Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Βέτο Ομπάμα στην ΕΕ

Τρίτη, 29 Μαΐου, 2012
Τα μαύρα σύννεφα που κατασκευάζουν οι εταίροι μας και οι γείτονες εναντίον της Ελλάδας βρίσκουν απέναντι τον Ομπάμα.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένη πηγή, ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει προειδοποιήσει τις Βρυξέλλες ότι όλες αυτές τις απειλές που εκτοξεύουν κατά της Ελλάδας για αναγκαστική έξοδο από το ευρώ, να τις βάλουν στην άκρη, εν όψει των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο Ομπάμα φοβάται ότι μια οικονομική αναταραχή στην Ευρώπη, με τους κραδασμούς που θα προκαλέσει η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η αναπόφευκτη χρεοκοπία στην οποία θα οδηγηθεί, θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία της Αμερικής, και θα προκαλέσει επέκταση του ιού… εξαιτίας του οποίου μπορεί να κινδυνεύσει να χάσει την επανεκλογή του. Ο αμερικανός Πρόεδρος έχει διαμηνύσει ότι οι αποφάσεις που θα δημιουργήσουν δραματικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει μέχρι να γίνουν οι εκλογές να αποφευχθούν με κάθε τρόπο.
Το ίδιο, τονίζουν οι καλά ενημερωμένες πηγές μας, μήνυμα έχει εκπέμψει η Ουάσινγκτον προς την Άγκυρα, που τον τελευταίο καιρό έχει πυκνώσει προκλητικές ενέργειες και αποφάσεις που φορτίζουν την ατμόσφαιρα και μπορεί να προκαλέσουν έκρηξη. Πολλές είναι οι… συμπτώσεις και οι κινήσεις, που οδηγούν στην εκτίμηση ότι η Τουρκία την επιδιώκει, εκμεταλλευόμενη την πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, τη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής από την κατάρρευση της οικονομίας και πιστεύοντας ότι ο ελληνικός λαός, με τα πλήγματα που έχει δεχθεί στο εισόδημά του και στη ζωή του, έχει αποστρέψει τα μάτια από τους κινδύνους που απειλούν τα εθνικά μας θέματα.
Η Τουρκία έχει ήδη δώσει σαφή δείγματα των προθέσεών της για νέα βήματα στο Αιγαίο αλλά και να αμφισβητήσει δυναμικά τις ελληνικές θέσεις για την ΑΟΖ στο Καστελλόριζο. Είναι γνωστή η απόφαση της τουρκικής Βουλής για τη διενέργεια γεωτρήσεων επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Επίσης, εκτός από τη θέση ότι το Καστελλόριζο δεν έχει ΑΟΖ, έχει προχωρήσει πάρα πολύ, προβάλλοντας ότι δεν έχουν ΑΟΖ ανατολικά η Ρόδος και η Κάρπαθος.


Γελιέται η Τουρκία…

Δεν ήταν καθόλου τυχαία η τουρκική προβοκάτσια στην περιοχή μας, η επιχείρηση εκφοβισμού των εταιρειών που συμμετέχουν στον δεύτερο γύρο αδειοδότησης που προκήρυξε η Λευκωσία για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα υπόλοιπα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ. Η Άγκυρα, μέσω μιας απαράδεκτης ανακοίνωσης του τουρκικού ΥΠΕΞ, όχι μόνο τους προειδοποίησε ότι θα τους αποκλείσει από ενεργειακά συμβόλαια στην Τουρκία, αλλά τους κατέστησε προκαταβολικά υπεύθυνους για την ένταση που θα προκύψει στην περιοχή αν λάβουν μέρος στις έρευνες!
Αμέσως αντέδρασε ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, που με την πολύτιμη εμπειρία που έχει, ξέρει να «διαβάζει» πίσω από τις γραμμές.
Σαφέστατη η προειδοποίηση ότι η Ελλάδα δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Μολυβιάτης: «Μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα διαχειριστούμε κάθε πρόκληση που μπορεί να παρουσιαστεί για τα εθνικά μας συμφέροντα και θα το κάνουμε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα». 

Πηγή: ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου