Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020

Καταργούνται σταδιακά τα sms για τις μετακινήσεις

Ενώ έχει δρομολογηθεί η συζήτηση για την άρση των μέτρων, ανοικτό παραμένει το τι θα γίνει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Επικρατέστερο σενάριο, να ισχύσει κάποιο μοντέλο παρόμοιο με εκείνο του Πάσχα.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Τη σταδιακή κατάργηση του sms στο 13033, που απαιτείται για έξοδο από το σπίτι, εξετάζει με προσεκτικά βήματα η κυβέρνηση. Μπορεί η σχετική συζήτηση να θεωρείται πρόωρη, καθώς προηγείται η εξέταση των μέτρων που θα αρθούν, το σχετικό σχέδιο ωστόσο προβλέπει στην επόμενη φάση μια χαλάρωση του sms, αν όχι ολική κατάργηση. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η σκέψη είναι οι πρώτες ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων να συνοδεύονται από μερική κατάργηση και του sms. Και λέμε μερική, γιατί όπως ούτως ή άλλως έχουν πει κυβερνητικοί αξιωματούχοι η προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων θα συνεχιστεί για καιρό.
Συνεπώς, μπορεί να υπάρξει μια μετεξέλιξη του sms, δηλαδή να παραμείνει για ειδικές κοινωνικές ομάδες ή ακόμα και γεωγραφικές περιοχές.


Για παράδειγμα να χρειάζεται άδεια για τους 65 και άνω για να βγουν από το σπίτι, ή για κάποια συγκεκριμένη περιοχή όπου τα περιοριστικά μέτρα δεν θα αρθούν όπως στην υπόλοιπη χώρα, καθώς θα θεωρούνται επικίνδυνες ακόμα για εξάπλωση του ιού. Aλλωστε, όπως λένε κυβερνητικές πηγές στην «Κ», η επόμενη φάση άρσης των περιορισμών είναι «δοκιμαστική», άρα δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης κατάργηση σε έναν μηχανισμό που αποτελεί βασικό εργαλείο, καθώς μπορεί άμεσα –στο κακό σενάριο– να χρειαστεί η εκ νέου ενεργοποίησή του. Συνεπώς, για να είμαστε ακριβείς στην παρούσα φάση πρέπει να μιλάμε για «αναστολή» χρήσης του sms και όχι για «κατάργηση», καθώς θα πρέπει να φανεί η εξέλιξη της επιδημίας.
Πάντως, ο πρωθυπουργός φέρεται να επιθυμεί όσο αποφασιστικά κινήθηκε η κυβέρνηση κατά τη λήψη των μέτρων, άλλο τόσο να κινηθεί και για την άρση τους, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι αυτό θα συμβεί με ασφάλεια για τις ανθρώπινες ζωές και το σύστημα υγείας.  Οι τελικές αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί θα ληφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με ένα πρόσθετο ερώτημα που παραμένει ανοιχτό να είναι κάθε πότε θα εξετάζεται νέα άρση μέτρων. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως παρά το γεγονός πως ο ΠΟΥ έχει κάνει λόγο για άρση ανά δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση έχει στο τραπέζι ακόμα και άρση μέτρων ανά μία εβδομάδα. Ο λόγος είναι προφανής και έχει να κάνει με το κρίσιμο τεστ της επανεκκίνησης της οικονομίας.
Η 4η Μαΐου
Κατά τα λοιπά, το Μαξίμου έχει ρίξει το βάρος στο υπόλοιπο δύσκολο πλάνο της άρσης των μέτρων. Hδη γνωρίζουμε πως στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία και τα δικαστήρια, ενώ από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μολύβι και γόμα όπου γράφει και σβήνει διαρκώς. Η ημερομηνία που εξακολουθεί να είναι η επικρατέστερη είναι η 4η Μαΐου, με το πρώτο άνοιγμα να προσδιορίζεται στα μικρά εμπορικά, με κριτήριο τα τετραγωνικά μέτρα, τα κομμωτήρια και τα κουρεία. Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση δεν είναι γραμμική και όπως είχε πει ο Σωτήρης Τσιόδρας άλλες φορές χρειάζεται να πατάς γκάζι και άλλες φρένο.
Χαρακτηριστικό είναι πως την ώρα που έχει ξεκινήσει όλη η συζήτηση, είναι ανοικτό το τι θα γίνει την Πρωτομαγιά, με τον Στέλιο Πέτσα να μην αποκλείει να ισχύσει κάποιο μοντέλο παρόμοιο με εκείνο του Πάσχα με την ενεργοποίηση κάποιων έξτρα περιορισμών.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου