Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τα γκάλοπ ξανάφεραν τα χαμόγελα


Τα μηνύματα για «εγγυημένη πρωτιά» της ΝΔ ζέσταναν την ατμόσφαιρα της Συνδιάσκεψης το Σάββατο

 Δευτέρα, 28 Μαΐου, 2012
Νωρίς το πρωί του Σαββάτου το κλίμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου πραγματοποιούνταν η Συνδιάσκεψη της ΝΔ, ήταν βαρύ, μελαγχολικό, στη σκιά και των δημοσκοπήσεων που είχαν προηγηθεί και έδειχναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρούσε τη δυναμική του. Με την εμφάνιση στελεχών της ηγετικής πυραμίδας, ωστόσο, που μετέφεραν και πληροφορίες για την ανατροπή του σκηνικού μέσα από τα κυριακάτικα γκάλοπ και την «εγγυημένη» πρωτιά της ΝΔ, η ατμόσφαιρα άρχισε να αλλάζει, να θερμαίνεται.
Οταν ανέβηκε στο βήμα ο Αντώνης Σαμαράς, την κατήφεια είχε διαδεχθεί ο ενθουσιασμός. Βοήθησαν σε αυτό και τα πηγαδάκια που έκαναν στο ενδιάμεσο σαμαρικοί, καραμανλικοί και μητσοτακικοί, εκπέμποντας το μήνυμα ότι αυτή τη φορά στις κάλπες πηγαίνει η «όλη ΝΔ». Οσοι είχαν μετοικήσει, πάντως, στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη μπορεί να ξανάσμιξαν με τους «νομιμόφρονες» έπειτα από δύο χρόνια, αλλά παρέμειναν ώς το τέλος μουδιασμένοι και παραδέχονταν ότι θα χρειαστούν κι άλλες συνάξεις για να λειώσουν ολότελα οι πάγοι.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό της γαλάζιας ενότητας, ωστόσο, δόθηκε μάχη για να βρεθούν κάποια στελέχη στο βήμα των ομιλητών, ενώ ορισμένοι, όπως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, έδωσαν το προσωπικό τους σόου.
Στο γαλάζιο επιτελείο είναι πεπεισμένοι ότι η σαββατιάτικη Συνδιάσκεψη θα δώσει ώθηση στην «πανστρατιά» που επιδιώκει ο κ. Σαμαράς.
Ικανοποιημένος από την εκδήλωση είναι και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος κέρδισε ακόμη μία φορά το δυνατό χειροκρότημα του κομματικού ακροατηρίου και είδε μια σειρά από τα στελέχη πρώτης γραμμής που πήραν τον λόγο να διαγκωνίζονται ποιος θα ξεπλύνει περισσότερο την κυβερνητική πενταετία του. Δεν πέρασε απαρατήρητο ότι ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να επικεντρωθεί στις προσπάθειες για συνένωση της παράταξης στη δευτερολογία του, ενώ δεν έκανε καμία προσωπική αναφορά στην Ντόρα Μπακογιάννη. Στην κεντρική ομιλία του ξιφούλκησε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και στο ΚΚΕ, καθιστώντας σαφές ότι θα επιδιώξει να διαμορφωθεί ένα πολωτικό σκηνικό, στον άξονα Δεξιάς - Αριστεράς.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, από την πλευρά της, που κάλυψε τα τρία τέταρτα της ομιλίας της με ένα παγωμένο και αμήχανο χαμόγελο, χαιρέτησε «νεοδημοκράτες» και «συμμαχητές», αφού στο ακροατήριο βρισκόταν και η μισή Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΣΥ, αλλά φρόντισε να τραβήξει και την πρώτη διαχωριστική γραμμή διαμηνύοντας ότι η εκλογική μάχη είναι ανάμεσα στους «υπεύθυνους Ελληνες και τους ανεύθυνους λαϊκιστές» και δεν πρέπει να γίνει το «παραδοσιακό λάθος» να αντιμετωπιστεί η αναμέτρηση ως μάχη δεξιών - αριστερών. 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ, Διονύσης Νασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου