Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Πρεμιέρα στη δίκη για το ροζ βίντεο της Τσέκου


Τέσσερα χρόνια μετά την απόπειρα αυτοκτονίας Ζαχόπουλου κάθονται στο εδώλιο

Παρασκευή, 25 Μαΐου, 2012
Περισσότερα από τέσσερα χρόνια πέρασαν από τότε που η υπόθεση της απόπειρας αυτοκτονίας του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου και η διακίνηση του γνωστού ροζ DVD με πρωταγωνιστή τον ίδιο και την τότε συμβασιούχο Εύη Τσέκου μονοπωλούσε την επικαιρότητα, προκαλώντας ακόμη και πολιτικούς τριγμούς.
Η αυλαία της δίκης άνοιξε χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας. Τα μέλη του, αφού ακούσουν όλους τους μάρτυρες που θα παρελάσουν από το ακροατήριο θα αποφασίσουν αν και ποιοι από τους κατηγορουμένους που δικάζονται για πλημμεληματική παραβίαση προσωπικών δεδομένων είναι ένοχοι ή αθώοι.
Σύμφωνα με το βούλευμα, στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί εκτός από την ίδια την πρωταγωνίστρια του DVD, Εύη Τσέκου, ο δικηγόρος της, εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Θέμος Αναστασιάδης και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Γιάννης Μακρυγιάννης.
Η Εύη Τσέκου, η οποία είχε προφυλακιστεί για τη συμμετοχή της στην υπόθεση όταν ο πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του, στο Κολωνάκι, είχε ομολογήσει ότι είχε καταγράψει ερωτικές τους στιγμές.
Το «πειστήριο του εγκλήματος», το περίφημο ροζ DVD, το ήθελε - όπως ισχυρίζεται - μόνο για να αποδείξει τις καταγγελίες της σχετικά με στημένο διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού. Από την πλευρά του, ο Χρήστος Ζαχόπουλος στη δική του κατάθεση, που είχε δώσει όταν η κατάσταση της υγείας του το επέτρεψε, είχε... κατηγορήσει την Εύη Τσέκου λέγοντας ότι του είχε ζητήσει 200.000 ευρώ και «αν δεν ικανοποιούσα τις παράνομες απαιτήσεις της, θα έδινε το DVD στον Τύπο». Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Χρ. Νικολουτσόπουλος, ο οποίος επίσης είχε μείνει για ένα διάστημα προσωρινά κρατούμενος, κατηγορείται για συνέργεια στην παραβίαση των προσωπικών δεδομένων. Και αυτό γιατί - κατά την κατηγορία - φέρεται ότι τη συνόδευσε στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Σε αυτό το χρονικό σημείο προκύπτει - σύμφωνα πάντα με το βούλευμα - η εμπλοκή των δημοσιογράφων οι οποίοι φέροντε ότι υπέκλεψαν το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό και αναλαμβάνοντας ρόλο κομιστή, το παρέδωσε στον τότε διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιάννη Ανδριανό.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας, ο Χρ. Νικολουτσόπουλος υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης ενός μέλους του δικαστηρίου, με το οποίο παλαιότερα είχε αντιπαρατεθεί σε υπόθεση που υπερασπιζόταν και είχε υποβάλει αναφορά εις βάρος του. Τελικά το αίτημα απορρίφθηκε και όλοι οι παράγοντες της δίκης ανανέωσαν το ραντεβού τους στη δικαστική αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας για τις 12 Ιουνίου 2012.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου