Τσουνάμι συμπαράστασης έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ για τη νεαρή Αμερικανίδα που σκότωσε τον βιαστή και... μαστροπό της, υπέρ της οικογένειας του οποίου κλήθηκε από δικαστήριο να καταβάλει αποζημίωση 150.000 δολαρίων.

Μεγάλη απήχηση είχε διαδικτυακός έρανος στις ΗΠΑ προκειμένου μια νεαρή Αμερικανίδα να συγκεντρώσει 150.000 δολάρια που καλείται να καταβάλει ως αποζημίωση στην οικογένεια ενός άνδρα, τον οποίο σκότωσε επειδή – σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα – τη βίασε κατ’ επανάληψη και την εξώθησε στην πορνεία.

Εχει συγκλονίσει

Η υπόθεση της 17χρονης σήμερα Πάιπερ Λιούις (φωτογραφία, επάνω, από το AP) έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ. «Ενα παιδί που βιάστηκε δεν πρέπει ποτέ, σε καμιά περίπτωση, να χρωστάει χρήματα στην οικογένεια του βιαστή του», τόνισε ένας από τους πρώην δασκάλους της, ο Λίλαντ Σκίπερ, που ηγήθηκε της πρωτοβουλίας για τον διαδικτυακό έρανο.

Σε ηλικία 15 ετών, η Πάιπερ Λιούις περιπλανιόταν στους δρόμους, όταν 35χρονος άνδρας την προσέγγισε, τη βίασε κατ’ επανάληψη και την εξέδιδε σε άλλους για να κερδίζει χρήματα, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα.

Τον Ιούνιο του 2020 η Πάιπερ Λιούις σκότωσε τον Ζακάρι Μπρουκς στην Αϊόβα και ομολόγησε την ενοχή της.
Το δικαστήριο δεν αμφισβήτησε το γεγονός ότι η ανήλικη έπεσε θύμα βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Την άφησε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, τους οποίους αν παραβιάσει μέσα στην επόμενη 5ετία, θα βρεθεί αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης 20 ετών.

ingr