Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

«Θα κλείσουν τα σύνορα αν υπάρξει χάος στην Ελλάδα»!

Πέμπτη, 31 Μαΐου, 2012
Τρομολαγνικά σενάρια από γερμανόφωνα Μέσα
Νέα, τρομολαγνικά σενάρια για την «τύχη» της Ελλάδας φιλοξενούν κορυφαία γερμανόφωνα μέσα ενημέρωσης.
Το πιο ακραίο σενάριο φιλοξενεί σήμερα η έγκριτη αυστριακή εφημερίδα Der Standard, που κάνει λόγο για προετοιμασίες των ευρωπαϊκών αρχών ακόμα και να κλείσουν τα σύνορα με την Ελλάδα στην περίπτωση που θα υπάρξει χάος στην Ελλάδα, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Συγκεκριμένα η Der Standard, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αυστρία,ς κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο :«Ελληνική κρίση: Η Ε.Ε ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορα» και επικαλούμενη πηγές των Βρυξελλών αναφέρεται σε σχέδιο της Ε.Ε για κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα και απαγόρευση της ελεύθερης κυκλοφορίας των Ελλήνων πολιτών στην Ευρώπη σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανησυχούν πως σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα θα υπάρξει μαζική εκροή κεφαλαίων και κυρίως μεγάλο κύμα μετανάστευσης Ελλήνων προς την υπόλοιπη Ευρώπη.
Στο δημοσίευμα τονίζεται πως το θέμα έχει απασχολήσει ήδη τους Ευρωπαίους ιθύνοντες και έχει συζητηθεί ακόμα και στα ευρωπαϊκά συμβούλια κι ως εκ τούτου έχουν εκπονηθεί σχέδια έκτακτης ανάγκης.
«Τα ευρωπαϊκά κράτη ανησυχούν πως εκτός από τους Έλληνες που θα θελήσουν να μεταναστεύσουν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες θα υπάρξει πρόβλημα και με το 1 εκ. μεταναστών από τρίτες χώρες που βρίσκονται στην Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά η αυστριακή εφημερίδα και συνεχίζει «σε αντίθεση με την πολυσυζητημένη έξοδο από το ευρώ, το κλείσιμο των συνόρων δεν θα έχει κανένα αρνητικό αποτέλεσμα για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους».
Αλλά και οι γερμανικοί Financial Times Deutschland κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ:
Για την ακρίβεια φιλοξενεί απόψεις έγκριτων οικονομολόγων οι οποίοι εμφανίζονται να τρέμουν μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ομάδα εμπειρογνωμόνων που ρωτήθηκε από την εφημερίδα σχετικά με τις συνέπειες που θα έχει στη γερμανική οικονομία μια έξοδος της χώρας μας από το κοινό νόμισμα, απάντησε πως οι συνέπειες θα είναι δραματικές, με σίγουρη την διολίσθηση σε ύφεση: «Η πιθανότητα να εισέλθει η γερμανική οικονομία σε ύφεση έπειτα από έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αγγίζει το 42%», τονίζει η πλειονότητα των ειδικών, ενώ ο David Milleker, επικεφαλής οικονομολόγος της Union Investment, βλέπει την πιθανότητα ύφεσης να αγγίζει ακόμη και το 99%», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων βλέπει ακόμα πως η κρίση θα μεταδοθεί μέσω του χρηματοπιστωτικού τομέα. «Όλο και περισσότεροι Έλληνες ενδέχεται να αποσύρουν μαζικά τις καταθέσεις τους και αυτό θα μπορούσε να εμφανιστεί και στην Ισπανία, με κίνδυνο γενίκευσης της κρίσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη ακόμα και στη Γερμανία» αναφέρει στην εφημερίδα ο Bert Rürup, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων Maschmeyer Rürup.
Να σημειωθεί πως η γερμανική εφημερίδα μόλις προ δεκαπενθημέρου είχε πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας» …
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου