Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 30 Μαΐου, 2012

  • «Το ΚΚΕ, μένει έξω 'από την στρούγκα' για να μην προδώσει τον λαό, για να γίνει ο εμπνευστής της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας με την οποία ο λαός θα παλέψει για την λαϊκή εξουσία» υπογράμμισε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας την Τρίτη σε συγκέντρωση του κόμματος στην Ηλιούπολη. Η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί μετά τις εκλογές θα είναι ουσιαστικά μη βιώσιμη και πρόσθεσε ότι μπορεί σύντομα να υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες.
  • Συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα θα έχει σήμερα, στην Κουμουνδούρου, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, στο πλαίσιο, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «της υλοποίησης της απόφασης της 1ης πανελλήνιας συνάντησης στελεχών του κόμματος για συστράτευση όλων των γνήσια προοδευτικών δυνάμεων και επίτευξης προγραμματικής σύγκλισης με στόχο μια προοδευτική διακυβέρνηση».
  • Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα για πέντε ώρες σήμερα, Τετάρτη, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 έως τις 17:00, προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν μέρος στη γενική συνέλευση του κλάδου.
  • Στα μαθήματα της Ιστορίας, της Βιολογίας και των Αρχών Οργάνωσης εξετάζονται την Τετάρτη οι μαθητές στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Το sansimera.gr θα μεταδίδει μετά τη λήξη των εξετάσεων τις απαντήσεις των θεμάτων σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Ορίζοντες».
  • Χρήση κινητού τηλεφώνου στις φυλακές Κορυδαλλού εντοπίστηκε από σωφρονιστικό υπάλληλο να κάνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος και γι' αυτό παραπέμπεται στο Πειθαρχικό των φυλακών. Εν τω μεταξύ, σε συμπληρωματική απολογία, πιθανότατα εντός του Ιουλίου, αναμένεται να κληθεί από τους ανακριτές της υπόθεσης ο πρώην υπουργός, ώστε να δώσει εξηγήσεις για την πληθώρα των στοιχείων που προέκυψαν από την αξιολόγηση των χιλιάδων σελίδων του κατασχεθέντος αρχείου του.

Κόσμος

  • Δεκαεπτά νεκρούς θρηνεί η Ιταλία μετά το δεύτερο σεισμό σε λίγες ημέρες στην Εμίλια Ρομάνια, ο οποίος αιφνιδίασε τους κατοίκους και προκάλεσε σοβαρές ζημιές ακόμα και καταρρεύσεις σε κτίσματα που είχαν πληγεί από τον προηγούμενο σεισμό. Άλλα δέκα άτομα είναι αγνοούμενα λένε οι Αρχές που προετοιμάζουν μέτρα τα οποία αναμένεται να εξειδικευτούν κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη υπό τον Μάριο Μόντι.
  • Απομονωμένη διπλωματικά (αλλά όχι πλήρως) και με την απειλή μίας στρατιωτικής επέμβασης να επανέρχεται στις δηλώσεις δυτικών αξιωματούχων είναι πλέον η Συρία μετά τη σφαγή περισσότερων από 100 αμάχων στη Χούλα όπως φαίνεται από τις πιστές στον Άσαντ παραστρατιωτικές ομάδες. Προχωρώντας ένα βήμα μετά την απέλαση του Σύρου πρέσβη –κίνηση που άνοιξε τον χορό των απελάσεων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και από τις ΗΠΑ– ο Φρανσουά Ολάντ επισήμανε σε συνέντευξή του ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί» μια στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία.
  • Ο Μπαράκ Ομπάμα επιβλέπει προσωπικά την διαδικασία καθορισμού των υπόπτων ως μελών της Αλ Κάιντα που θα περιληφθούν σε κατάλογο προσώπων προς εξόντωση, αναφέρουν οι New York Times σε εκτενές δημοσίευμα για τις εσωτερικές και εν πολλοίς άγνωστες ως σήμερα διεργασίες στο εσωτερικό των υπηρεσιών ασφαλείας και του Λευκού Οίκου.
  • Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών έπληξε για δεύτερη φορά μέσα σε εννέα ημέρες την περιοχή Μόντενα στην περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια της βόρειας Ιταλίας. Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 15 σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ εκφράζονται φόβοι για αύξηση των θυμάτων καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους σε κτίρια της ευρύτερης περιοχής. Δώδεκα είναι και οι αγνοούμενοι. Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Μιλάνο και τη Φλωρεντία έως τα αυστριακά σύνορα. Κτίρια, εκκλησίες και εργοστάσια κατέρρευσαν. Συνεχείς μετασεισμοί. «Οι πολίτες δεν θα μείνουν αβοήθητοι» δηλώνει ο Μάριο Μόντι. Φωτορεπορτάζ...
  • Παρά την προσωπική οδύνη για τα περιστατικά της διαρροής εγγράφων και επιστολών από το Βατικανό, ο πάπας Βενέδικτος Ιστ’ δεν ανησυχεί από τις αποκαλύψεις που τυχόν θα φέρει η έρευνα για το ζήτημα, επισήμανε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας.

Οικονομία

  • Δυνατότητα διασυνοριακών διασώσεων τραπεζών που απειλούνται με κατάρρευση φέρονται να προβλέπουν οι προτάσεις νόμου που θα παρουσιάσει η Κομισιόν για τη ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, σύμφωνα τουλάχιστον με προσχέδιό τους που επικαλείται το Reuters. Tο πλαίσιο που περιγράφει το προσχέδιο παρουσιάζει ένα σημαντικό βήμα προς την ενοποίηση και τη συνεργασία των εθνικών φορέων αλλά θεωρείται αρκετά πιθανό πως Βρετανία και Γερμανία θα έχουν αντιρρήσεις.
  • Ενισχυμένοι έκλεισαν την Τρίτη οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη και τις ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα να στρέφεται ως επί το πλείστον στην Ισπανία και τις αναζωογονημένες ανησυχίες τόσο για τα δημοσιονομικά της χώρας όσο και για τα προβλήματα του τραπεζικού της τομέα. Κοντά σε χαμηλό διετίας το ευρώ, με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να κυμαίνεται κοντά στο 1,25 δολ.
  • Περίπου πέντε εκατ. ευρώ είχε την Τρίτη στα ταμεία του ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), την στιγμή που οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις τους προς γιατρούς, φαρμακοποιούς, φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικές κλινικές υπερβαίνουν το 1,5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου