Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Δυστυχώς ούτε η Ελλάδα ούτε η Κύπρος τα κατάφερε.

Με μεγάλη διαφορά κέρδισε η Σουηδία.

ΚΥΡΙΑΚΉ, 27 Μαϊoυ, 2012
Μετά από 9 χρόνια η Ελλάδα βρέθηκε εκτός 10αδας και θυμηθήκαμε τις χρονιές 2002 και 2003 καθώς βρεθήκαμε ξανά στην 17η θέση. Μια θέση πιο πάνω από εμάς και με μόλις ένα βαθμό διαφορά η Κύπρος.


Στην πρώτη θέση ήρθε... ο νικητής από τα αποδυτήρια, η Σουηδία με 372 βαθμούς, δεύτερες οι γιαγιάδες της Ρωσίας με 259 βαθμούς και τρίτη η Σερβία με 214 βαθμούς. Η Loreen δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του Alexander Rybak ο οποίος εκπροσωπώντας την Νορβηγία το 2009 πήρε 387 βαθμούς.


Τέταρτο ήρθε το Αζερμπαϊτζάν, πέμπτη η Αλβανία, έκτη η Εσθονία (βλέπε Κούλα), έβδομη η Τουρκία, όγδοη η Γερμανία, ένατη η Ιταλία και τη δεκάδα κλείνει η Ισπανία.


Παρά την εξαιρετική εμφάνιση τόσο της Ελευθερίας Ελευθερίου, όσο και της Ήβης Αδάμου η πρώτη συγκέντρωσε 64 βαθμούς και η δεύτερη 65.
Από το τέλος, στην 26η και τελευταία θέση ήρθε η Νορβηγία (7 βαθμοί), 25η η Αγγλία (12 βαθμοί), 24η η Ουγγαρία (19 βαθμοί), 23η η Δανία (21 βαθμοί), 22η η Γαλλία (21 βαθμοί), 21η η Μάλτα (41 βαθμοί) και 20η η Ισλανδία (46 βαθμοί).
Θα μπορούσε να πει κάποιος ο οποίος βλέπει κάθε χρόνο τη Eurovision ότι ο φετινός τελικός ίσως ήταν ο πιο βαρετός των τελευταίων ετών. Παρουσιαστές χωρίς διάθεση και νεύρο, συμμετοχές δίχως το κάτι ιδιαίτερο και τραγούδια που τα έχουμε ξανανακούσει πολλές φορές.
Εκτός δεκάδας έμειναν οι Jeward της Ιρλανδίας οι οποίοι πέρσι ήρθαν 8οι (η καλύτερη θέση για τη χώρα μετά το 2000) και φέτος κατρακύλησαν στην 19η θέση (παρά το "ρεύμα") που είχαν.
Παρουσίες που... κέντρισαν το ενδιαφέρον ήταν αυτή της Αλβανίας με τον περίτεχνο κότσο στα μαλλιά, της Λιθουανίας με τον τραγουδιστή να φορά μαντίλι με στρας στα μάτια του, φυσικά οι Ρωσίδες γιαγιάδες, η ομοιότητα της τραγουδίστριας της Ιταλίας Nina Zilli με την αείμνηστη Amy Whinehouse, των Ιρλανδών που ήταν ντυμένοι μέσα στο λαμέ αλλά και του Μολδαβού χίπστερ.
Η βαθμολογία ήταν 50% από τις κριτικές επιτροπές και 50% από το televoting από όλες τις χώρες που είτε προκρίθηκαν είτε όχι στον τελικό της Eurovision, δηλαδή συνολικά 42.
Ποια είναι η Loreen
Η Loreen γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1983 στην Στοκχόλμη ενώ όταν ήταν παιδί μετακόμισε στην περιοχή Βαστερός της Σουηδίας. Οι γονείς της έχουν καταγωγή από το Μαρόκο.
Η 28χρονη τραγουδίστρια και μουσική παραγωγός έγινε γνωστή μέσα από το σουηδικό Idol και έφτασε στην 4η θέση. Το 2005 μαζί με τη μπάντα Rob'n'Raz κυκλοφόρησε το πρώτο της single με τίτλο "The Snake". Το 2011 προσπάθησε να λάβει μέρος στη Eurovision με το τραγούδι "My Heart is Refusing Me" ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει το... εισιτήριο. Δεν τα έβαλε κάτω και φέτος με το "Euphoria" απέδειξε πως άξιζε να πάει στον διαγωνισμό.
Πρότυπό της; Η Bjork.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου