Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020

Συνεχίζεται το μυστήριο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν – Γρίφος η επόμενη μέρα

Γεραντώνη Μαριλένα

Άγνωστη παραμένει η τύχη του βορειοκορεάτη ηγέτη, ενώ οι φήμες δίνουν και παίρνουν.

Στην Πιονγιάνγκ οι κάτοικοι παίρνουν πολύ στα σοβαρά τις φήμες. Πανικόβλητοι σπεύδουν να προμηθευτούν τα πάντα, από απορρυπαντικά και ρύζι μέχρι ηλεκτρικές συσκευές, ποτά, τσιγάρα και κονσέρβες. Τα εισαγόμενα προϊόντα έχουν κάνει φτερά από τα ράφια κι η αίσθηση του φόβου για το αύριο σε έναν λαό που ούτως ή άλλως ζει σε μόνιμο καθεστώς ανασφάλειας, έχει φωλιάσει στην ψυχή και το μυαλό του. 
Τα λόγια μεταφέρονται από στόμα σε στόμα. Ο «Λατρεμένος Ηγέτης» μπορεί να βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση. Μπορεί να έχει πεθάνει. Μπορεί απλά να αναρρώνει από βαριά εγχείρηση καρδιάς στην οποία ενδέχεται να υποβλήθηκε πρόσφατα. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης τηρούν σιγή ιχθύος. Απόλυτα φυσιολογικό για το πιο μυστικοπαθές καθεστώς του κόσμου που με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να ενισχύει ακόμη περισσότερο την εξουσία της «δυναστείας».
Δεν είναι πρώτη φορά που στη χώρα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι εξαφανισμένος. Όμως αυτή τη φορά οι φήμες διαφέρουν, γεγονός που όπως σχολιάζουν αναλυτές μπορεί να σηματοδοτεί μια σοβαρή κρίση. Οι εικασίες αποτυπώνουν άλλωστε την υπερμεγέθη εξάρτηση της χώρας στον απόλυτο ηγέτη και ο προσωποπαγής χαρακτήρας του απομονωμένου καθεστώτος αποτελεί το αδύναμο σημείο του. Η απάντηση στο ερώτημα της υγείας-απουσίας του Κιμ, έχει περαιτέρω επιπτώσεις στα διεθνή δρώμενα, με μείζον διακύβευμα το μέλλον των διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Γρίφος η επόμενη μέρα
Το ερώτημα που τίθεται επιτακτικά είναι η επόμενη μέρα στην περίπτωση που ο Κιμ έχει πεθάνει. Δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει διάδοχος και το ενδεχόμενο να ηγηθεί της χώρας η αδελφή του, η Κιμ Γιο Γιονγκ θεωρείται σχεδόν απίθανο. Και αυτό είναι απόρροια του κοινωνικού δόγματος που έχουν διαμορφώσει οι ιδέες του Κομφούκιου και μια ολοκληρωτική λογική, ότι οι γυναίκες έχουν δευτερεύοντα ρόλο σε σχέση με τους άνδρες.
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης μπορεί απλά να τηρεί τα μέτρα αποστασιοποίησης που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού, η εξέλιξη της οποίας στη χώρα του αποτελεί και αυτή μέγα μυστήριο. Μπορεί πάλι, όπως αναφέρει στην Washington Post ο Αλεξάντερ Μανσούροφ, καθηγητής σε θέματα ασφάλειας του Πανεπιστημίου Georgetown και επί μακρόν αναλυτής σε βορειοκορεατικά θέματα, να προσαρμόζει τον ρόλο του στα δικά του μέτρα και σταθμά. Βρίσκεται άλλωστε στον ένατο χρόνο της εξουσίας του και είναι αναμφίβολα πιο άνετος να κάνει πράγματα με τον δικό του τρόπο για να αφήσει το προσωπικό του αποτύπωμα.
Αν πράγματι ζει και είναι καλά στην υγεία του, ενδέχεται να καπνίζει τα αγαπημένα του πούρα στην εξοχική παραθαλάσσια κατοικία στο θέρετρο της Ουονσάν στο ανατολικό κομμάτι της χώρας. Σίγουρα θα διαβάζει τα όσα καταγράφει ο διεθνής Τύπος και εξαφανισμένος πίσω από το όργιο φημών θα χτίζει τον μύθο του.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου