Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Άμεσο άνοιγμα των εκκλησιών ζητεί ο Ιερώνυμος με επιστολή του

Κεραμίδα στη Κεραμέως από την θρησκευτική ηγεσία

Ενοχλημένη φαίνεται πως είναι η Εκκλησία με την κυβέρνηση, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να ζητά να ανοίξουν άμεσα οι ναοί στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ιερώνυμος έστειλε σχετική επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, πρόκειται για μια αυστηρή, σε τόνο, επιστολή, στην οποία η Εκκλησία φαίνεται να μην είναι άλλο δεκτική σε υποχωρήσεις.
Ο Μακαριώτατος φέρεται να συνέταξε την επιστολή αυτή στη Ζάλτσα Βοιωτίας, ενώ τηλεφώνησε προς τα μέλη της ΔΙΣ όπου και τους διάβασε το περιεχόμενο της. Σε αυτή ζητάνε, ενόψει της συνεδρίασης της ΔΙΣ που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, να ανοίξουν οι Εκκλησίες.
Φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, υπήρξαν ζυμώσεις μεταξύ Ιεραρχών προκειμένου να υπάρξει μια παρέμβαση προς την Πολιτεία για το άνοιγμα των Εκκλησιών, καθώς οι περισσότεροι Ιεράρχες είχαν δεχθεί αντιδράσεις από πιστούς.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για το θέμα και ο Αρχιεπίσκοπος στο γεγονός ότι κάποιοι από τους Ιεράρχες είχαν ήδη αρχίσει να διαμαρτύρονται δημόσια κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στο εσωτερικό της Εκκλησίας.
Ένας ακόμη λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος προέβη σε αυτή την ενέργεια είναι για να προλάβει μια τυχόν παράταση μέτρων, καθώς όπως είχε τονιστεί στην ανακοίνωση της ΔΙΣ της 1ης Απριλίου, η Αναστάσιμη παννυχίδα θα τελεστεί πανηγυρικά στους ναούς στην απόδοση της εορτής του Πάσχα τη νύχτα της 26ης προς 27ης Μαΐου.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Ιεράρχες φαίνεται πως ενοχλήθηκαν έντονα με το ότι η κυβέρνηση αποδέχεται μία κινητή συναυλία της Άλκιστης Πρωτοψάλτη, η οποία μάλιστα έφτασε μέχρι το Μαξίμου, όπου συναθροίστηκαν αρκετοί για να την παρακολουθήσουν, ενώ δεν επετράπη να γίνει η περιφορά του Επιταφίου τη Μ.Παρασκευή, ούτε η μετάδοση από μεγάφωνα της λειτουργίας τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου