Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 25 Μαΐου, 2012

  • Με την ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ το πρωί του Σαββάτου θα επισφραγιστεί και επίσημα η συμμαχία με τον Αντώνη Σαμαρά. Η Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας -καθόλου τυχαία, λένε εκείνοι που γνωρίζουν-, αποτελεί την επίσημη αφετηρία της πορείας του ενωμένου κεντροδεξιού μετώπου προς τις κάλπες της 17ης Ιουνίου.
  • Στη νεοελληνική λογοτεχνία κατεύθυνσης και στη φυσική κατεύθυνσης εξετάζονται την Παρασκευή οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (Ομάδα Α').
  • «Όλοι σαν μια γροθιά να αντιστρέψουμε το κλίμα και να βγει ο λαός νικητής και το ΚΚΕ ισχυρό σε μια από τις πιο δύσκολες και σύνθετες μάχες για το λαό και το κόμμα, εδώ και 40 χρόνια» υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας την Πέμπτη σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Πέτρουλα, στον Κολωνό.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ «θα υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και υπό το πρίσμα αυτό θα διαπραγματεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε λαϊκή συνέλευση στα Πετράλωνα το απόγευμα της Πέμπτης.
  • Αναβλήθηκε, λόγω καιρικών συνθηκών, η προγραμματισμένη για το απόγευμα της Πέμπτης συγκέντρωση των κατοίκων των Ιτεών στην Πάτρα, για τρίτη συνεχή ημέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγική δολοφονία του 30χρονου Θανάση Λαζανά στις Ιτιές. Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν, το βράδυ της Τετάρτης έξω από τις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής - Πατραϊκής στην Πάτρα, η αστυνομία προχώρησε σε 12 προσαγωγές.

Κόσμος

  • Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Καμπούλ. Ο Γάλλος πρόεδρος που έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αποσύρει του Γάλλους στρατιώτες από το Αφγανιστάν μέχρι τα τέλη του 2012, είπε την Παρασκευή ότι η αποχώρηση των γαλλικών στρατευμάτων θα γίνει «με τάξη» και σε «συντονισμό» με το ΝΑΤΟ. Ο Ολάντ επισκέφθηκε τα γαλλικά στρατεύματα που είναι ανεπτυγμένα στη χώρα.
  • Ένας άνδρας από το Νιου Τζέρσεϊ συνελήφθη μετά την ομολογία του ότι στραγγάλισε ένα αγόρι 6 ετών, τον Έιταν Πέιτζ, κοντά στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη το 1979, ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος της αστυνομίας. Η υπόθεση έστρεψε τα βλέμματα στο ζήτημα της εξαφάνισης παιδιών. Ο 6χρονος εξαφανίστηκε σαν σήμερα, 25 Μαΐου. Η υπόθεση «στοίχειωνε» τα τελευταία 33 χρόνια το Σόχο της Νέας Υόρκης.
  • Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα πυροδοτούσε μια «αλυσιδωτή αντίδραση αβεβαιότητας» που θα έπληττε τον τραπεζικό τομέα στη Βρετανία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ αργά το βράδυ της Πέμπτης.
  • Οι Ευρωπαίοι πολίτες φαίνεται να βάζουν σε δεύτερη μοίρα τα ταξίδια στο εξωτερικό στη διάρκεια της θερινής άδειάς τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos, που επισημαίνει ακόμη ότι η οικονομική κρίση πλήττει επίσης τους πιο παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς, όπως την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα.
  • Στο 50% έφτασε και ξεπέρασε η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές της Τετάρτη και της Πέμπτης οι οποίες, όπως γενικά αναμένεται, μάλλον δεν θα αναδείξουν νικητή· ο δεύτερος γύρος θα γίνει στις 16-17 Ιουνίου μεταξύ των δύο επικρατέστερων. Σε κάθε περίπτωση και παρά τις αντεγκλήσεις ανάμεσα στους υποψήφιους, επικράτησε ένα -όχι γενικευμένο- κλίμα ευφορίας στους Αιγύπτιους που μετά από

Οικονομία

  • Συμβιβαστική λύση για τους μισθούς στο λιανεμπόριο αναζητούν εργοδότες και εργαζόμενοι, που κάθισαν και πάλι στο τραπέζι του διαλόγου. Η πλευρά των εργοδοτικών οργανώσεων προτείνει μείωση των κατώτερων αμοιβών κατά 11%, δηλάδή την επαναφορά του βασικού μισθού στα επίπεδα του 2009 και την επαναφορά του θεσμού της επεκτασιμότητας, δηλαδή της υποχρεωτικής εφαρμογής της κλαδικής σύμβασης για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.
  • «Όλα μπορούν να συμβούν, αλλά πιστεύω ότι πιθανότερο είναι η εξέλιξη να είναι θετική για την Ελλάδα και κατά συνέπεια για όλους μας» δήλωσε την Πέμπτη ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση και σχολιάζοντας τα σενάρια για αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να πει ότι η Ελλάδα καλείται να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που υπό άλλες συνθήκες θα έπαιρναν χρόνια για να υλοποιηθούν και τόνισε: «Η Ελλάδα υπόκειται στους όρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το να χάνεις την κυριαρχία σου διότι άλλοι σου λένε ότι σου δίνουν τα λεφτά αλλά αποφασίζουν αυτοί και όχι εσύ είναι μια φοβερή ταπείνωση»
  • Η ανησυχία σχετικά με την κρίση χρέους στην Ευρώπη αποτελεί την αιτία ανόδου της ισοτιμίας του ιαπωνικού νομίσματος, του γεν, έναντι του ευρώ, διαπιστώνει ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Τζουν Αζούμι. Ο κ. Αζούμι τόνισε ότι «αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης αποτελεί μια τροχοπέδη για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και έχει βλαπτικές συνέπειες για τις ιαπωνικές αγορές και για το γεν». Ο ίδιος επισήμανε ότι οι επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα θα είναι κρίσιμες για τις νομισματικές ισορροπίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου