Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

«Παλεύουν» για την επιβίωση τα αρτοποιεία – Συνεχείς οι αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο και πρώτες ύλες

  Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, 2022


«Δύσκολα δεν θα έχουμε νέες αυξήσεις την τιμή του ψωμιού»

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση όσον αφορά την επιβίωση των αρτοποιείων, αφού πιθανές νέες αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού και όλων των προϊόντων που παρασκευάζονται από αλεύρι, θα φέρει μεγάλη πτώση στην πελατεία τους, με τους αρτοποιούς να τονίζουν ότι μπορεί να κλείσουν πολλές επιχειρήσεις.

Το κόστος ενέργειας και των πρώτων υλών συνεχίζει να αυξάνεται και αν δεν βρεθεί λύση, τότε πολύ σύντομα ο καταναλωτής θα πει το ψωμί … ψωμάκι, αφού δεν θα μπορεί να αντέξει οικονομικά νέες αυξήσεις.

Για την κατάσταση στον κλάδο ο κ. Χαράλαμπος Παλαιολόγος από το αρτοποιείο «Δήμητρα» τονίζει.

Χαράλαμπος Παλαιολόγος – αρτοποιός

«Τα πράγματα είναι πλέον δύσκολα, οι επιχειρήσεις είναι σε δύσκολη κατάσταση, το ρεύμα, το πετρέλαιο, η πρώτη ύλη έχουν αυξηθεί και όπως καταλαβαίνετε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Δυστυχώς κάθε μήνα αναμένονται αυξήσεις, έχει διπλασιαστεί η τιμή στο αλεύρι. Φαίνεται ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση. Για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση θα πρέπει να πέσει η τιμή στο ρεύμα, στις πρώτες ύλες, στο πετρέλαιο και οπωσδήποτε να αυξηθεί ο βασικός μισθός του εργαζόμενου, για να μπορεί να υπάρχει κατανάλωση και να ψωνίζει ο κόσμος από τα μαγαζιά».

Από την πλευρά του ο κ. Ιωάννης Σκαρτσιάρης από το αρτοποιείο «Άρτος Ξυλόφουρνος» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ιωάννης Σκαρτσιάρης – αρτοποιός

«Δυστυχώς περιμένουμε και νέες αυξήσεις και από τις συζητήσεις που κάνουμε μεταξύ μας, βλέπουμε ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σαν επιχειρήσεις. Η βοήθεια που δίνεται την κυβέρνηση είναι μικρή και αφορά στο ρεύμα, αλλά δεν μας βοηθάει ιδιαίτερα. Οι αυξήσεις είναι τεράστιες στις πρώτες ύλες και στην ενέργεια και δυστυχώς φαίνεται να έρχονται και άλλες. Μπορεί να υπάρξει και πρόβλημα επιβίωσης των επιχειρήσεων, καθώς πολλά από αυτά κλείνουν. Ακόμη δεν μπορούμε να μιλήσουμε αν θα γίνουν νέες αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού, τις κρατάμε όσο μπορούμε, αλλά δεν γίνεται να μην υπάρχουν αυξήσεις αν συνεχιστεί η αύξηση στα πάντα».

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου