Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Αγώνας δρόμου καρκινοπαθών για ένα φάρμακο


Αγώνας δρόμου καρκινοπαθών για ένα φάρμακοΗ λίστα αναμονής για ακτινοθεραπεία υπερβαίνει το εξάμηνο

Σημαντικά φάρμακα για την αντιμετώπιση του καρκίνου απουσιάζουν από τα νοσοκομεία

Τετάρτη, 30 Μαΐου, 2012
Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται καθημερινά οι ογκολογικοί ασθενείς, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους.
Όπως κατήγγειλε την Τρίτη η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών «ΚΕΦΙ» κυρία Ζωή Γραμματόγλου, οι ελλείψεις φαρμάκων στα Νοσοκομεία είναι καθημερινό φαινόμενο. «Το πρόβλημα εντοπίζεται πλέον και στο Νοσοκομείο ''Άγιος Σάββας"», δήλωσε.

Μεταξύ των φαρμάκων που εμφανίζουν έλλειψη συγκαταλέγονται και δύο πολύ σημαντικά φάρμακα, το ένα για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και το άλλο για τον καρκίνο του μαστού.

Την ίδια στιγμή, η λίστα αναμονής στα Νοσοκομεία για αντινοθεραπεία ξεπερνά το εξάμηνο. «Πρόβλημα με τις ακτινοβολίες πάντα υπήρχε. Δεν είναι αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης. Αλλα τον τελευταίο χρόνο έχει επιδεινωθεί», ανέφερε η κυρία Γραμματόγλου.

Όπως είπε, τα μηχανήματα στα Δημόσια Νοσοκομεία δεν δουλεύουν μετά τις 5 το απόγευμα, όταν στον ιδιωτικό τομέα λειτουργούν μέχρι το βράδυ. «Εκεί καταφεύγουν πολλοί ογκολογικοί ασθενείς. Στα ιδιωτικά Νοσοκομεία όμως πρέπει να πληρώσουν συμμετοχή 15%, που σημαίνει έως και 1.000 για 20 - 25 ακτινοβολίες», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος ΚΕΦΙ ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο. 

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου