Πρόκειται για ένα από τα θέματα που προβληματίζουν τους περισσότερους το διάστημα αυτό. Είναι πιθανό να έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια των αγορών μας στο σούπερμάρκετ αλλά τελικά να μεταφέρουμε τον κοροναϊό μέσα στο σπίτι μας με τα ψώνια μας.
Πώς μπορούμε να εξουδετερώσουμε τον κοροναϊό από τα ψώνια του σουπερμάρκετ | tanea.grΟι ειδικοί λένε ότι ο ιός παραμένει πάνω στις επιφάνειες και ειδικά στο πλαστικό έως και πέντε ημέρες. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;
Ο Αμερικανός γιατρός Jeffrey VanWingen του Family Medicine Specialists δημοσίευσε ένα βίντεο 13 λεπτών δείχνοντας ακριβώς όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να μη φέρουμε τον Covid-19 στο σπίτι μας μέσα από συσκευασίες των τροφίμων που αγοράζουμε.
Ο Jeffrey επισημαίνει τα εξής: Κατά την επίσκεψή σας στο σούπερ μάρκετ καθαρίστε το καρότσι, ψάξτε στοχευμένα τα προϊόντα, που χρειάζεστε, ιδανικά καλό θα ήταν να έχετε ένα πλάνο για τα ψώνια για τις επόμενες δύο εβδομάδες και αν έχετε αναπνευστικά προβλήματα, καλό θα ήταν να μην πάτε καθόλου για ψώνια.
Στη συνέχεια, ο γιατρός φέρνει τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ καθαρίζει το τραπέζι και ακουμπάει τις σακούλες. Ξεκινά να καθαρίζει τις πλαστικές συσκευασίες και στη συνέχεια μετακινεί συσκευασμένα προϊόντα, όπως ένα ψωμί, που είναι τυλιγμένο σε σελοφάν σε τάπερ. Γενικά, όποια συσκευασία μπορεί να πεταχτεί τη βάζετε στα σκουπίδια αμέσως.
Ο γιατρός έπειτα πλένει τα φρούτα επί 20 δευτερόλεπτα. Επίσης, το φαγητό που ψωνίζουμε απ’ έξω δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τα χεριά μας, εφόσον έχουμε ακουμπήσει τη συσκευασία. Τέλος, αναφέρει πως μπορούμε να χρησιμοποιούμε φούρνο μικροκυμάτων. Άλλωστε, όπως γνωρίζουμε το μαγειρεμένο φαγητό δεν μεταφέρει τον κορωνοϊό.
Σημειώνεται ότι το βίντεο συγκέντρωσε 20 εκατομμύρια προβολές στο YouTube μέσα σε λίγες ημέρες.