Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Bυζαντινό νόμισμα απεικονίζει «αφορισμένο» από την εκκλησία σουπερνόβα του το 1054 μ.Χ

 Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, 2022
H έκρηξη που έλαβε την κωδική ονομασία SN 1054 καταγράφηκε από τους αστρονόμους όλων των πολιτισμών εκείνης της περιόδου.
.
.
FILIPOVIC ET AL

Το νεφέλωμα του Καβουριού είναι ένα σύννεφο αερίου και συντριμμιών που ορμούν προς τα έξω από μια μεγάλη αστρική έκρηξη που είδαν το 1054 μ.Χ οι επίγειοι παρατηρητές ουρανού.Το νεφέλωμα του Καβουριού είναι ένα σύννεφο αερίου και συντριμμιών που ορμούν προς τα έξω από μια μεγάλη αστρική έκρηξη που είδαν το 1054 μ.Χ οι επίγειοι παρατηρητές ουρανού.

Το νεφέλωμα του Καβουριού ονομάστηκε έτσι επειδή, όπως φαίνεται μέσα από ένα τηλεσκόπιο με το ανθρώπινο μάτι, φαίνεται αόριστα σαν ένα καβούρι.

Στην πραγματικότητα, είναι ένα τεράστιο, εξωτερικά ορμητικό σύννεφο αερίου και συντριμμιών: τα διάσπαρτα θραύσματα ενός σουπερνόβα ή ενός αστέρα που εκρήγνυται.

Το 1054 μ.Χ στον θρόνο του Βυζαντίου βρισκόταν ο Κωνσταντίνος Θ’ ο Μονομάχος (μαζί με τις αυτοκράτειρες Ζωή και Θεοδώρα). Η σχετικά κοντινή απόσταση του άστρου από εμάς έκανε την έκρηξη ορατή στον ουρανό της Γης για 23 μέρες καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου και για εκατοντάδες βράδια στη συνέχεια.

Όπως είναι ευνόητο η έκρηξη που έλαβε την κωδική ονομασία SN 1054 καταγράφηκε από τους αστρονόμους όλων των πολιτισμών εκείνης της περιόδου, αναφέρει το Phys.org.

.
.
NASA, ESA, J. HESTER AND A. LOLL (ARIZONA STATE UNIVERSITY)

Παραδόξως δεν υπάρχει καμία αναφορά του στα Βυζαντινά αρχεία. Οι ιστορικοί δεν μπορούν ακόμη να αποφασίσουν αν το κοσμικό αυτό γεγονός απλά αγνοήθηκε από τους Βυζαντινούς ή αν υπήρξε κάποια άλλη αιτία για την μη καταγραφή του.

Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «European Journal of Science and Theology» διεθνής ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι η μελέτη που πραγματοποίησε σε τέσσερα σπάνια χρυσά νομίσματα αποκαλύπτει τι συνέβη.

Τα τέσσερα νομίσματα κόπηκαν στη διάρκεια της βασιλείας του Κωνσταντίνου Θ’ και απεικονίζουν το κεφάλι του αυτοκράτορα.

Στα τρία νομίσματα υπάρχει δίπλα στο κεφάλι του αυτοκράτορα ένα άστρο. Στο τέταρτο νόμισμα όμως απεικονίζονται δύο άστρα με τους ερευνητές να υποστηρίζουν ότι αυτό το τέταρτο νόμισμα είναι… αιρετικό.

Εκτιμούν ότι το δεύτερο άστρο είναι αυτό που εξερράγη το 1054 και ο δημιουργός του νομίσματος θέλησε με αυτόν τον τρόπο να κάνει γνωστή την ύπαρξη του άστρου.

Αν η άποψη των ερευνητών είναι ορθή τότε αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα πώς η έκρηξη δεν αγνοήθηκε αλλά ότι για κάποιο λόγο η θρησκευτική ηγεσία στο Βυζάντιο αποφάσισε ότι αυτό το κοσμικό φαινόμενο πρέπει να εξαφανιστεί από την ιστορία και απαγόρεψε κάθε είδους καταγραφή και αναφορά σε αυτό.

.
.
FILIPOVIC ET AL

Στο τέταρτο νόμισμα το κεφάλι του αυτοκράτορα βρίσκεται ανάμεσα στα δύο άστρα με τους ερευνητές να εικάζουν ότι ο δημιουργός του νομίσματος τοποθέτησε το κεφάλι του αυτοκράτορα στο κέντρο αναπαριστώντας τον Ήλιο το άστρο στα αριστερά αναπαριστά την Αφροδίτη και το άστρο στα δεξιά την έκρηξη σουπερνόβα.

Μια άλλη εξήγηση είναι ότι τα δύο άστρα αναπαριστούν το Σχίσμα που συνέβη ανάμεσα στην παπική και βυζαντινή εκκλησία το 1054 μ.Χ, την ίδια χρονιά που συνέβη και η αστρική έκρηξη.

HUFFPOSTGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου