Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 29 Μαΐου, 2012
Κατά την διάρκεια του 13ου Συνεδρίου της Πανηλειακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ & Καναδά αρκετές φορές έγινε αναφορά στην ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com με πολλά κολακευτικά λόγια. Δυό-τρεις βέβαια δεν θέλουν καμία κριτική γιατί λέει “μαθαίνουν τα άπλυτα και άλλοι”. Δεν είναι οι πρώτη φορά που μας ζητούν να γράφουμε ευχολόγια μόνο. Αρκετές φορές έχουμε προβάλλει τις προσπάθειες και τις επιτυχίες όλων των εθελοντών και όχι μόνο αλλά δεν είμαστε από αυτούς που θα δεχτούμε “υποβολείς”, όχι βέβαια. Από την άλλη μεριά πρέπει να ξεχωρίζουμε την ενημέρωση και τα καλώς ή κακώς πράτοντα με την αντιπροσώπευση και συμμετοχή στα κοινά. Αυτό θα πρέπει να γίνει αντιλιπτό από όλους. Η ιστοσελίδα μας είναι “όχημα” όπου όλος ο Ελληνισμός μπορεί να προβάλλει τις θέσεις του. Η κριτική και τοποθέτηση τόσον του υπεύθυνου ύλης όσο και των συνεργατών είναι γιά να γινόμαστε καλύτεροι γιατί έτσι θα πάμε μπροστά. Εάν κάποιος ή κάποια νομίζει ότι τον/την αδικήσαμε δεν τον κάναμε από εμπάθεια η προσωπικά. Βοηθήστε μας λοιπόν να προσφέρουμε καλή ενημέρωση και έργο για τον Ελληνισμό. Βάζουμε πολύ χρόνο και όχι μόνο, για τον Ελληνισμό.

Λίγο πριν αρχίσει το επίσημο δείπνο για το 13ο Πανηλειακό Συνέδριο, το Σάββατο, 26 Μαΐου, 2012 ακούσαμε θόρυβο και φωνές που έρχονταν από την άλλη άκρη της οδού Saint Rock. Σε λίγο ξεπρόβαλε μια διαδήλωση με φοιτητές και φοιτήτριες (αγανακτισμένους) που κρατούσαν κατσαρόλες και κουτάλες και κτυπώντας έκαναν δαιμονισμένο θόρυβο, ενώ μπροστά και στο τέλος της διαδήλωσης πήγαιναν δύο αυτοκίνητα της αστυνομίας. Η διαδήλωση αυτή είναι ένα κομμάτι από πολλές διαδηλώσεις που γίνονται στην Καναδέζικη μεγαλούπολη αλλά και σε όλη την περιφέρεια του Κεμπέκ (Quebec) για αντίδραση της αύξησης στα φοιτητικά δίδακτρα στην περιφέρεια του Κεμπέκ.

Στη φωτογραφία αριστερά και αναγνωρίζοντας τη σπουδαία δουλειά που έκανε η Εφορευτική Επιτροπή στο 13ο Συνέδριο της ΠΟΑΚ. Η επιτροπή αποτελείτο από τους κ.κ. Νίκο Τεντόπουλο (Μόντρεαλ), Δημήτρη Παπαδάτο (Νέα Ιερσέη), Γεώργιο Χαρμπίλα (Μόντρεαλ). Η εκλογική διαδικασία ήταν σοβαρή υπόθεση και αντιμετωπίστηκε σοβαρά. 

Ο Πανηλειακός Σύλλογος Βοστώνης είχε τους περισσότερους νέους στο 13ο Πανηλειακό Συνέδριο που έγινε στο Μόντρεαλ του Καναδά το περασμένο Σάββατο ακολουθούμενο από τον Πανηλειακό Σύλλογο της Νέας Υόρκης. Πρέπει να ακολουθήσουν και οι άλλοι Σύλλογοι, γιατί μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Αυτό ισχύει για όλες τις οργανώσεις του Ελληνισμού. Βοηθήστε τους νέους και νέες μας να συμμετέχουν και να εργάζονται αποδοτικά για την καλύτερη πορεία του Ελληνισμού.

Σημαντική η συμμετοχή του Μπάμπη Τσουκαλά από την Virginia στην επιτυχία του 13ου Πανηλειακού Συνεδρίου στο Μόντρεαλ αφού βοήθησε στα μέγιστα με την παράδοση των πρακτικών του προηγούμενου Συνεδρίου. Μπράβο στον άξιο αυτό Ηλειώτη που εάν και δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στο Συνέδριο έκανε αυτό που έπρεπε να βοηθήσει υπεύθυνους. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πατριώτης από τον Άγιο Γεώργιο του Πύργου γίνεται ο “από μηχανής θεός” για να σώσει την παρτίδα.

Μετά το επίσημο δείπνο που δόθηκε στη λέσχη του Συλλόγου “ΕΡΜΗΣ” Μόντρεαλ το γλέντι μεταφέρθηκε στο ελληνικό κέντρο “Μύθος” στην Park Avenue όπου αρκετοί Ηλειώτες της Αμερικής και Καναδά διασκέδασαν μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής. Μπορεί να γλέντησαν αλλά ήσαν από τους πρώτους που μπήκαν στις ελληνικές εκκλησίες της Saint Rock και άναψαν ένα κερί το πρωί της Κυριακής.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Σύλλογος Ηλείων “ΕΡΜΗΣ” Τορόντο όχι μόνο “πήρε” την αντιπροεδρία της ΠΟΑΚ αλλά ενδέχεται να είναι ο σύλλογος που θα αναλάβει το 14ο συνέδριο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής & Καναδά το 2014. Μόνο που... η νέα διοίκηση χρειάζεται την ανάλογη υποστήριξη και βοήθεια και από την πλευρά της η διοίκηση του Συλλόγου ΕΡΜΗΣ Τορόντο να αναθεωρήσει μία απόφαση που θίγει πρώην πρόεδρο της ΠΟΑΚ “τα τω οίκω ουκ εν δήμω”. Στελέχη των οργανώσεων μας έχουν βάλει πλάτη πολλές φορές, ακόμα έχουν βάλει χρόνο και χρήματα και δεν μπορούμε ούτε να τα σβήσουμε ούτε να τα αλλάξουμε. Ο έχων ώτα ακουέτω.

Γνωρίζουμε ότι σε συνέδρια, γίνονται κάποιες τοποθετήσεις και πιθανόν αντεγκλήσεις προκειμένου να διεκδικήσουμε το δίκιο μας ή και να ενισχύσουμε τις θέσεις μας. Αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι της δημοκρατίας. Η προκατάληψη όμως και η διαστρέβλωση τοποθετήσεων, πράξεων έχουν και αυτά τα δικά τους όρια ανοχής. Γι αυτό όταν παρουσιάζουμε ένα θέμα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί υπάρχουν κάποια όρια ιδιαίτερα όταν βασιζόμαστε σε λόγια τρίτων. Η ανάληψη ευθυνών δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα όσο είναι το “κουκούλωμα” ευθυνών και η μεταφορά των ευθυνών μας σε άλλους. Εύγε στον απερχόμενο Πρόεδρο της ΠΟΑΚ κ. Λουκά Μαρίτσα που ανέλαβε τις δικές του ευθύνες. Μακάρι να το έκαναν και άλλοι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου