Όλο και μεγαλώνει το θρίλερ σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Συγκεκριμένα σήμερα έγινε γνωστό πως η Κίνα φέρεται να έστειλε ομάδα γιατρών για να βοηθήσει και να συμβουλεύσει τους γιατρούς του Κιμ Γιονγκ Ουν
Θρίλερ με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν – Ιαπωνικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως είναι σε κώμα | tanea.grΩστόσο τώρα ιαπωνικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι σε κώμα και πως έμεινε φυτό μετά την εγχείρηση που έκανε.
Ειδικότερα σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εμφανίζεται «φυτό», ύστερα από εγχείριση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε, ενώ το Reuters δεν ξεκαθαρίζει αν το ταξίδι της κινεζικής αποστολής αφορά την επιδείνωση της κατάστασής του και δεν επιβεβαιώνει πως ο ηγέτης της Βόρεια Κόρεας βρίσκεται σε κώμα.
Ωστόσο η ιαπωνική εφημερίδα Shukan Gendai αναφέρει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σε κώμα, επικαλούμενη έναν κινέζο γιατρό ο οποίος αποτελεί μέρος της ομάδας που μεταβαίνει στην Βόρεια Κορέα για να αναλάβει τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ταξιδιού

Ο γιατρός περιέγραψε  μάλιστα στο ιαπωνικό μέσο πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατέρρευσε.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επισκεπτόταν την επαρχία όταν έπιασε το στήθος του και κατέρρευσε. Ο γιατρός που ήταν μαζί του εκείνη την στιγμή του έκανε ανάνηψη και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Η κινέζικη αποστολή

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, αντιπροσωπεία, που περιλαμβάνει και γιατρούς έστειλε η Κίνα στη Βόρεια Κορέα για να δώσουν συμβουλές για την περίθαλψη του Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με τρία άτομα που έχουν γνώση των εξελίξεων.
Όπως είπαν δύο από τα άτομα αυτά στο Reuters η αντιπροσωπεία υπό ανώτερο στέλεχος του διεθνούς γραφείου συνδέσμου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος έφυγε από το Πεκίνο την Πέμπτη με προορισμό τη Βόρεια Κορέα, εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών για την κατάσταση της υγείας του Κιμ.
Το γραφείο αυτό είναι το κατ’ εξοχή αρμόδιο για τις σχέσεις της Κίνας με τη Βόρεια Κορέα. Οι πηγές ζήτησαν να μην κατονομαστούν, αφού το όλο θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο.

Ουάσινγκτον, Πεκίνο και Σεούλ διαψεύδουν

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι οι πληροφορίες που είχε μεταδώσει το CNN περί κρίσιμης κατάστασης του ηγέτη της Β.Κορέας ήταν εσφαλμένες.
Τα σχετικά δημοσιεύματα είχαν διαψεύσει επίσης Σεούλ και Πεκίνο.
Πάντως, μέσα ενημέρωσης με έδρα στη Νότια Κορέα ανέφεραν τα προηγούμενα 24ωρα ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναρρώνει μετά από καρδιοχειρουργική επέμβαση στις 12 Απριλίου.

Είναι ζωντανός

Πηγή από τη Νότια Κορέα δήλωσε χθες στο Reuters ότι από τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ζωντανός και πιθανώς να κάνει σύντομα κάποια δημόσια εμφάνιση, αλλά δεν σχολίασε την κατάσταση της υγείας του ή τα περί κινεζικής εμπλοκής.
Αξιωματούχος που έχει επαφές με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχε δηλώσει ότι είναι γνωστό πως ο Κιμ αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, αλλά δεν έχουν λόγους να συμπεράνουν ότι είναι βαριά άρρωστος ή ότι αδυνατεί να εμφανιστεί ξανά δημοσίως.

Μυστήριο με την υγεία του

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απουσίαζε από τα γενέθλια του παππού του, στις 15 Απριλίου και η απουσία του από την Πιονγιάνγκ δημιούργησε ερωτηματικά.
Ο Κιμ εμφανίστηκε τελευταία φορά στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας στις 11 Απριλίου.
Προς το παρόν δεν υπάρχει διάψευση ή επίσημη επιβεβαίωση από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.