανεπιστήμιο μας εξηγεί πως έφυγε ο Γιάννης μέσα σε 15 λεπτά. “Ήταν 7:30 τη Δευτέρα το πρωί (ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης), είμαστε στο μαγαζί και κάναμε προετοιμασία, εγώ άνοιγα πίτσες και ο Γιάννης έκανε κάποια άλλη δουλειά, τον είδα που έπιασε το αριστερό του χέρι και άλλαξε χρώμα. Γιάννη, είσαι καλά; Τον ρωτάω, καλά είμαι μου απάντησε μόνο που μούδιασε το χέρι μου. Σήκω του λέω, πάμε στο νοσοκομείο. Άντε ρε, μου λέει χαμογελώντας είμαι εντάξει. Εκείνη τη στιγμή ήρθε το φορτηγό του ανεφοδιασμού και γύρισα να μιλήσω με τον οδηγό. Βλέπω το Γιάννη να κάθεται σε μία καρέκλα ενώ είχε ιδρώσει. Σήκω του λέω πάμε στο νοσοκομείο ή να τηλεφωνήσω το ασθενοφόρο. Θα πάω μόνος μου είπε εσύ κάτσε στο μαγαζί και αφού πήρε τα κλειδιά μπήκε στο αυτοκίνητο. Στέλνω το Κώστα να τον μεταπείσει να οδηγήσει ο Κώστας αλλά ο Γιάννης του είπε, άστο είναι εντάξει και ξεκίνησε το αυτοκίνητο. Σε περίπου 200 μέτρα του έφυγε το αυτοκίνητο και άραξε στην άκρη του δρόμου. Σταμάτησε η κυκλοφορία και μία νοσοκόμα που οδηγούσε ακριβώς πίσω του είδε τι έγινε και κατάλαβε ότι κάτι κακό έγινε. Κατέβηκε από το αυτοκίνητό της και έπιασε το σφυγμό του Γιάννη. Δυστυχώς ο Γιάννης είχε ήδη πεθάνει”.
Κάνουμε το σταυρό μας και κοιτάμε το Γιάννη, φαίνεται να μας χαμογελάει, όπως πάντα. Οι διακοπές στη λίμνη George που ήταν προγραμματισμένες για το Γιάννη και τον Αντώνη δεν θα γίνουν. Το νήμα της ζωής του Γιάννη Ζγόνη σταμάτησε κάπου στις 7:45 το πρωί της Δευτέρας, 21 Μαΐου, 2012.
Χαρακτηριστικό είναι ότι εκατοντάδες πελάτες του εστιατορίου “Pizza Bella” έδωσαν το παρόν στο νεκροπομπείο ενώ παρευρέθησαν και πολλοί αστυνομικοί της πόλης του Bedford, NH.
Σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας αντί ανθέων όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του Γιάννη Ζγόνη, μπορούν να στείλουν δωρεές στο Ταμείο των Καρδιοπαθών Ελληνόπουλων: Hellenic Cardiac Fund, Boston Children’s Hospital, 300 Longwood Avenue, Boston. MA. 02115.
Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου