Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 26 Μαΐου, 2012

  • «Άνοιξαν οι πόρτες της ΝΔ, αλλά δεν είμαστε ακόμα όλοι μαζί. Υπάρχουν και άλλα αδέλφια που θα έρθουν τις επόμενες μέρες» δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σε συγκέντρωση στελεχών του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.
  • «Σύγκρουση» μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση στην εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή. Σε έρευνα της VPRC εμφανίζεται πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, σε γκάλοπ της RASS εμφανίζεται πρώτη η ΝΔ, ενώ στη μέτρηση της Μetron Analysis η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μάχη στήθος με στήθος.
  • Επίσημες συνομιλίες είχαν την Παρασκευή αντιπροσωπείες της Εκκλησίας της Ελλάδας, που επισκέπτεται τη Μόσχα, και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με επικεφαλής τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τον πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο. Όπως είπε ο πατριάρχης Μόσχας, με προσωπική του πρωτοβουλία έχει κηρυχθεί σε όλες τις ενορίες της Ρωσικής Εκκλησίας έρανος αγάπης για την υποστήριξη του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
  • Σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στο δημαρχείο Ιλίου, χαρακτηρίζοντας το «κεντροδεξιό μέτωπο» του κ. Σαμαρά μέτωπο της καθαρής δεξιάς, της καραδεξιάς». Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ ανοίγει επίσης μέτωπο απέναντι σε κάθε εκδοχή της δημαγωγίας και ανευθυνότητας, είτε είναι δεξιά ή ακροδεξιά, αλλά και απέναντι στην αριστερή εκδοχή της δημαγωγίας.
  • Tην πρόθεσή του να δημιουργήσει πολιτικό όμιλο που θα του επέτρεπε «άνοιγμα στην κοινωνία» για την αποκατάσταση της εικόνας του, σχεδίαζε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όπως προκύπτει από τις σημειώσεις του.

Κόσμος

  • Δυναμική είσοδο στο χώρο του Τύπου έκανε προ ημερών ο μεγαλοεπενδυτής Ουόρεν Μπάφετ αγοράζοντας 63 εφημερίδες και σκοπεύοντας να επεκτείνει ακόμα περισσότερο την παρουσία του σε ένα κλάδο που κατά κοινή ομολογία δεν περνά τις καλύτερες ημέρες του· κομίζει όμως και τις απόψεις για το μέλλον του Τύπου και του περιεχομένου που προσφέρεται στους αναγνώστες.
  • Την στήριξη του στον υποψήφιο των Αδελφών Μουσουλμάνων για την προεδρία της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μούρσι, θα προσφέρει ο ισλαμιστής υποψήφιος Αμπντέλ Φουτούχ εν όψει του δεύτερου γύρου τον Ιούνιο. Αν και τα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν την Τρίτη, οι ζυμώσεις έχουν ήδη αρχίσει· ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα με την νίκη ενός ισλαμιστή ή ενός ανθρώπου του μουμπαρικού παρελθόντος θα απογοητεύσει αρκετούς...
  • Με συγκέντρωση υπογραφών, εκδηλώσεις και συναυλίες άρχισαν την Παρασκευή εκδηλώσεις για την ανεξαρτησία της Σκοτίας οι κάτοικοι της οποίας θα κληθούν το 2014 να απαντήσουν αν επιθυμούν να αποσχιστούν από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά από τρεις αιώνες. Θέλουμε μία δίκαιη και ευημερούσα Σκοτία, είπε ο πρωθυπουργός Άλεξ Σάλμοντ που έθεσε στόχο να υπογράψουν ένα εκατομμύριο Σκοτσέζοι (επί συνόλου πέντε εκατομμυρίων) ως το 2014.
  • Με ποίημα που τιτλοφορεί «Η Ντροπή της Ευρώπης» επέλεξε να παρέμβει ο Γερμανός νομπελίστας συγγραφέας Γκύντερ Γκρας στη σοβούσα συζήτηση γύρω από την Ελλάδα και την στάση που τηρεί απέναντί της η Ευρώπη. Η Ευρώπη, γράφει ο Γκρας, βάζει την Ελλάδα «την χώρα στην οποία οφείλει το πνεύμα της», στο «ικρίωμα και την καταδικάζει σε φτώχεια».
  • Η αστυνομία του Βατικανού συνέλαβε τον μπάτλερ του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ’ με την κατηγορία ότι στην κατοχή του βρέθηκαν εμπιστευτικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων και επιστολών του Πάπα. Η υπόθεση των Vatileaks, όπως την ονόμασαν τα ιταλικά μέσα, αφορά τη δημοσίευση εγγράφων που έχουν διαρρεύσει από το Βατικανό, συμπεριλαμβανομένων και προσωπικών εγγράφων του ίδιου του Βενέδικτου.

Οικονομία

  • Στο κόκκινο έκλεισαν την Παρασκευή οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την καταλανωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ. Μικρή ενίσχυση με σχετικά χαμηλό τζίρο συναλλαγών και άνοδο στις θεωρούμενες ως «αμυντικές» μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
  • Tη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχιερήσεων στο Μαρούσι θα επισκεφτεί τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς. Την Τετάρτη, ο υπουργός θα συναντήσει επίσης τους προϊσταμένους των δέκα μεγαλύτερων ΔΟΥ και των πέντε μεγαλύτερων τελωνείων στο νομό Αττικής.
  • Την αξιολόγηση πέντε ισπανικών τραπεζών, ανάμεσα στις οποίες και εκείνη της προβληματικής Βankia, υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης S&P -εντείνοντας, εμμέσως, τις ανησυχίες για τα ισπανικά δημοσιονομικά, καθώς οι αδυναμίες του τραπεζικού τομέα της χώρας θεωρούνται ένα από τα πολλά ρίσκα που αντιμετωπίζει η Μαδρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου