Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Memorial Day Σήμερα στις ΗΠΑ, είναι αργία


memorial-day.jpg image by bbardo123ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ
 Δευτέρα, 28 Μαΐου, 2012
Άρχισε σαν την ημέρα που ενθυμούμαστε τους νεκρούς που έπεσαν σε πολέμους και ετάφησαν ή ακόμα και που δεν ετάφησαν στο τόπο τους. Αργότερα το Memorial Day έλαβε μεγαλύτερη σημασία αφού την ημέρα αυτή ενθυμούμεθα όλους τους νεκρούς μας.
Είναι μία ημέρα που ο κόσμος επισκέπτεται τα κοιμητήρια και τιμάει τους συγγενείς και φίλους με λίγα λουλούδια, ένα τρισάγιο. Τα κοιμητήρια όπως και τα αρχαία χρόνια είναι τόπος ιερός και αναπαύσεως γιατί εκεί είναι και δικοί μας άνθρωποι, εκεί θα πάμε μια μέρα όλοι μας.
Έτσι βλέπουμε από την περασμένη Παρασκευή να υπάρχει μεγάλη κίνηση στα κοιμητήρια όπου “επισκεπτόμαστε” τους προσφιλούς μας και ο καθένας με τον δικό του τρόπο τιμάει όσους και όσες έφυγαν από την επί γης ζωής.
Άλλοι ανάβουν ένα κερί σε κάποια εκκλησία ή ζητούν από τον ιερέα τους και ψάλλει ένα τρισάγιο στο ναό ή στο κοιμητήριο ενώ πολλοί εκτός από τα άνθη που βάζουν στο μνήμα βάζουν και την Αμερικάνικη σημαία ιδιαίτερα όταν ο νεκρός σκοτώθηκε στον πόλεμο. Παράλληλα με αυτά γίνονται παρελάσεις σε πολλές πόλεις με θέμα τους βετεράνους.
Από την άλλη μεριά το Memorial Day είναι σημαδιακή ημερομηνία γιατί αρχίζει η θερινή περίοδος και με το γεγονός ότι η σημερινή μέρα είναι αργία αρκετοί καταφεύγουν στις παραλίες και στην ύπαιθρο.  Βέβαια υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που γίνεται εμπόριο από διάφορους.

Αιωνία η μνήμη στους γνωστούς και άγνωστους μεταστάντες και... καλό καλοκαίρι.

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου