ΗΠΑ : Βόβος για ένα δεύτερο κύμα κοροναϊού - Μπορεί να επισκιάσει το πρώτο λένε οι ειδικοί | tanea.gr
Ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του νέου κοροναϊού στις ΗΠΑ μπορεί να είναι χειρότερο από το πρώτο, καθώς θα συνέπιπτε με την έναρξη της μετάδοσης της εποχικής γρίπης, προειδοποίησε την Τετάρτη ένας υψηλόβαθμος υπεύθυνος των αμερικανικών υγειονομικών υπηρεσιών.
Ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντής των Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών στις ΗΠΑ, κάλεσε τους Αμερικανούς να προετοιμαστούν και να εμβολιαστούν κατά της γρίπης.
«Υπάρχει μια πιθανότητα η επίθεση του ιού στη χώρα μας τον ερχόμενο χειμώνα να είναι στην πραγματικότητα ακόμη πιο δύσκολη από αυτό που ζούμε», δήλωσε ο Ρέντφιλντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Washington Post.
«Θα έχουμε την επιδημία της γρίπης και την επιδημία του κοροναϊού ταυτοχρόνως», προειδοποίησε.
Οι ΗΠΑ είναι η χειρότερα πληγείσα χώρα στον κόσμο από την Covid-19. Το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς ανακοίνωσε ότι ως χθες Τρίτη είχε καταμετρήσει 51,000 θανάτους στη χώρα και περισσότερα από 890.000 κρούσματα.
Ο Ρέντφιλντ επισήμανε ότι η επιδημία του SARS-CoV-2 έπληξε τις ΗΠΑ στο τέλος της περιόδου της εποχικής γρίπης, η οποία δοκιμάζει κάθε χρόνο το υγειονομικό σύστημα της χώρας. Αν οι δύο ασθένειες κορυφώνονταν την ίδια στιγμή «αυτό θα ήταν πραγματικά, πραγματικά, πραγματικά δύσκολο», υπογράμμισε.
Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης πριν από τον ερχόμενο χειμώνα «μπορεί να αφήσει ελεύθερη μια κλίνη νοσοκομείου για τη μητέρα σας ή τη γιαγιά σας αν προσβληθεί από τον κοροναϊό», κατέληξε.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ