Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

ΗΠΑ: Την αποκατάσταση του πλοιάρχου του αεροπλανοφόρου Roosevelt ζητά το Πολεμικό Ναυτικό


Δευτέρα, 27 Απριλίου, 2020

Κάνοντας μια πρωτόγνωρη στροφή 180 μοιρών, η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ συνιστά να επανέλθει στη θέση του ο πλοίαρχος του αεροπλανοφόρου Theodore Roosevelt, το πλήρωμα του οποίου τον χαιρέτισε σαν ήρωα, πρόθυμο να ρισκάρει τη δουλειά του για να σώσει τους ναύτες.
Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού έκανε αυτήν την εισήγηση στον υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ, μόλις τρεις εβδομάδες αφότου ο πλοίαρχος Μπρετ Κροζίερ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του. Είχε προηγηθεί η διαρροή μιας επιστολής του που περιέγραφε με δραματικούς τόνους την κατάσταση πάνω στο αεροπλανοφόρο, όπου πολλοί είχαν προσβληθεί από την Covid-19 και ζητούσε τη λήψη μέτρων.


Το Πεντάγωνο δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτήν την πληροφορία, που μετέφεραν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι οι οποίοι ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους.
Η αποκάλυψη ότι το Πολεμικό Ναυτικό ζητά την αποκατάσταση του Κροζίερ έγινε λίγες ώρες αφού το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 18 μέλη του πληρώματος ενός αμερικανικού αντιτορπιλικού έχουν προσβληθεί από την Covid-19.
Σύμφωνα με πηγές, ο Κροζίερ είναι ένα από τα τουλάχιστον 840 μέλη του πληρώματος (σε σύνολο 4.800) του Theodore Roosevelt που προσβλήθηκαν από τον νέο κορvνοϊό. Ο πλοίαρχος αποπέμφθηκε πριν από τρεις εβδομάδες κατόπιν εντολής του πολιτικού προϊσταμένου του, του Τόμας Μόντλι και παρά τις αντιρρήσεις των ένστολων συναδέλφων του οι οποίοι ήθελαν να προηγηθεί έρευνα για τη διαρροή της επιστολής.
Ωστόσο η απόφαση του Μόντλι να απομακρύνει τον πλοίαρχο γύρισε μπούμερανγκ για τον ίδιο: οι ναύτες του Κροζίερ τον αποχαιρέτισαν σαν ήρωα και το βίντεο με το συγκινητικό αντίο του έκανε τον γύρο του διαδικτύου.
Έχοντας βρεθεί σε δύσκολη θέση, ο Μόντλι διόγκωσε το πρόβλημά του όταν πήγε ο ίδιος στο αεροπλανοφόρο για να γελοιοποιήσει τον πλοίαρχο και να αμφισβητήσει τον χαρακτήρα του, σε μια ομιλία του προς το πλήρωμα που επίσης διέρρευσε στον Τύπο.
Μετά από αυτό, ο Μόντλι παραιτήθηκε.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου