Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Μακρίσια: Το Άξιον Εστί" στη Γιορτή των Αποδήμων

Τετάρτη, 30 Μαΐου, 2012


Φέτος για 21η συνεχή χρονιά «Οι φίλοι του Αι Γιάννη» - «Το ξωκλήσι της ξενιτιάς» διοργανώνουν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού, της Διακομματικής
Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε.) της ΕΡΑ και της ΑΠΙ, με την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και της Τοπικής Κοινότητας Μακρισίων τη «Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού» στο ξωκλήσι της ξενιτιάς του Αι Γιάννη, στα Μακρίσια της Ολυμπίας στις 27 Ιουλίου.
Πρόκειται για τη κορυφαία γιορτή – θεσμό του Απόδημου Ελληνισμού όπου οι Έλληνες της διασποράς συναντούν την πατρίδα μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Τίμησαν με την παρουσία τους και τιμήθηκαν από τους Έλληνες της διασποράς οι μεγάλες μορφές του Ελληνικού Πολιτισμού, όπως Μίκης Θεοδωράκης, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Αντώνης Σαμαράκης, Κώστας Γαβράς, Ζυλ Ντασέν, Μιχάλης Κακογιάννης, Δημήτρης Μυταράς, Γρηγόρης Μπιθικώτσης και άλλοι.
Μεγάλες μας στιγμές οι συναυλίες στο ΗΡΩΔΕΙΟ, ΠΑΛΑΙ ΝΤΕ ΣΠΟΡ και ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ, με τη συμμετοχή του Λάκη Λαζόπουλου και της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης.
Φέτος στο ξεκίνημα της νέας 20ετίας θα παρουσιάσουμε το Λαϊκό Ορατόριο «Αξιον Εστί» των Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη, έργο μνήμης και προοπτικής, ενόρασης και οράματος.
Στο καθρέφτη του «Αξιον Εστί» βλέπουμε την ιδανική Ελλάδα της Τέχνης και του Πολιτισμού. Αυτή η Ελλάδα θέλουμε να ταξιδέψουμε στα πέρατα της γης μέσα από την γιορτή των ξενιτεμένων.
Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα και χορωδία της ΕΡΤ, η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, κορυφαίοι ηθοποιοί και τραγουδιστές, 120 άτομα επί σκηνής. Μια μουσική παράσταση αντάξια της δύναμης του έργου του ποιητή μας που να επαληθεύει τα λόγια του «Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας».
Επίσης θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής με τα έργα των κορυφαίων ζωγράφων μας, εμπνευσμένα από το μεγαλείο της πατρίδας μας, «που της έλαχε ο κλήρος του πρωτοπόρου μέσα στη παγκόσμια εποποιία της ανθρώπινης κοινωνίας». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή: ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου