Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

H Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε τον νόμο του Quebec για τις διαδηλώσεις

ΚΥΡΙΑΚΉ, 27 Μαϊoυ, 2012
«Ο νόμος 78 είναι μια προσβολή στις θεμελιώδεις ελευθερίες», αναφέρει ο Χαβιέ Ζουνίγκα, ειδικός σύμβουλος της Διεθνούς Αμνηστίας.
Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε τον ειδικό νόμο που υιοθέτησε η περιφερειακή κυβέρνηση του Κεμπέκ, ο οποίος περιορίζει σημαντικά τις διαδηλώσεις, καθώς θεωρεί ότι παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης και του συναθροίζεσθαι.
«Ο νόμος 78 είναι μια προσβολή στις θεμελιώδεις ελευθερίες», αναφέρει ο Χαβιέ Ζουνίγκα, ειδικός σύμβουλος της Διεθνούς Αμνηστίας σε ανακοίνωσή του που ανέβηκε στον ιστότοπο της μη κυβερνητικής οργάνωσης.
«Είναι παράλογο και απαράδεκτο να ζητούν από τους πολίτες να απευθύνονται εκ των προτέρων στις αρχές κάθε φορά που επιθυμούν να ασκήσουν ένα θεμελιώδες δικαίωμά τους. Η Εθνοσυνέλευση του Κεμπέκ πρέπει να ακυρώσει χωρίς καθυστέρηση αυτό το νόμο», προσθέτει.
Η Διεθνής Αμνηστία επανέλαβε επίσης την έκκλησή της να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για τις ενέργειες των δυνάμεων ασφαλείας καθώς και για τα βίαια επεισόδια και τους βανδαλισμούς που διαπράχθηκαν από κάποιους στη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων των φοιτητών στο Κεμπέκ.
Από τις αρχές Φεβρουαρίου οι φοιτητές του Κεμπέκ διαμαρτύρονται για την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια και πραγματοποιούν μαζικές διαδηλώσεις.
Ο «νόμος που επιτρέπει στους φοιτητές να λαμβάνουν την εκπαίδευση που προσφέρουν τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», γνωστός και ως νόμος 78, υιοθετήθηκε στις 18 Μαΐου από την κυβέρνηση του περιφερειακού πρωθυπουργού του Κεμπέκ Ζαν Σαρέστ.
Η περιφερειακή κυβέρνηση πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο διασφαλίζει στους φοιτητές που δεν παίρνουν μέρος στις διαδηλώσεις τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα πανεπιστήμια, απαγορεύοντας ντε φάκτο τις κινητοποιήσεις. Όμως ο νόμος αυτός, σύμφωνα με τον οποίο οι διοργανωτές των διαδηλώσεων θα πρέπει να δηλώνουν στις αρχές το λιγότερο οκτώ ώρες πριν το ωράριο και τη διαδρομή κάθε κινητοποίησης, περιορίζει σημαντικά την ελευθερία του συναθροίζεσθαι και προβλέπει αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου