Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020

Μετά τον κορωνοϊό… καρκίνος; «Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ».

Τρίτη, 28 Απριλίου, 2020

Με όλα αυτά τα γιατροσόφια, την υπέρ-καθαριότητα, τις χλωρίνες και το οινόπνευμα, τα χημικά…  μου έρχονται στη μνήμη περασμένες εποχές στην Ελλάδα που ασπρίζαμε τους τοίχους, τις μάντρες, τα πεζούλια, τις πέτρες με ασβέστη... το DDT, τη χλωρίνη.

Σκοτώνει τα μικρόβια λέγανε.  Δίκιο είχαν.  Αλλά μαζί με τα μικρόβια μήπως σκότωνε και ανθρώπους;  Μα και βέβαια σκοτώνουν.

Ερχόταν γιορτή και οι δρόμοι, οι αυλές, τα σπίτια, «έλαμπαν» από άσπρο.  Καθαριότητα την λέγανε.  Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε!  Βλέπεις στο σχολείο η δασκάλα, ο καθηγητής, η καθηγήτρια μας είχαν «βάλει» στο μυαλό ότι «Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ».

Έτσι ήταν στο χωριό.  Ασβέστης, ντι ντι τι (DDT) χαλκό (γαλαζόπετρα) για τα αμπέλια, θειάφι…  Όσοι μπορέσαμε ζήσαμε από τις ασθένειες που πέρασαν από τη φτωχή Ελλάδα ανάμεσα στις αρρώστιες και στα δηλητήρια!
  
Όπως είπα πιο πριν, λίγες ημέρες πριν τις μεγάλες γιορτές, Πάσχα, Δεκαπενταύγουστο, Πανηγύρι, η μάνα μου, και οι γειτόνισσες «έβαφαν» με τις βούρτσες και ασβέστη τις μάντρες… κάτασπρα τα πάντα.  

Αυτό το «Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ» έχει κάτσει στη μνήμη μου από αυτούς τους “καθηγητάκους” που την εποχή της χούντας μας είχαν σαν στρατιωτάκια και δεν κάναμε κιχ.  Με τη βέργα, τα χαστούκια, τη νηστεία, τη τιμωρία, την καταπίεση και τον εξευτελισμό πολλές φορές.  Να βάψουμε τα πεζούλια, τις μάντρες με ασβέστη.

Ασβέστης λοιπόν, χλωρίνη, DDT (ντι ντι τι)…  
Μετά ήρθε το πεδίο βολής της αεροπορίας στο Παλαιοχώρι με τους πυραύλους, το Τσερνόμπιλ, τα χημικά και πυρηνικά απόβλητα που έθαψαν σε στεριές και θάλασσες! 

Σήμερα λοιπόν με τον κορωνοϊό, πάλι χλωρίνη, οινόπνευμα, χημικά… και μετά τον κορωνοϊό, καρκίνος, κάποια άλλη αρρώστια;  

Οι κυβερνήτες, οι κυβερνόντες έχουν μεγάλες ευθύνες.  Τόσο οι σημερινοί αλλά περισσότερο οι προηγούμενοι που άφησαν χώρες «ξεβράκωτες» στα θέματα υγείας.  Άφησαν τις φαρμακοβιομηχανίες να μας ποτίζουν φάρμακα και δηλητήρια!  Ένα φάρμακο κάνει καλό σε κάποια αρρώστια αλλά είναι επιβλαβές στα όργανα του σώματος!  Και οι τιμές στα ύψη. 

Τώρα λένε πρέπει να φοράμε μάσκες για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό. 

Η αλήθεια είναι μέσα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για κορωνοϊό μοιάζουν ντυμένοι σαν αστροναύτες!  Λες αύριο να χρειάζεται να ζούμε με στολές «αστροναύτη»;

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου